minut. Składniki ulubiona mrożonka na warzyw na patelnię chipsy boczkowe classic oscypek wędzony sól do smaku olej kokosowy do smażenia, nie więcej niż 1 płaska łyżka kiszona kapusta z marchewką +jabłko+garść żurawiny+trochę oliwy z oliwek Do posiłku wykorzystałam chipsy. To w większości zupełnie nowe produkty zapakowane w nowoczesne i wygodne opakowania – woreczki i kubki. Idealnie sprawdzą się(...)wykorzystałam je ,by ubogacić moje warzywne danie o mięsny ,chrupiący akcent! Na patelni rozgrzej olej kokosowy i wrzuć warzywa na patelnię, postępuj jak zaleca producent . Międzyczasie przygotuj surówkę. Odciśnij kapustę, dodaj pokrojone w kostkę jabłko, żurawinę i oliwę z oliwek. Wymieszaj. Warzywa przełóż na talerz, posy chipsami boczkowymi, zetrzyj oscypka. Jeszcze surówka i gotowe! Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnimoich ulubionych dodatków do obiadu. Jest to już mój drugi przepis na blogu, na surówkę z dodatkiem tego właśnie warzywa. Ta surówka jest delikatna i naprawdę szybka do zrobienia. Zdjąć pierwsze liście z kapusty i podzielić ją na pół. Wyciąć głąb. Obie połówki poszatkować bardzo drobno. Wrzucić do dużej miski. Cebulę, jabłko i marchew obrać a następnie starkować(...)majonez, ocet (można na początek dać mniej łyżek octu, a później po spróbowaniu ewentualnie to uzupełnić), sól, pieprz oraz cukier. Wymieszać i dodać do dużej miski z kapustą. Całość dobrze wymieszać. Surówka najlepiej smakuje po 1 godzinie przechowywania w lodówce. Źródło: aniagotuje.pl linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site
Świat Domowej KuchniUwielbiam młodą kapustę i uwielbiam kiełki, a jeszcze jak są wyhodowane w domu to już poezja. Ja co prawda tę surówkę robiłam chyba z miesiąc temu ale jakoś w tych upałach to nic się nie chce, nawet na blog zaglądać. Ale od czasu do czasu trzeba coś wrzucić. Niestety " szanowny " fb nadal blokuje moje linki a to jest(...)jedna jestem w takiej sytuacji i mam nadzieję, że w końcu to się zmieni. Ale koniec narzekania, czas na wpis. Jest to niby zwykła surówka ale jaka smaczna. Surówka - młoda kapusta z kiełkami
Ewa w kuchniUwielbiam białą kapustę i pomyśleć tylko, że w dzieciństwie za nią nie przepadałam. Zawsze rozwijałam gołąbki i jadłam tylko mięso, surówek z kapustą nie jadłam do 19 roku życia. Teraz nadrabiam i kapusta bardzo często gości na moim stole. Dziś chcę podzielić się przepisem, wymyślonym przed snem, na bardzo smaczny torcik śniadaniowy, którego głównym składnikiem jest kapusta. Zostało mi pół
Smaki Arminezielone dodatki do każdego dania. Składniki na sałatkę: pół główki białej kapusty sól, pieprz koperek sok z cytryny lub ocet Kapustę obraną z wierzchnich liści ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy sól, pieprz i posiekany koperek. Polewamy surówkę odrobiną soku z cytryny lub po prostu octem. Odstawiamy na pół godziny
prawdziwe jedzeniecynku, a także nieco magnezu i żelaza. Dzisiejsze danie to kotlet z selera z kaszą jaglaną, soczewicą i surówką. Selerowy kotlet z kaszą jaglaną : (4 osoby) Składniki : 1 średni seler 1 szklanka kaszy jaglanej soczewica, my użyliśmy gotową z puszki kapusta pekińska 1 pomidor kukurydza konserwowa 2 gałązki selera naciowego kilka oliwek szczypiorek papryczka chili oliwa z oliwek limonka pieprz(...)opakowaniu. Pod koniec gotowania wsypujemy 1/2 puszki soczewicy. Doprawiamy jeszcze do smaku i gotowe :) Polecamy częste jedzenie kaszy jaglanej, jest niezwykle zdrowa a przy tym smaczna. Surówka : Szatkujemy kapustę pekińską, dodajemy kukurydzę konserwową ile chcecie :), kilka oliwek. Selera naciowego kroimy w drobną kostkę, pomidora również. Wszystko mieszamy ze sobą i polewamy oliwą z oliwek, i wyciśniętym sokiem z limonki
vegetanieWypróbowałam już kilka przepisów na surówkę z białej kapusty. Jednak zawsze problemem było, żeby ją do smakować gdyż podane proporcje np pół główki kapusty czy sól do smaku nie zawsze szły w parze . Od teraz mam przepis idealny i nie muszę kilka razy doprawiać, żeby uzyskać ten wymarzony smak. Surówka "podbije" wasze ku b ki smakowe. Składniki: 1 kg białek(...)pieprzu Przygotowanie: Kapustę przełożyć do miski. Dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę i marchewkę startą na dużych oczkach. Składniki zalewy dokładnie wymieszać. Wlać do kapusty, wymieszać i odłożyć na 2 godziny. Od czasu do czasu surówkę przemieszać. Surówkę można przełożyć do słoików włożyć do lodówki i przechowywać przez około 5-6 dni a nadal będzie smaczna
Ala piecze i gotujePyszna, chrupiąca i bardzo zdrowa surówka z czerwonej kapusty z selerem naciowym i jabłkiem, będzie idealny dodatek do obiadu. Tym bardziej t eraz gdy za oknem zimno, musimy zadbać o dodatkowe witaminy. Składniki: 1/3 główki czerwonej kapusty 3 łodygi selera naciowego 1 jabłko sok z 1/2 cytryny majonez cukier sól, pieprz Wykonanie: Kapustę drobno
magiczna kuchnia KasiPyszna surówka, świetnie pasująca do wszelkich mięs. Młoda kapusta już jest dostępna, trzeba z tego korzystać. Najbardziej lubię młodą kapustę surową więc dla mnie to smakowita propozycja. Jeszcze tylko młode ziemniaki, jajko sadzone lub kawałek mięsa i obiad gotowy. Polecam! składniki 1/2 główki młodej kapusty pęczek koperku 2 łyżki pokrojonego szczypiorku 3 - 4 rzodkiewki sos: 80 ml oliwy 2 łyżki(...)dwie części. Wyciąć głąb i pokroić kapustę w poprzek na bardzo cieniutkie paski. Przepłukać na sicie, osączyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Przełożyć do miski. Dodać pokrojony koperek i szczypiorek oraz rzodkiewki pokrojone w słupki. Wymieszać. Do słoiczka włożyć wszystkie składniki sosu, zakręcić i wymieszać, dobrze potrząsając słoikiem. Doprawić sos do smaku i polać nim surówkę. Smacznego
Stare GaryJaka jest Wasza ulubiona surówka? Ja mam mnóstwo ulubionych! Mizeria, buraczki, ogórki kiszone i konserwowe, marchewka z chrzanem, marchew na gęsto z groszkiem, surówka z kapusty kiszonej, colesław z białej lub czerwonej kapusty i wiele, wiele innych (które chociaż w części możecie znaleźć tutaj ). Dzisiaj pokarzę Wam przepis na równie smaczną surówkę, idealną do mięs i wszelkich innych
Rozpustne gotowanieziemniaczki wzbogacone smakiem pieczarek wspaniale się komponują z klopsikami i surówką... Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 jajko 1 bułka namoczona w mleku szczypta tymianku 20 dag pieczarek sól i pieprz świeżo mielony tłuszcz do smażenia Pół główki białej kapusty 1 marchewka 1 cebula pół szklanki wody łyżka octu(...)składniki połączyły się ze sobą. Obrane ziemniaki gotujemy.Ugotowane ziemniaki odcedzamy dodajemy pieczarki które dusiliśmy z klopsami. Ubijamy tłuczkiem do ziemniaków. Układamy porcje ziemniaków na talerzu, dodajemy klopsy i surówkę z kapusty. Smacznego
kgwjanczewokotlety. Kilka dni wcześniej zaopatrzyłam się w niezbędne produkty i dziś z samego rana naszykowałam farsz i surówkę. Składniki: * papier ryżowy * 20 dkg mięsa mielonego * niewielka garść makaronu sojowego * sos sojowy – 2 łyżki * 1 nieduża marchewka * 1 nieduża cebulka * dwa liście kapusty pekińskiej * garść suszonych grzybków mun * sól, pieprz Makaron sojowy przygotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zalałam wrzątkiem(...)podczas smażenia. Smażyłam sajgonki w głębokim oleju do momentu aż zaczną nabierać złotego koloru. Nie nastawiłam mocnego ognia. Ładniej się wysmażają na średnim ogniu. Podałam z ryżem i surówką z kapusty. Sajgonki polałam słodkim sosem chili, można i polać ostrym. Smacznego! Lidka Artykuł Sajgonki z mięsem mielonym i grzybkami mun pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjąkotlety. Kilka dni wcześniej zaopatrzyłam się w niezbędne produkty i dziś z samego rana naszykowałam farsz i surówkę. Składniki: * papier ryżowy * 20 dkg mięsa mielonego * niewielka garść makaronu sojowego * sos sojowy - 2 łyżki * 1 nieduża marchewka * 1 nieduża cebulka * dwa liście kapusty pekińskiej * garść suszonych grzybków mun * sól, pieprz Makaron sojowy przygotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zalałam wrzątkiem(...)podczas smażenia. Smażyłam sajgonki w głębokim oleju do momentu aż zaczną nabierać złotego koloru. Nie nastawiłam mocnego ognia. Ładniej się wysmażają na średnim ogniu. Podałam z ryżem i surówką z kapusty. Sajgonki polałam słodkim sosem chili, można i polać ostrym.....ale ja podziękuję. Życzę smacznego i miłej niedzieli :) Lidka
Pieprzyć z FantazjąKilka dni wcześniej zaopatrzyłam się w niezbędne produkty i dziś z samego rana naszykowałam farsz i surówkę. Składniki: * papier ryżowy * 20 dkg mięsa mielonego * niewielka garść makaronu sojowego * sos sojowy - 2 łyżki * 1 nieduża marchewka * 1 nieduża cebulka * dwa liście kapusty pekińskiej * garść suszonych grzybków mun * sól, pieprz Makaron sojowy przygotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zalałam wrzątkiem(...)podczas smażenia. Smażyłam sajgonki w głębokim oleju do momentu aż zaczną nabierać złotego koloru. Nie nastawiłam mocnego ognia. Ładniej się wysmażają na średnim ogniu. Podałam z ryżem i surówką z kapusty. Sajgonki polałam słodkim sosem chili, można i polać ostrym.....ale ja podziękuję :P Życzę smacznego i miłej niedzieli :D Lidka
Pieprzyć z FantazjąPrawie rok temu, na blogu pojawił się przepis na surówkę z czerwonej kiszonej kapusty . Dzisiaj trochę inna, ale równie smaczna. Lubię kwaśną kapustę, ta była dla mnie trochę za mało kwaśna ( kupowałam na kiermaszu) , musiałam ją więc nieco podostrzyć. A efekt był smakowity, mocno koperkowy, więc polecam. składniki 2 porcje ok 250 g kapusty czerwonej kiszonej
Stare Gary