Prosta , nieskomplikowana SURÓWKA do obiadu , pełna witamin i minerałów .Świetna na zimowe miesiące. 25 dag.kiszonej kapusty 1 marchewka 1 czerwona cebula 0.5 puszki groszku drobnego konserwowego olej sól pieprz szczypta kminku i cukru ******************************************** Kapustę kiszoną posiekać, cebulę pokroić w kosteczkę,groszek odcedzić z wody,marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Wszystko że sobą wymieszać,przyprawić i polać odrobiną oleju.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSurówki w tym okresie są najlepsze ponieważ wspomagają nas system immunologiczny czyli odpornościowy.Dlatego starajmy się ich jadać jak najwięcej i w dużych ilościach.W ten sposób dostarczamy organizmowi witamin na okres katarów i kaszlu.Zapraszam. 1 papryka czerwona 1 pęczek rzodkiewek 1 mały por natka pietruszki lub kolendry sól himalajska do smaku odrobina oliwy ******************************* Warzywa umyć pokroić w paski
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiLekka wersja surówki z cukinii z jogurtem naturalnym. 2 cukinie kilka rzodkiewek sól morska odrobiną soku z cytryny szczypta cukru ******************************** Cukinię umyć ,zetrzeć że skórką na tarce o dużych oczkach, posolić lekko i zostawić na 10 minut.Odcisnąć sok , który się wytworzy, dodać pokrojone w talarki rzodkiewki ,skropić cytryną , wymieszać.Dodać jogurt naturalny i przyprawić cukrem.Podawać do dań mięsnych
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipółplasterki.Marchewkę i jabłko obrać , zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Dodać sól, pieprz.Wszystko razem wymieszać .Majonez wymieszać z jogurtem.Dodać do warzyw i razem wymieszać.Odstawić surówkę na około 30 minut ,żeby się przegryzła
Moje domowe kucharzeniezdjęciu: kapusta stożkowa zasmażana z cebulą, kminkiem i koperkiem, bulgur z vermicelli (Melvit) - bardzo smaczne, warto spróbować, surówka buraczana , ogórki kiszone i kotlety selerowe panierowane w mące kukurydzianej (bez sera żółtego). Tutaj obiady z tej kategorii: I i II . The Visa (season 4, episode 17) After Jerry got Babu deported, Babu’s brother showed up at Jerry
Qlinarnie i Qlinarniegodzinę, aby smaki się przegryzły. Śmietana z czasem będzie nabierała intensywniejszego różowego koloru. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Boże Narodzienie , Dania z kaszą , Dania z rybą , sałatki i surówki Tagged: buraki , kasza jęczmienna , śledzie , śmietana
https:KKuchniaMniamlubi i gotowe! Weź do domu dowolny produkt Fit&Easy i polub za wartość. A zaraz później wykorzystaj go do jakiegoś pysznego dania bo może być bazą sałatek, surówką czy składnikiem koktajlu albo dania głównego . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaSurówka z pora jest zdecydowanie jedną z moich ulubionych. A jednocześnie jedną z najprostszych w zrobieniu. Dosłownie 3 minuty (i to jak się nie spieszę) i zrobiona. Pokroić pora, dodać śmietany, jakaś sól, pieprz, zamieszać i gotowe. Ale tym razem postanowiłem zrobić nieco inną wersję. Bez śmietany, za to z oliwą a oliwek. I dla kontrastu dodatkowo z jabłkiem. Muszę
Marder&Marder ManufactureKolejna propozycja na surówkę z kapusty pekińskiej. Tym razem doprawiłam ją sosem sojowym, który delikatnie zmienia jej tradycyjny smak. Sałatka, moim zdaniem, najbardziej pasuje do kurczaka. Składniki: 1 mała kapusta pekińska 1 duża marchewka 1 średnia cebula czerwona 1 łyżka octu winnego, jasnego 1 łyżka sosu sojowego, jasnego 1 czubata łyżeczka cukru pieprz i sól do smaku 3 łyżki oliwy
Smak mojego domulodówki i smażymy na oleju. Do jednej porcji sałatki potrzebujemy 3-4 łyżki przygotowanego mięsa gyros. Resztę warto podać rodzinie w formie obiadu np. z frytkami i zestawem surówek lub przygotować większą ilość sałatki. Sałatka: Do miski wsypujemy mieszankę sałat, dodajemy przygotowanego wcześniej gyrosa, mieszamy. Następnie dodajemy pokrojone na pół pomidorki, znów lekko mieszamy. Całość polewamy sosem czosnkowym (ilość
Słodkie okruszkiJuż za pierwszym razem zrobiłam gigantyczną porcję tej surówki. Jedliśmy ją 4 dni i było nam mało. Powtórzę ją na pewno nie raz, szybko się robi i może stać długo w lodówce nie tracąc smaku ani koloru. Czytaj więcej
PychotkaaaBanalnie prosta i przepyszna surówka do obiadu, składająca się z trzech składników, które na pewno o tej porze roku znajdą się w każdym domu. Kapusta biała, jabłka i orzechy - ci dzisiejsi bohaterowie doskonale wpisują się w jesienne menu. Źródło: Moje Gotowanie nr 11/2016 Składniki: 1/4 główki białej kapusty 1 duże jabłko (lub 2 małe) garść orzechów włoskich 1 łyżka śmietany
My simple kitchentarce jarzynowej o dużych oczkach. Następnie polać sokiem z cytryny, sokiem malinowym , oliwą. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, rozetrzeć z solą i odrobina pieprzu i wymieszać z surówka, odstawić w chłodne miejsce na 30 minut
Camilla w kuchnirzepę wymieszać i mocno w rękach odcisnąć nadmiar soku, dodać do jabłek z marchewką dodać jogurt, ocet jabłkowy, olej rzepakowy, posiekaną pietruszkę z koperkiem wszystko dobrze wymieszać - zdrowa, smaczna surówka i do obiadu i do podjadania.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię