Wiosenna surówka, prosta i smaczna.Składniki-pęczek rzodkiewki-kilka liści sałaty-szczypiorek-koperek-jogurt naturalny lub śmietana-sól Warzywa myjemy.Liście sałaty dzielimy na drobne kawałki.Rzodkiewkę kroimy w kostkę, szczypiorek na drobno.Jogurt przyprawiamy do smaku i dosypujemy posiekany koperek. Do warzyw dodajemy jogurt i mieszamy
Maminek kulinarnyRzodkiewki w tym roku obrodzily nadzwyczajnie.Wilgoci im nie brakowalo.Jesli znudzily sie Wam w plasterkach jako dodatek do kanapek,mam inna propozycje - surowke z rzodkiewek? Znacie? Jest
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!sól morska do pomidorów Royal Brand,1/2 łyżeczki pieprz czarny mielony rzodkiewki obrać ze skórki, pomidory sparzyć i zdjąć skórkę w mikserze rzodkiewki rozdrobnić, pomidory pokroić w kostkę do smaku dodać soli do pomidorów i pieprz smaczna surówka np. do mielonych kotletów........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSurówka z pora, marchewki, papryki i rzodkiewki...Krążki ostrego, wyrazistego w smaku pora.Wiórki soczystej marchewki i chrupiącej rzodkiewki.Kosteczki czerwonej papryki i dymki.Oblane gęstym jogurtem, oprószone szczypiorkiem.Zdrowy i chrupiący dodatek do obiadu.Polecam!Składniki:Biała część średniego pora;2 cebulki dymki wraz ze szczypiorkiem;1 duża marchewka;1/2 średniej, czerwonej papryki;5 średnich rzodkiewek;4 łyżki jogurtu greckiego;Sól;Pieprz.Spos(...)krążki.Marchewkę umyć, osuszyć, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do pora. Wymieszać.Paprykę umyć, osuszyć, oczyścić z nasion, pokroić w drobną kostkę. Dodać do surówki. Wymieszać.Rzodkiewki umyć, osuszyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do surówki. Wymieszać.Dymki ze szczypiorkiem umyć, osuszyć. Dymki pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek drobno posiekać. Dodać do surówki. Wymieszać
Gospodyni MiejskaKapusta pekińska jest dostępna cały rok, a możliwości surówek czy sałatek z tą kapustą jest cała masa! Polecam pyszną i chrupiącą surówkę z rzodkiewką.Składniki:pół kapusty pekińskiejmały pęczek rzodkiewek1 marchewkapół cebulisiekana zielona cebulkasiekany koperekprzyprawa do sałatek lub dressingSposób przygotowania:1. Kapustę szatkujemy, marchewkę obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej.2. Rzodkiewki myjemy, kroimy w kosteczkę lub ścieramy na tarce
Kuchnia domowa AniPolecam surówkę do obiadu, z białej kapusty i rzodkiewki. Składniki Biała kapusta 500g Rzodkiewka 2 pęczki Jogurt grecki 4 łyżki Koperek 1 pęczek Musztarda delikatesowa 4 łyżeczki Sól do smaku Wykonanie(...)surówki z białej kapusty: Białą kapustę poszatkować drobno lub zetrzeć na tarce, posypać solą i odstawić na ok. 20 minut, by zmiękła. Po tym […] The post Surówka z białej kapusty i rzodkiewki appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeŁagodniejsza od czarnej rzodkwi , równie zdrowa, fantastycznie łączy się z daniami w których użyto owoców .Łączę ją z wieloma dodatkami ( jabłko, marchew, gruszka, morele , pestki granatu
Buniabaje w kuchniDzisiaj poniedziałek, tym samym zapraszamy na nasz cotygodniowy cykl... Dzisiaj będzie lekko, szybko i jak zawsze smacznie ;-). Surówka z kapusty pekińskiej i rzodkiewki stanowi świetny dodatek do obiadu bądź może być zdrową przekąską. Surówka z kapusty pekińskiej i rzodkiewki SKŁADNIKI: 15 - 20 dag kapusty pekińskiej 4 rzodkiewki 1 łyżka posiekanej natki pietruszki pieprz kolorowy świeżo mielony PRZYGOTOWANIE: Kapustę szatkujemy(...)dość drobno, przekładamy do miski. Rzodkiewki myjemy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Rzodkiewkę dodajemy do kapusty, następnie dodajemy natkę pietruszki i wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy. Surówkę przekładamy do miseczek, oprószamy świeżo zmielonym pieprzem i podajemy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiczęsto jest tak, że wpadam do domu i obiad robię w 30 minut. Wtedy dodatkiem są szybkie surówki - takie jak ta poniżej :) 2-3 składniki, łyżka jogurtu i pyszny dodatek gotowy! Składniki: 2 małe sałaty baby 5 rzodkiewek 1 długi zielony ogórek (w sezonie 3-4 ogórki gruntowe) pieprz sól jogurt grecki szczypiorek Wykonanie:Ogórka i rzodkiewkę ścieramy
Walijskie Pichceniesmaczne..Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest często używany w mojej kuchni..olej rzepakowy idealnie nadaje się do surówek.. ½ niedużej główki młodej kapusty szczypiorek kilka rzodkiewek sól, pieprz sok z cytryny 1 -2 łyżki oleju rzepakowego Kapustę oczyścić i poszatkować.Rzodkiewki i szczypiorek pokroić i dodać do kapusty.Doda
Moje domowe kucharzeniePost Surówka z białej kapusty, kukurydzy, rzodkiewki, papryki (z sosem włoskim) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojemięsa mielonego z indyka1/2 cukinii1/2 czerwonej papryki1 czerwona cebula1,5 szklanki bułki tartej1 jajko1/3 szklanki mlekaświeży koperekczerwona papryka w proszkupieprz biały mielonysólolej do smażenia (rzepakowy)SKŁADNIKI na surówkę z rzodkiewki:1 biała rzodkiew8 rzodkiewek czerwonych3/4 szklanki jogurtu naturalnegoszczypiorekpieprz biały mielonysólPRZYGOTOWANIE kotletów z indyka z warzywami:Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodajemy drobno pokrojoną paprykę i cukinię. Smażymy(...)białym pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy.Formujemy z masy niewielkie kulki, spłaszczamy i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron na małym ogniu.PRZYGOTOWANIE surówki z rzodkiewki:Białą rzodkiewką obieramy ze skórki i kroimy na wstążki za pomocą obieraczki do warzyw. Czerwoną rzodkiewkę kroimy w półksiężyce. Na talerzu układamy wstążki z białej rzodkiewki, a na niej
kulinarnyJajest najprostsze w przygotowaniu to zapominamy składniki i pozostaje tylko wspomnienie smaku. Tak też było i ze mną gdy po raz pierwszy zetknęłam się z surówka z ogórkiem, papryką i rzodkiewką – zjadłam i zapomniałam składniki. […] The post Surówka z ogórkiem, papryką i rzodkiewką appeared first on Magiczny Garnek
Magiczny Garnek