podoba, bo jest bogata w smaki, prosta i oferuje mnóstwo przepisów na bardzo szybkie dania. W Polsce raczej kojarzy się z jakimś smażonym kurczakiem z dodatkiem ryżu i surówki z kapusty, ale ma to tyle wspólnego z Azją co błyskawiczne zupki chińskie z Radomia z zupą. Potrawy azjatyckie są doskonałym rozwiązaniem dla zabieganych, którzy nie maja czasu na pichcenie
Niedzielny kucharzaligncenter" width="685"] Ogórki w ketchupie[/caption] Inne pomysły na wykorzystanie ogórków: Ogórki Faszerowane Fetą Kolorowa Sałatka Z Makaronem, Szynką I Ogórkiem Sałatka Z Tortellini, Ogórkiem I Koperkiem Surówka Z Kapusty Pekińskiej Z Marchewką I Ogórkiem Śledzie W Sosie Śmietanowo-Ogórkowym Penne W Sosie Ogórkowym Mizeria Po Kaszubsku Artykuł Ogórki w ketchupie – ogórki na zimę pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarnecałkowicie zanurzone, a w trakcie gotowania delikatnie je obrócić. Gotować około 15-20 minut sos zagęścić mąką. Na koniec wmieszać posiekany koperek podałam z ziemniaczanym puree i surówką z kapusty pekińskiej ( przepis tutaj
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!mintaja. Może być także filet z dorsza, tilapii, nawet polędwica z dorsza, którą osobiście uwielbiam. Rybę pieczoną podaję z puree ziemniaczanym ze świeżym koperkiem oraz chrzanem. Obowiązkowo także surówka z kapusty kiszonej i marchewki. Składniki: kilka filetów z mintaja, dorsza lub inne ostra i słodka papryka, majeranek, suszony koperek sok z cytryny sól, pieprz masło Przygotowanie: Umyte i osuszone filety
Zasmakuj Kuchnijeszcze chwilkę i zdjęłam z ognia. Koperek posiekałam i dodałam do potrawy. Przemieszałam i odstawiłam na kilkanaście minut, by wszystko przeszło smakiem. Podawałam z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej. Smacznego :D Lidka tak wyglądały przed podaniem obsmażyłam pulpety podlałam wodą i gotowałam ok. 15 minut
Pieprzyć z Fantazjąjest Jurek Dong, więc możemy zjeść tu pierożki na parze, zupy i przystawki i dania, które podaje się z małą porcją ryżu i ulubioną przez wszystkich Polaków surówką z kapusty. Po menu łatwo się poruszać, bo wszystkie dania z danej kategorii są w tej samej cenie. Będzie więc łatwo podjąć decyzje nawet po paru drinkach. Bardzo dobrym wyborem
Ugotowane pozamiatanebardzo smaczny obiad, któremu nie trzeba poświęcać wiele uwagi. Wystarczy włożyć schab do piekarnika i poczekać, aż udusi się do miękkości. Schab podałam z puree ziemniaczanym i surówką z kapusty. Składniki: około 600 g schabu bez kości 2 cebule 1,5 szklanki bulionu łyżeczka musztardy sól, pieprz, kilka liści laurowych, kilka ziaren ziela angielskiego Przygotowanie Schab kroimy na plastry grubości
e-PrzepisyKulinarneNie wiem jak dla Was, ale dla mnie czerwona kiszona kapusta to nowość. I w sumie mam mieszane uczucia. Bo z jednej strony brudzi wszystko czego
KardamonovyPolecam Wam kurczaka duszonego w kwasie chlebowym. Rewelacyjny smak. Mięso mięciutkie o lekko słodkim posmaku. Podałam go z ryżem na sypko i surówką z kapusty pekińskiej. Wspaniały obiadek. Może i wy skusicie się na takie jedzonko. Więcej przepisów na dania mięsne znajdziecie w zakładce MIĘSA. Jeżeli przygotowaliście coś z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Składniki
O kuchni z uczuciemprzeciskamy przez praskę, mieszamy z jogurtem, doprawiamy. Nie zapominajmy o warzywach! U mnie był to mix sałat, świetnie sprawdzą się również ogórki (korniszony bądź zielone), rzodkiewka, pomidor, surówka z kapusty. SMACZNEGO
Taste of imaginationpodać do kurczaka? To, co lubimy i na co możemy sobie pozwolić. Może frytki z piekarnika ? A z całą pewnością, nawet gdy się odchudzamy, do kurczaka podajmy surówkę z kapusty pekińskiej . Oto zdrowe pyszności! I jakie łatwe do przygotowania! Delikatna pierś z kurczaka w marynacie ze śmietany Składniki na 3 porcje: 3 małe piersi z kurczaka (350-400 g) niepełna
KulinarneImpresje.plpieprz, i sól do smaku. Chwilę pogotować, zabielić słodką śmietanką, wymieszać i ewentualnie doprawić. Sos i gorące roladki wyłożyć na talerze w dowolnej kolejności. Podawać z ziemniakami i surówką z kapusty
Czerwień i błękitszybkie danie z piersi kurczaka. Kotlety smażone w majonezie. Są wilgotne, puszyste i mega smaczne. Niewiele pracy i mamy szybkie danie mięsne. Podałam z ziemniakami pure oraz z surówką z kapusty pekińskiej. Więcej przepisów na dania mięsne znajdziecie w zakładce Mięsa. Jeżeli przygotowaliście danie z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Z góry bardzo dziękuję. Składniki
O kuchni z uczuciemnastępnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Roladki smażyć pod przykryciem na złoto z każdej strony na wolnym ogniu. Podawać na ciepło, np. z ziemniaczkami i surówką z kapusty
Simply Foodgotować do miękkości na palniku o małej mocy. Królik jest gotowy, gdy mięso odchodzi od kości. Przed podaniem doprawić jeszcze do smaku solą i pieprzem. Podawać np. z surówką z kapusty ( kapusty czerwonej lub coleslaw ). Luty okazuje się dla mnie miesiącem kryminałów. Jednym z nich są "Białe kości" Grahama Mastertona , z którego twórczością spotykam się po raz pierwszy. Na farmie
Weekendy w domu i ogrodzie