Sezon na nowalijki w pełni. Teraz są one zdecydowanie najsmaczniejsze. Dzisiaj proponuję ogórki z rzodkiewkami. Do przygotowania tej smacznej surówki wykorzystałam urządzenie dzięki któremu mogę kroić warzywa i owoce długie spirale jak makaron. Możecie oczywiście zetrzeć na tarce – w plasterki. Smak i tak będzie ten sam. Składniki: Ogórki długie Rzodkiewki Koperek siekany Sól cukier Śmietana ukwaszona 18% Pieprz czarny mielony
Smaki Ewysmakowych jest ona o wiele smaczniejsza od starszej kapusty. Z młodej kapusty można zrobić mnóstwo smacznych potraw... Najbardziej smakuje mi zasmażana z dodatkiem świeżego koperku, lub po prostu świeża surówka z marchwią, jabłkiem, cebulką i oliwą z oliwek jako dodatek do dania głównego, pyszności! Główka kapusty jest pełna witamin i mikroelementów, także zajadajmy! Składniki: kapusta młoda 1 mała
kulinarne odsłony patiKolejna surówka z rzodkiewki..tym razem rzodkiewka starta na tarce i z dodatkiem majonezu zamiast śmietany. rzodkiewki sól, pieprz majonez szczypiorek Rzodkiewkę umyć, zetrzeć na tarce.Dodać sól i odstawić na kilka minut, następnie odcisnąć rzodkiewkę, aby pozbyć się soku. Dodać majonez, pieprz i posiekany szczypiorek.Wymiesza
Moje domowe kucharzeniezdjęciu: kotletyjajeczne , surówka z rzodkiewki i młode ziemniaki. Smacznego! Jak Bóg da (2014, Edoardo Maria Falcone). Tommaso to ceniony rzymski kardiochirurg. I ateista. Wraz z żoną Carlą i dwójką dorosłych dzieci tworzą modelową, nowoczesną rodzinę. Przynajmniej tak im się wydaje. Pewnego dnia syn zapowiada, że ma rodzinie coś ważnego do powiedzenia. Ojciec jest przekonany, że Andrea wyjawi
Qlinarnie i QlinarnieObiad w nieco ponad pół godziny. Na zdjęciu: puree ziemniaczane z kilkoma łyżkami ulubionego mleka (spróbujcie, jest bardzo kremowe i puszyste), surówka z sałaty lodowej, żurawiny i sosu winegret, ekspresowe kotlety sojowe z pieczarkami firmy Orico (instrukcje na opakowaniu). Kotlety są produkowane z soi niemodyfikowanej genetycznie. Nie zawierają glutaminianu monosodowego. Alergeny: soja, pszenica, jajo. Mogą zawierać seler. W Blinie
Qlinarnie i QlinarnieMłoda i chrupka kapusta, krucha marchewka oraz świeży koper- te trzy podstawowe składniki tworzą wyborną surówkę, która jest obowiązkową pozycją menu w wiosenno-letnim sezonie. Vinegret z oleju, szczypty soli, soku z cytryny oraz cukru dopełnia całość, tworząc bardzo smaczne zestawienie 😋 * młoda kapusta- pół średniej główki * marchewka- 1 średniej wielkości * świeży koper- 1/2 pęczka * olej rzepakowy nierafinowany- 2 łyżki * sól
Kraina Miodem Płynącaprzygotowania zdrowej sałatki czy przekąski i chowania do takich pojemników. Możliwość składania pozwala na łatwe przechowywanie co jest dodatkową ich zaletą. Smacznego życzy Kategoria: Przepisy , Sałatki i surówki , śniadania i kolacje Tagged: akcesoria kuchenne , gruszka , jadalne kwiaty , Jan Niezbędny , jogurt , mozzarella , na szybko , nasiona chia , owoce , sałata , sałatka , wiśnie
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyKapusta czerwona , jabłko, cebula i surówka prawie gotowa.. kawałek kapusty czerwonej 1 cebula czerwona 1 jabłko 3-4 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Z kapusty zdjąć wierzchnie liście, drobno pokroić.Cebulę i jabłko obrać , cebulę drobno pokroić, jabłko zetrzeć na tarce,dodać do kapusty. Dodać sól i lekko ugnieść ręką. Dodać
Moje domowe kucharzeniewyobrażam sobie obiadu bez solidnej porcji pysznej surówki. Ziemniaki w małej ilości i kawałek jakiegoś mięsa przy takim dodatku smakują wybornie. Ponadto to zawsze porcja potrzebnych witamin podana na talerzu. Składniki na 3 osoby: 2 duże marchewki 2 duże soczyste jabłka 150 g gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka soku z cytryny sól i pieprz do smaku
Gosia gotujeSmaczny i szybki dodatek do obiadu. Dla mnie to punkt obowiązkowy wiosennych surówek. 1 sałata masłowa pęczek rzodkiewek pęczek szczypiorku 180 g kwaśnej śmietany 18% 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka miodu sok z cytryny sól Umyte i osuszone liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki. Przekładamy do miski. Oczyszczone rzodkiewki kroimy na półplasterki lub na ćwiartki. Szczypiorek drobno siekamy
Smaki Na TalerzuKilka lat temu "odkryłam" fioletową marchew, która wzbogaca kolorystycznie moje surówki. W tym roku zasiałam jej więcej niż zwykle, by zrobić sobie zapasik jesienią (mam nadzieję, że nie zjemy jej zanim jesień nastąpi 😉). Dziś była bogatym smakowo dodatkiem do obiadu. Może zechcecie powtórzyć u siebie? Polecam jednak założyć rękawiczki, by nie zabarwić sobie rąk na fioletowo. Składniki (na 2 porcje
Weekendy w domu i ogrodzieLekko czosnkowa surówka z papryką, ogórkiem i pomidorami. Poza czosnkiem, dość mocno aromatyzuję ją pietruszka. Składniki: 4 pomidory 1 długi ogórek 1 łyżka soku z cytryny pół papryki czerwonej 1 mała cebula 1 czubata łyżka siekanej natki pietruszki kilka siekanych listków świeżej bazylii 1 płaska łyżeczka oregano 2 duże ząbki czosnku sól i pieprz do smaku 4 łyżki oliwy extra
Smak mojego domuSzczypiorek kroimy w drobne krążki. 5. Składniki dodajemy do serka. Dokładnie mieszamy. 6. Doprawiamy kolorowym pieprzem, czarnym sezamem i ewentualnie solą himalajską. Smacznego życzy Kategoria: Przepisy , Sałatki i surówki , śniadania i kolacje Tagged: Bonduelle , czarny sezam , groszek , kukurydza , na szybko , na śniadanie , ogórki , papryka , sałatka , serek wiejski , szczypior , Targroch , warzywa
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyZapraszam na zaskakująco pyszną i lekką surówkę na bazie cukinii. Robiłam ją pierwszy raz, ale z pewnością jeszcze powtórzę. Składniki: 1 mała młoda cukinia 1 mała marchewka 1 łyżka siekanego szczypiorku 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego lu śmietany 1/2 łyżeczki musztardy stołowej sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Cukinię umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce jarzynowej. 2. Marchew obrać, zetrzeć
Kuchnia domowa Anisklepie. Pewnie nie każdy ją lubi, bo jest ostra i bardzo wyrazista w smaku. Jednak w połączeniu z delikatną kapustą pekińską posmakuje już każdemu bez wyjatku. Z jej dodatkiem surówka z kapusty pekińskiej jest winna i lekko pikantna. Świetny dodatek obiadowy do drugiego dania. Składniki: 1/2 średniej kapusty pekińskiej 1 biała rzodkiew 1 marchewka 1 cebula 1 jabłko sól, pieprz
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!