surówka z kapusty - 4149 przepisów (strona:74/277)

Długo duszone żeberka 135

ustach. Najlepiej smakują podane z ziemniakami, polanymi tym pysznym sosem. To wcale nie jest ciężkie danie, mięso jest delikatne i bardzo kruche. Do żeberek idealnie będzie pasować surówka z kapusty, marchewka z jabłkiem, albo mizeria z ogórkiem. Sprawdź przepis na: Mizeria z ogórków i cebuli Składniki 1 kg żeberek wieprzowych 1 duża cebula 4 marchewki 2 pietruszki 5-6 ziarenek(...)wodą, bardzo dokłądnie aby nie było grudek i dodajemy do żeberek. Mąka zagęści nam odrobinę sos. Gotujemy je jeszcze przez ok. 15 minut. Żeberka podajemy z gotowanymi ziemniakami i surówką. Sprawdź przepis na: Tagliatelle z wołowiną i pomidorkami Smacznego! Artykuł Długo duszone żeberka pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gyros z kurczaka 129

Najlepszy jeżeli zamarynujemy mięso minimum 1 godzinę wcześniej a najlepiej dzień wcześniej. A gdy mięso już zamarynowane to mamy obiad w kilka chwil. My bardzo lubimy z surówką z białej kapusty i sosem czosnkowym. Podaję z frytkami lub w podpieczonym chlebku pita albo w tortilli. 250 gram fileta z kurczaka  3 łyżki oleju 1 czubata łyżka jogurtu Opcjonalnie pół(...)godzinę, a najlepiej na noc. Zamarynowane mięso smażymy na patelni wraz z pokrojoną w piórka cebulą ok.10 minut na średnim ogniu mieszając co jakiś czas. Surówka pół małej lub ćwiartka większej kapusty białej 1 średnia marchewka sól, cukier, ocet  1 solidna łyżka kwaśnej śmietany lub jogurtu  Kapustę drobno poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce. Dodać przyprawy według uznania

Andzia Pichci
Szaszłyki z kurczaka w jogurtowej marynacie 306

Kolejna receptura Jakuba Kuronia z tygodniowych inspiracji Biedronki. Tym razem zapraszam na świetne szaszłyki drobiowe!  Do szaszłyków podałam surówkę z kapusty z marchewką oraz obowiązkowo sos tzatziki . Składniki: 2 piersi z kurczaka Marynata: 150-200 ml jogurtu naturalnego 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 płaskie łyżeczki curry chilli do smaku sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Piersi z kurczaka myjemy(...)zalewy, nabijamy na patyczki i pieczemy przez 20-25 minut w piekarniku (180st.C) lub smażymy na patelni grillowej (ja robiłam na patelni). 4. Szaszłyki najlepiej smakują z tzatziki i surówką. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Kotlety ziemniaczane 173

różnych innych przypraw mogą smakować inaczej. Z resztek obiadowych nie zrobisz za wiele kotlecików, ale mogą być smacznym dodatkiem do kolacji. Kotleciki podane z sosem pieczarkowym i surówką z kapusty pekińskiej - to idealna propozycja obiadowa dla wegetarian. Składniki: około 600 g ziemniaków 1 jajko 1 cebula sól, pieprz gałka muszkatałowa masło ghee do smażenia bułka tarta do obtoczenia mąka pszenna(...)skrobii ziemniaczanej. Formować kotleciki lekko zwilżonymi dłońmi, obtaczać w bułce tartej smażyć na rozgrzanym maśle po kilka minut z każdej strony do zrumienienia  podawać z ulubionym sosem i surówką

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami 299

kaszę manną i bułkę tartą - wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodać jajko - wyrobić masę. W garnku zagotować wodę, osolić. Na gotującą się wodę kłaść liście kapusty - gotować kilka minut ( około 5 min ) - żeby zmiękły. Obgotowane wyjmować na tacę, ostudzić. Z ugotowanych liści wyciąć twarde łodygi. Na środek liścia kłaść porcję farszu, zawijać brzegi ( składać w kopertę(...)przykryciem, 20-25 minut. Pilnować, żeby si nie przypaliły - w razie potrzeby dolać do sosu wody. Gołąbki podawać jako samodzielne danie lub w towarzystwie opiekanych ziemniaczków i surówki z kapusty kiszonej. Smacznego

kolorowotorcikowo
Jajka zapiekane po wiejsku 186

proste, ale smaczne dania. Wiecie, że zapiekanki zawsze się w takich wypadkach sprawdzają. Patrzymy co jest w lodówce, składamy i mamy smaczny obiadek. Idealnym dodatkiem do zapiekanki jest surówka z kapusty pekińskiej Składniki: 10 średnich ziemniaków ziemniaków 250 g wędzonego boczku 4 jajka 4 łyżki śmietany 1 łyżka oleju 1 cebula 2 łyżki posiekanego koperku 100 g startego żółtego sera(...)grubych oczkach i posypać nim ziemniaki. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do momentu aż jajka się zetną, a ser rozpuści. Podawać gorącą posypaną koperkiem i z surówką. jajka zapiekane po wiejsku

O kuchni z uczuciem
Surówka 167

Pyszna surówka...u mnie była dodatkiem do ryby smażonej . kapusta  marchew ogórek zielony sól cebulowa sok z cytryny  olej  przyprawa do sałatek  szczypiorek Kapustę poszatkować ,dodać sok z cytryny, sól. Dokładnie wymieszać i zostawić na kilka minut.Marchewkę i ogórka zetrzeć na tarce i przełożyć do miski z kapustą. Dodać oliwę , przyprawę i wymieszać

Moje domowe kucharzenie
Chińska surówka z kapusty 1956

Bardzo smaczna, soczysta i delikatna surówka z białej kapusty. Pasuje do większości dań mięsnych, a i sama smakuje wybornie. Proporcje zalewy dają bardzo delikatny smak, bez wyczuwalnego smaku octowego. Surówkę można jeść od razu po zrobieniu lub odczekać aż nieco zmięknie. Składniki: 1/2 główki średniej wielkości białej kapusty 3 średnie marchewki 3 - 4 ząbki czosnku  1/2 szklanki oleju rzepakowego(...)zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Czosnek przecisnąć przez praskę. Pozostałe składniki wlać do rondelka i gotować do rozpuszczenia się cukru. Kapustę, marchew, czosnek wymieszać, dodać pieprz i zalać gorącą zalewą. Wszystko mieszać, solidnie uciskając. Surówka gotowa do spożycia od razu lub można odczekać by nieco zmiękła. (na zdjęciach tuż po zrobieniu

Kuchcik gotuje
Paszteciki z mięsem mielonym, cebulką i serem żółtym 191

naszło na ciasto francuskie. Chyba wygoda i możliwość stworzenia wielu przekąsek. Zostało mi mięso mielone, niewiele. Myślę, że ok. 150 gramów. Postanowiłam zrobić paszteciki. Podałam je z surówką z kapusty pekińskiej. Bardzo podobnej do tej, którą kiedyś robiłam z białej kapusty . Zjadłam jako obiad:) Niewiele, ale za to jakie sycące! Składniki: 1 gotowy arkusz ciasta francuskiego ok. 150 gramów mięsa(...)smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem. Można dodatkowo posypać startym serem żółtym Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy paszteciki 15 minut - u mnie termoobieg, środkowa półka Podawać z surówką lub ulubioną sałatką Smacznego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
KOTLECIKI SIEKANE Z MŁODĄ KAPUSTĄ 482

Siekane kotleciki kojarzą mi się z dzieciństwem, kiedy to mama serwowała nam je na obiad w towarzystwie młodej kapusty lub surówki z marchewki i jabłka oraz tłuczonymi ziemniakami ! Pyszne danie , które przypadnie do gustu również dzieciom J Soczyste kotleciki, słodka kapustka, młode ziemniaczki i ten aromat koperku… Koniecznie spróbujcie ! SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś z kurczaka 2 jajka 1 kopiata łyżka(...)przypominać w konsystencji ciasto na racuchy. 3. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy kotleciki z obu stron na złoty kolor. 4. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu za pomocą ręczniczka papierowego. MŁODA KAPUSTA Z KOPERKIEM: 1 główka kapusty 1 duża marchewka 250 ml bulionu 1 łyżka oliwy lub masła Pęczek koperku 2 łyżki soku z cytryny PRZYGOTOWANIE: 1. Kapustę szatkujemy. Marchewkę obieramy

Marcepanowa kuchnia
Kasza gryczana zapiekana z jajkami i mozzarellą 103

wyjątkowo, a danie jest bardzo proste do zrobienia. Miałam jajka od młodych kurek, czyli malutkie. Takie są najlepsze do tego dania, najlepiej się tu sprawdzają. Danie to podałam z kapustą kiszoną przygotowaną w mojej ulubionej wersji :)   Kasza gryczana zapiekana z jajkami i mozzarellą 3 porcje 1 szkl. surowej kaszy gryczanej 1,1-3/4 szkl. wody 1 łyżka masła(...)kaszy zrobić 3 wgłębienia grzbietem łyżki i wbić w nie po jednym jajku w każdy otwór. Pomiędzy jajka włożyć kulki mozzarelli. Włożyć do gorącego piekarnika na 20 minut. Surówka z kapusty kiszonej 250 g kapusty kiszonej ½ małej cebuli 1 słodkie jabłko 2 łyżki dobrego oleju rzepakowego świeżo mielony pieprz Kapustę drobno pokroić. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Jabłko obrać

Posadzone i zjedzone
Pyra faszerowana pieczona 108

Bardzo fajnie komponuje się z jesiennymi warzywami z wody lub duszonymi: fasolka ,kukurydza, pomidorki może być kalafior czy brokuł. U siebie podałam w towarzystwie jogurtu naturalnego ze szczypiorkiem, surówki z kapusty pekińskiej z pieczonym mięsem z kurczaka. U mnie było na bogato ale samodzielne danie, również się sprawdzi. Pyra faszerowana polana jogurtem lub sosem czosnkowym jest pycha. Zapraszam do przepisu(...)każdy ziemniak owinąć dookoła plastrem boczku. Układać w naczyniu do zapiekania, posypać wierzch przyprawą do ziemniaków. Wstawić do gorącego piekarnika na 30 minut. Wyjąć podawać według uznania z jogurtem, surówką lub dodatkiem pieczonego mięsa. Smacznego:) Artykuł Pyra faszerowana pieczona pochodzi z serwisu

gotuj ze mną
Seleryba 184

mogłam uwierzyć jak “rybowo” smakuje Seleryba jest stałą pozycja w naszym menu, która świetnie sprawdza się na obiad czy lunch – uwielbiamy ją z ziemniakami i surówką z kapusty. Ważną dla mnie zaletą tej potrawy jest to, że dobrze się przechowuje w lodówce: przed świętami czy rodzinnym spotkaniem smażę jej dość duże ilości, wkładam do szczelnego pojemnika i później odgrzewam(...)owijamy w plasterek arkusza nori, następnie znowu moczymy w mleku i obtaczamy w mące. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron aż do zarumienienia. Podajemy z ziemniakami i surówką albo pieczywem. Smacznego! Prdukty potrzebne do przygotowania seleryby Gotowe kawałki seleryby Artykuł Seleryba pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Gulasz pomidorowo-paprykowy z kurczaka 156

pieczonych batatów zrobiłam kopytka i podałam je z kurczakiem w sosie paprykowo-pomidorowym z suszonymi pomidorami. Całość dopełniła prosta i szybka surówka z kapusty pekińskiej. Zapraszam po przepis... Składniki: 3 małe filety z kurczaka przyprawa do kurczaka 2 łyżki koncentratu pomidorowego 10 suszonych pomidorów (najlepiej z hermetycznie zamykanego opakowania, bez oliwy) 1 łyżka słodkiej czerwonej papryki 1 łyżka wędzonej papryki(...)mąkę w wywarze. Na końcu zagęścić słodką śmietanką bezpośrednio do sosu. Dokładnie wymieszać, zagotować, dodać natkę i doprawić w razie potrzeby. Podawać z kluskami lub ryżem i dowolną surówką

Czerwień i błękit
Kotlety rybne z ryżem i suszonymi pomidorami 167

podać rybę w innej postaci niż smażony filet ?  Ryż gotuję zawsze dzień wcześniej, rozmrażam rybę i robię kotleciki, smażę i zajadamy ze smakiem z gotowanymi ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej. Smakują bardzo dobrze ! smak podkręca cebula i suszone pomidory. Polecam. Składniki: 3 mrożone filety rybne ( dorsz, miruna, mintaj) 1 woreczek ryżu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 3 cebule dymki(...)smaku solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb, wyrabiam dokładnie masę. W rękach formuję kotleciki, obtaczam w bułce tartej, smażę z każdej strony na złocisto. Podaję z ziemniakami oraz surówką. Smacznego

Wanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania