łyżek oleju Warzywa umyć. Kapustę posiekać, rzodkiewki pokroić w półplasterki, pora i natkę także posiekać. Do miski wrzucić kapustę, pora i rzodkiewkę, dodać przyprawy i wymieszać. Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki i znowu wymieszać surówkę. W razie konieczności jeszcze doprawić
Ewa w kuchniEksperymentujac ze salatkami dzis postanowilam wykorzystac zielone jabluszko.skladniki dla 2 osob:kilka srodkowych lisci salaty karbowanej1 jablko zielonekilka rzodkiewekorzechy wloskieser gorgoncolasol, pieprz czarny swiezo mielonysos:sok
Przysmaki Karolkidrugiego dania obowiązkowo musi być surówka, ostatnio przygotowałam z kapusty pekińskiej i rzodkiewek. Jest bardzo smaczna i pasuje prawie do każdego dania. Składniki: 1 mała kapusta pekińska 2 marchewki Pęczek rzodkiewek 1 czerwona papryka 0,5 pęczka natki pietruszki 2 łyżki oleju lnianego 1 saszetka sosu vinaigrette Fanex Sól, pieprz Czubryca zielona Sposób przygotowania: Kapustę pekińską drobno kroimy, rzodkiewki kroimy
Bajeczna KuchniaJakoś tak się przyzwyczailiśmy że rzodkiewka to do białego sera lub na kanapki. Ja już parę razy ,, odczarowywałam ją " wyprawiając w świat. Robiłam pikle z marynowanych
Buniabaje w kuchninajlżejsze, ale inne składniki to dobrze rekompensują. Zobaczcie jak pięknie wygląda to danie :) Marchewka w cieście z kaszą bulgur i kolorową surówką (4-5 osób) Składniki: 4 duże marchewki 1 szklanka kaszy bulgur 1/2 żółtej słodkiej papryki 5 rzodkiewek 1/2 niedużej rzodkwi lodowej 3 duże jaja 1 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 kostki bulionowej warzywnej 1/2 limonki(...)dymienia i nie zmienia smaku potrawy. Każdą marchewkę smażymy na złoty kolor z obu stron i odstawiamy na papierowy ręcznik do odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Surówkę przygotowujemy z sałaty, jaką macie akurat w domu, rzodkiewek, papryki i rzodkwi lodowej. My wyłącznie przyprawiamy oliwą z oliwek, sokiem z limonki i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Mieszamy i podajemy z resztą składników naszego
vegetanieSałata rzymska z rzodkiewką i creme fraiche Dzisiaj jako dodatek do obiadu (ale nie tylko do obiadu),chciałabym wam zaprezentować pyszną sałatkę pełną witamin, świeżości i
Mój pomysł naZa oknem coraz cieplej, niedługo zaczniemy okres grillowy! Dlatego już teraz prezentuję Wam świetną surówkę z pora. Sprawdza się również do dań pieczonych np. kurczaka, ziemniaczków
Ana Mari's worldZa oknem coraz cieplej, niedługo zaczniemy okres grillowy! Dlatego już teraz prezentuję Wam świetną surówkę z pora. Sprawdza się również do dań pieczonych np. kurczaka, ziemniaczków
Ana Mari's worldSmaczna i i pachnąca wiosną surówka z młodej kapusty. Koperek , szczypiorek, rzodkiewka wszystko w jednym. Warto zaserwować rodzinie do obiadu.Zapraszam na bloga. SKŁADNIKI: 1 główka młodej kapusty 1 pęczek koperku 1 pęczek szczypiorku 5 rzodkiewek 1 marchewka mały kawałek pora szczypta soli 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka octu winnego jasnego pół łyżeczki cukru WYKONANIE
W kuchennym oknie Ewyilości tłuszczu jest soczysta, aromatyczna i ma mało kalorii. Z podanych składników wyjdą dwie porcje, a każda z nich to tylko 269 kcal (nie licząc ziemniaków). Surówka Składniki: 3 ogórki gruntowe pęczek rzodkiewki 2 łyżki posiekanego koperku łyżka jogurtu naturalnego (o niskiej zawartości tłuszczu) łyżka śmietany 18% łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz, cukier, papryka ostra Przygotowanie Ogórki obieramy
e-PrzepisyKulinarneoliwek. Każde ciasteczko dodatkowo smarujemy oliwą i posypujemy czarnuszką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 C na ok. 20 min. Kiedy ciasteczka pieką się robimy surówkę. My zrobiliśmy z kapusty pekińskiej, rzodkiewki, pomidorów, kukurydzy i papryczki chili. Wymieszaliśmy warzywa z oliwą, sokiem z cytryny, pieprzem i sosem sojowym. Kiedy ciasteczka są gotowe podajemy na gorąco z ostrym sosem chili. Bardzo
vegetaniedużych oczkach, skropić octem, dodać soli i cukru do smaku, doprawić pieprzem cytrynowym i skropić oliwą, wymieszać. Na talerzu ułożyć porwaną sałatę, na niej surówkę, potem rybki Graal osączone z oleju. Posypać szczypiorkiem, udekorować rzodkiewką i listkiem rukoli czy pietruszki. Dostałam do testowania rybki w puszkach. Lubimy , więc nawet się nie zastanawiałam. Po otworzeniu czwartej postanowiłam przygotować
Gotowanie jest łatweMając w lodówce resztę kapusty pekińskiej, kilka rzodkiewek i pomidora można zrobić klasyczną sałatko- surówkę do obiadu. Mnie podkusiło dodać do niej awokado, które kupiłam i nie bardzo miałam na nie pomysł oraz aromatyczną czubrycę, którą otrzymałam w ramach współpracy od producenta przypraw Bella-bis . Do rybki smakowała idealnie, myślę że do mięska byłoby równie smacznie :) Składniki
Kuchnia w czekoladzie