surówka z kapusty - 4149 przepisów (strona:82/277)

Schabowe roladki z grzybami w delikatnym sosie z nutą śliwki 179

rozpływające się mięso, farsz z grzybków nazbieranych przez Małżonka i pyszny sosik #lowicz wzbogacony śliwkami i rozmarynem, które delikatnie podbiły jego aromat. Do tego porcja kaszy i pyszna surówka z kapusty. Czego chcieć więcej? Zawsze wydawało mi się, że śliwki do grzybów pasują, ale nigdy w ten sposób nie przyrządzałam dań, bo mój Mężczyzna nie uznaje owoców w mięsie... Tutaj

Kuchnia w czekoladzie
Schab w sosie cebulowym 185

Wyśmienity schab w sosie cebulowym to doskonały pomysł na niedzielny obiad. Podałam z puree z ziemniaków i surówką z kapusty. Składniki: około 0,5 kg schabu bez kości mąka 2 spore cebule szklanka bulionu ok 100 ml śmietany 30% 2 łyżki sosu sojowego kurkuma, sol, pieprz, papryka wędzona Przygotowanie Schab kroimy na plastry jak na kotlety, oprószamy solą i pieprzem

e-PrzepisyKulinarne
Bitki wołowe z prawdziwkami 210

wlać szybko do gotującego sosu, energicznie mieszając. Gotować jeszcze kilka minut, na końcu doprawić ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Podawać z kaszą lub kluskami oraz ćwikłą lub surówką z kapusty

Czerwień i błękit
Ozór wołowy w sosie chrzanowym 274

gotujemy już potrawy dłużej niż tylko do podgrzania mięsa żeby nie ulotnił się aromat chrzanu. Ozora w sosie chrzanowym podałam z puree ziemniaczanym, ogórkiem kiszonym i surówką w kapusty

Smaczna Pyza
KOFTA CZYLI MIELONE NA PATYKU 282

wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 15-17 min.  Podajemy z sosem jogurtowym oraz ulubioną sałatką - u mnie: sos jogurtowy z miętą  oraz surówka z kapusty pekińskiej z czerwoną papryką, pomidorem i kukurydzą

Kuchnia MagdaLeny
Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej 161

Surówka z kapusty pekińskiej to znakomity i bardzo popularny dodatek do obiadu. Można ją przygotować na wiele sposobów. Oto jeden z nich. Świetnie nadaje się też do karkówki z grila Składniki: średnia główka kapusty pekińskiej kilka plasterków szynki wieprzowej wędzonej 2 średnie owoce papryki czerwonej 10 dag sera żółtego 3 łyżki gęstej śmietany 18% 3 łyżki majonezu dekoracyjnego WINIARY

Praktyczna pl
Tajskie czerwone curry z wieprzowiną i bazylią – Gaeng ped moo 247

przez 4-5 minut. Tuż przed podaniem dorzucamy do gorącego sosu bazylię i całość jeszcze raz mieszamy. Podajemy z ryżem lub z makaronem ryżowym. Jako dodatek sprawdzi się surówka z kapusty, ogórka, zielona fasolka szparagowa, grillowane warzywa. Z podanej ilości składników otrzymacie 3-4 średniej wielkości porcje do zjedzenia z dodatkami. SKŁADNIKI 500g schabu wieprzowego bez kości albo polędwiczki wieprzowej

Karo in the Kitchen
Surówka z kapusty włoskiej z kukurydzą 170

Składniki: 1/2 główki kapusty włoskiej (ok 500 g) 1 mała puszka kukurydzy 2 nieduże marchewki 1 czerwona cebula natka posiekanej pietruszki sól, cukier, pieprz do smaku

Kuchnia domowa Ani
Roladki z kurczaka z cukinią i papryką 141

Dziś na obiad były roladki z kurczaka nafaszerowane cukinią i papryką   konserwową. Były mięciutkie, soczyste i bardzo pyszne.   Podałam je z ryżem i surówka z kapusty . Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1 mała cukinia papryka konserwowa olej do smażenia mielona papryka sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż. Każdy kawałek rozbić cienko, oprószyć

magiczna kuchnia Kasi
Pulled pork, czyli wyczesana wieprzowina 151

powstałym podczas pieczenia sosem, a także (opcjonalnie) z sosem barbecue.  Podawać z bułkami, na kawałkach chleba, z naleśnikami lub plackami tortilli. Jako dodatki świetnie się sprawdzają surówki z kapusty białej lub czerwonej, plastry pomidorów, pikle, czerwona i zwykła cebula.  Wiem, że wygląda to strasznie pracochłonnie, ale uwierzcie, że to tylko tak się wydaje 😊 Efekt jest niesamowity. Mięso jest

Codzienna kuchnia niecodzienna
Surówka z młodej kapusty 632

Niezwykle prosta do przygotowania surówka z młodej kapusty. Wystarczy posiekać kapustę i marchewkę i delikatnie doprawić. Kapustę posiekać. Nie należy szatkować jej zbyt drobno. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce

Bullio
Pulpety z mozzarellą i zielonym pesto w sosie z suszonych pomidorów 220

sobie niespodziankę - mozzarellę i zielone pesto. Do przygotowania pulpetów uzyłam mięsa z indyka.. Ponadto sos wzbogaciłam kawałkami suszonych pomidorów. Pulpety podałam z ryżem jaśminowym oraz z surówką z kapusty pekińskiej. Składniki: 700 g mielonego mięsa (użyłam indyka) kminek - ok. pół płaskiej łyżeczki zioła kuchni włoskiej - ok. 3 płaskie łyżeczki 2 zmiażdżone ząbki czosnku sól i pieprz 2 jajka

Czerwień i błękit
Kiszona, młoda kapusta z marchewką i koperkiem 199

Znalazłam ten przepis u Dany na blogu i postanowiłam wypróbować. Kapusta wyszła znakomicie, idealna do podjadania na już, na teraz bo na zimę zakisimy jesienią. Powiedziałabym

Moje Małe Czarowanie
ZAPIEKANA RYBA Z CEBULKĄ I SEREM 172

podsmażoną cebulkę. Na wierzchu posypujemy startym serem. Ponownie wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 10 minut aż ser się rozpuści. Rybę podałam z młodymi ziemniaczkami z koperkiem i surówką z kapusty kiszonej SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
PULPECIKI Z INDYKA W SOSIE Z SUSZONYCH POMIDORÓW 168

kawałków suszonych pomidorów ze słoiczka / drobno pokrojonych 1 łyżka mąki 3 łyżki śmietany 18% 1 łyżka posiekanego koperku sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz DO PODANIA : ugotowany ryż, surówka z kapusty WYKONANIE Czosnek i cebulę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Bułkę zalewamy mlekiem i odstawiamy na 15 minut do namoczenia. Odciskamy w dłoniach. Do miski wkładamy mielone mięso, jajko

cool and minty

Proponowane wyszukiwania