zaskoczył. Kaczkę podałam na obiad, a mięso, które zostało dodałam do sałatki, którą pokażę wkrótce na blogu. Mięso idealnie pasuje do kapusty ze śliwką i grzybami lub do surówki z kiszonej kapusty . Prosty, wręcz klasyczny przepis znalazłam na Smacznej stronie Tesco . Składniki: 1 kaczka 1 kg jabłek 150 g masła 3–4 łyżki oleju przyprawy: sól, pieprz, majeranek Kaczkę
Czerwień i błękitSzybka surówka z kiszonej kapusty ze słodką nutą żurawiny. Składniki: 500 g kapusty kiszonej duża marchew jabłko garść suszonej żurawiny pieprz 2 łyżki oliwy lub oleju Przygotowanie Kapustę, jeśli jest zbyt kwaśna płuczemy i odciskamy z wody. Kroimy ją na kawałki. Obraną marchew i jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach. Składniki łączymy ze sobą, dorzucamy żurawinę (moja była dość
e-PrzepisyKulinarneprzygotowaniu. Inne propozycje surówek: surówka z marchewki Surówka z marchewki – dietetyczna Surówka z kapusty, pora i koperku Surówka Colesław Surówka z kapusty pekińskiej Surówka z kapusty pekińskiej surówka z kapusty kiszonej i jabłka Przepis na łatwą i pyszną surówkę z pora: 1 por 1 jabłko 1 mała marchew cukier do smaku sól i pieprz 1 łyżka majonezu szczypiorek Pora kroimy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwarzywny sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem Surówka z kiszonej kapusty(...)szklanki kiszonej kapusty 1/2 średniej czerwonej cebuli 1/2 jabłka sól himalajska lub morska pieprz ocet jabłkowy do smaku garść ziarenek granata posiekana natka Wykonanie: Kapustę kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę i jabłko obieramy, cebulę kroimy w drobną kostkę, a jabłko ścieramy na dużej tarce warzywnej. Wszystko wrzucamy do miski, dodajemy przyprawy, ocet i natkę. Dokładnie mieszamy. Surówkę podajemy posypaną granatem
Kulinarne przygody Gatitypowodów dla których założyłam tego bloga, jest to że dzięki niemu nie będę już musiała pamiętać wszystkich przepisów. Bo zwykle ich nie pamiętam. Na przednówku robiłam zawsze surówkę z kiszonej kapusty z różnymi aromatycznymi ziarenkami. Pierwszy raz jadłam ją w wykonaniu Asi Erbel. Potem zaczęłam dodawać olej lniany albo rydzowy z lnianki. Na pewno była wśród nich czarnuszka, ale były(...)każdą osobę: garść kiszonej kapusty łyżka oleju lnianego lub rydzowego duża szczypta nasion czarnuszki Jak przygotować kiszoną kapustę z olejem lnianym i czarnuszką? Czarnuszkę możemy lekko podsmażyć na patelni, żeby stała się bardziej aromatyczna, ale surowa będzie zdrowsza. Przygotowanie takiej surówki jest bajecznie proste, a rezultat Was zaskoczy. Wystarczy polać porcję kapusty olejem i posypać czarnuszką. Sekunda i gotowe
Ugotowane pozamiataneznajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków wegański rosół z makaronem z marchewki sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym grillowaną cukinię z warzywami po grecku frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery
Kulinarne przygody Gatityznajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków wegański rosół z makaronem z marchewki sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię
Kulinarne przygody Gatityprawdę doskonale smakuje. Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię
Kulinarne przygody Gatitylubią się zdrowo odżywiać. Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas
Kulinarne przygody Gatitytyle ile w przepisie. Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków
Kulinarne przygody Gatitysoli, bo z reguły sok jest bardzo słony. Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie wegański wywar warzywny sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków
Kulinarne przygody GatityDziś na obiad ryba, więc surówki z kiszonej kapusty nie może zabraknąć :) Składniki: 1/2 kg kapusty kiszonej 1 czerwona cebula 1 pęczek zielonej cebulki 1 jabłko cukier, olej Sposób wykonania: 1. Kapustę drobniej kroimy, cebulę czerwoną również drobno siekamy. 2. Zieloną cebulkę kroimy, a jabłko ścieramy na tarce jarzynowej. 3. Składniki łączymy, dodajemy odrobiny cukru i oleju do smaku. Smacznego
Kuchnia domowa AniZrobienie masala dosa jest zbyt czasochłonne, więc dziś część tego dania, tzn. nadzienie ziemniaczane i ostry sos orzechowy. Efekt - rewelacyjny. Do tego, dla równowagi smakowej: - surówka z kapusty kiszonej (ze świeżo startą marchewką, olejem lnianym i plasterkami czosnku), - surówka z awokado (starte na tarce awokado i jabłko+pokrojona sałata lodowa+sos winegret), - kotlety pieczarkowo
Qlinarnie i QlinarnieKiszona kapusta zasmażana... Pyszny dodatek do tradycyjnego kotleta schabowego. Smakowite danie główne w duecie z ziemniakami. Lekko kwaśna i aksamitna, polska specjalność. Komu porcja? Chętnych zapraszam
Gospodyni MiejskaProsta, znana i bardzo smaczna surówka z kiszonej kapusty z dodatkiem startej marchewki i cebuli. Idealna do ryby Składniki: 600 g kiszonej kapusty 1 marchew 1 średnia cebula 5 łyżek oleju rzepakowego około 1 łyżeczki cukru sól pieprz Przygotowanie: Kapustę kiszoną lekko posiekać. Jeżeli jest zbyt kwaśna trzeba ją wcześniej opłukać. Dodać startą na dużych oczkach marchewkę i drobno posiekaną
Oryginalny smakniecodzienna, niezwykle smaczna. Sałatka z surowej brukselki, utartej z dodatkiem orzechów włoskich jest doskonałym kompanem mięsnych dań. Surówkę z kapusty zna każdy, choć pewnie większość ma na myśli surówkę z kapusty kiszonej. Z surowej kapusty, białej i czerwonej jest równie smaczna, ale lżejsza i delikatniejsza. Surówka z tartej brukselki to jeszcze inny obszar doświadczeń smakowych. Brukselka kojarzy się często
Niedzielny kucharzpolędwicy argentyńskiej w sosie z zielonego pieprzu z pieczonymi ziemniakami i sałatką z pomidorów i rukoli. Filet z pstrąga Zabierzowskiego smażony na klarowanym maśle podany z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Filet z kurczaka w pieprzu cytrynowym z sosem czosnkowym, opiekanymi ziemniakami i surówką z marchewki. Burger wołowy z (wybranymi dodatkami) jalape ñ o i ser camembert oraz
Karola gotuje