rozpływające się mięso, farsz z grzybków nazbieranych przez Małżonka i pyszny sosik #lowicz wzbogacony śliwkami i rozmarynem, które delikatnie podbiły jego aromat. Do tego porcja kaszy i pyszna surówka z kapusty. Czego chcieć więcej? Zawsze wydawało mi się, że śliwki do grzybów pasują, ale nigdy w ten sposób nie przyrządzałam dań, bo mój Mężczyzna nie uznaje owoców w mięsie... Tutaj
Kuchnia w czekoladzieWyśmienity schab w sosie cebulowym to doskonały pomysł na niedzielny obiad. Podałam z puree z ziemniaków i surówką z kapusty. Składniki: około 0,5 kg schabu bez kości mąka 2 spore cebule szklanka bulionu ok 100 ml śmietany 30% 2 łyżki sosu sojowego kurkuma, sol, pieprz, papryka wędzona Przygotowanie Schab kroimy na plastry jak na kotlety, oprószamy solą i pieprzem
e-PrzepisyKulinarnewlać szybko do gotującego sosu, energicznie mieszając. Gotować jeszcze kilka minut, na końcu doprawić ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Podawać z kaszą lub kluskami oraz ćwikłą lub surówką z kapusty
Czerwień i błękitgotujemy już potrawy dłużej niż tylko do podgrzania mięsa żeby nie ulotnił się aromat chrzanu. Ozora w sosie chrzanowym podałam z puree ziemniaczanym, ogórkiem kiszonym i surówką w kapusty
Smaczna Pyzawkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 15-17 min. Podajemy z sosem jogurtowym oraz ulubioną sałatką - u mnie: sos jogurtowy z miętą oraz surówka z kapusty pekińskiej z czerwoną papryką, pomidorem i kukurydzą
Kuchnia MagdaLenySurówka z kapusty pekińskiej to znakomity i bardzo popularny dodatek do obiadu. Można ją przygotować na wiele sposobów. Oto jeden z nich. Świetnie nadaje się też do karkówki z grila Składniki: średnia główka kapusty pekińskiej kilka plasterków szynki wieprzowej wędzonej 2 średnie owoce papryki czerwonej 10 dag sera żółtego 3 łyżki gęstej śmietany 18% 3 łyżki majonezu dekoracyjnego WINIARY
Praktyczna plprzez 4-5 minut. Tuż przed podaniem dorzucamy do gorącego sosu bazylię i całość jeszcze raz mieszamy. Podajemy z ryżem lub z makaronem ryżowym. Jako dodatek sprawdzi się surówka z kapusty, ogórka, zielona fasolka szparagowa, grillowane warzywa. Z podanej ilości składników otrzymacie 3-4 średniej wielkości porcje do zjedzenia z dodatkami. SKŁADNIKI 500g schabu wieprzowego bez kości albo polędwiczki wieprzowej
Karo in the KitchenSkładniki: 1/2 główki kapusty włoskiej (ok 500 g) 1 mała puszka kukurydzy 2 nieduże marchewki 1 czerwona cebula natka posiekanej pietruszki sól, cukier, pieprz do smaku
Kuchnia domowa AniDziś na obiad były roladki z kurczaka nafaszerowane cukinią i papryką konserwową. Były mięciutkie, soczyste i bardzo pyszne. Podałam je z ryżem i surówka z kapusty . Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1 mała cukinia papryka konserwowa olej do smażenia mielona papryka sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż. Każdy kawałek rozbić cienko, oprószyć
magiczna kuchnia Kasipowstałym podczas pieczenia sosem, a także (opcjonalnie) z sosem barbecue. Podawać z bułkami, na kawałkach chleba, z naleśnikami lub plackami tortilli. Jako dodatki świetnie się sprawdzają surówki z kapusty białej lub czerwonej, plastry pomidorów, pikle, czerwona i zwykła cebula. Wiem, że wygląda to strasznie pracochłonnie, ale uwierzcie, że to tylko tak się wydaje 😊 Efekt jest niesamowity. Mięso jest
Codzienna kuchnia niecodziennaNiezwykle prosta do przygotowania surówka z młodej kapusty. Wystarczy posiekać kapustę i marchewkę i delikatnie doprawić. Kapustę posiekać. Nie należy szatkować jej zbyt drobno. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce
Bulliosobie niespodziankę - mozzarellę i zielone pesto. Do przygotowania pulpetów uzyłam mięsa z indyka.. Ponadto sos wzbogaciłam kawałkami suszonych pomidorów. Pulpety podałam z ryżem jaśminowym oraz z surówką z kapusty pekińskiej. Składniki: 700 g mielonego mięsa (użyłam indyka) kminek - ok. pół płaskiej łyżeczki zioła kuchni włoskiej - ok. 3 płaskie łyżeczki 2 zmiażdżone ząbki czosnku sól i pieprz 2 jajka
Czerwień i błękitZnalazłam ten przepis u Dany na blogu i postanowiłam wypróbować. Kapusta wyszła znakomicie, idealna do podjadania na już, na teraz bo na zimę zakisimy jesienią. Powiedziałabym
Moje Małe Czarowaniepodsmażoną cebulkę. Na wierzchu posypujemy startym serem. Ponownie wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 10 minut aż ser się rozpuści. Rybę podałam z młodymi ziemniaczkami z koperkiem i surówką z kapusty kiszonej SMACZNEGO
Mała w garnku mieszakawałków suszonych pomidorów ze słoiczka / drobno pokrojonych 1 łyżka mąki 3 łyżki śmietany 18% 1 łyżka posiekanego koperku sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz DO PODANIA : ugotowany ryż, surówka z kapusty WYKONANIE Czosnek i cebulę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Bułkę zalewamy mlekiem i odstawiamy na 15 minut do namoczenia. Odciskamy w dłoniach. Do miski wkładamy mielone mięso, jajko
cool and minty