Może znajdziecie tu inspiracje do zimowego obiadu:). Na zdjęciu: owsiane sznycle (bez jaj), puree ziemniaczane, surówka z kiszonej kapusty z czosnkiem, żurawiną i olejem lnianym, marchewka z groszkiem i zasmażane buraczki z prażonym sezamem. W Momo smacznie i orientalnie (ale mniejsze porcje i drożej w porównaniu z Glonojadem ). Na zdjęciu: masala dosa z orzechowym sosem i pierożki tybetańskie z soczewicą
Qlinarnie i QlinarnieRolada upieczona z ziemniaków pokrojonych w plasterki i mięsa mielonego. Rewelacyjna w smaku i łatwa do przygotowania. Podałam ją z surówką z kapusty kiszonej i sosem czosnkowo-ketchupowym. Petarda! Koniecznie wypróbujcie i napiszcie w komentarzach jak Wam smakowało. Do mięsa można dodać pieczarki, oliwki lub inne dodatki. Za każdym razem inny smak. Więcej przepisów na mięsne dania znajdziecie na moim
O kuchni z uczuciemdość szybki w obsłudze przepis od mojej ulubionej Gochy z bloga gotowanie i blogowanie , z niewielkimi zmianami. Ryba była przepyszna. Wiecie z czym ją zjadłam? Z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty :D. No co.... Składniki: 0,5 kg mintaja (waga po rozmrożeniu) 2 marchewki 2 pietruszki mały kawałek selera 1 cebula 2 ząbki czosnku 100 g koncentratu pomidorowego
KardamonovyTrochę czasu pochłania i trochę składników wymaga, ale dzięki temu jest gwarancja doskonałego smaku bez potrzeby użycia polepszaczy i co najważniejsze, jest bezglutenowy. Podany z kluseczkami śląskimi i surówką z kiszonej kapusty - cud miód :-) Bardzo polecam! Składniki: 500-700 g mięsa wieprzowego (w moim daniu z szynki) 5-6 cebul 2 pietruszki (korzeń) 2 marchewki 1/4 selera (korzeń) 2 łodygi
Kawa z mlekiemkażdy z nas. Ryba lubi towarzystwo kopru i cytryny, postanowiłam więc wykorzystać to dodając koperek do panierki. Po usmażeniu skrapiamy ją cytryną, najlepiej smakuje z frytkami i surówką z kiszonej kapusty:). 2 rybne filety bez skóry, u mnie dorsz 1/2 szklanki bułki tatej 1/4 szklanki mąki kukurydzianej 1 pęczek koperku 1 jajko sól, pieprz cytryna olej
Szefowa kuchnidusimy cynaderki do miękkości, gdy sos zgęstnieje wlewamy słodką śmietanę , chwilkę gotujemy na niewielkim ogniu. Sos doprawiamy odrobiną majeranku i sokiem z cytryny. Podajemy z ziemniakami i np. surówką z kiszonej kapusty . Samcznego! The post Cynaderki wieprzowe w sosie śmietanowym appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniętrochę przykręcić gaz, tak żeby się smażyło na średnim ogniu. Z jednej strony smażcie dłużej, a gdy przekręcicie na drugi bok nieco krócej. Do tego ziemniaczki, ryż, kasza, surówka, buraczki, kapusta kiszona, plasterki cytrynki i obiad gotowy! A jaki pyszny!;D Smacznego rybnego
Zasmakuj KuchniKotlety z wędzonej ryby. Ja wykorzystałam makrelę wędzoną, ale można dać każdą inną rybę. Podałam je z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Wszystkie przepisy znajdziecie na blogu. Idealna propozycja na bezmięsny smaczny obiad. W zakładce RYBY znajdziecie więcej przepisów z rybami w roli głównej. Szczególnie polecam rybę po genueńsku lub rybę po indiańsku Składniki 2 średnie wędzone makrele
O kuchni z uczuciemrybą. Ja filet z suma afrykańskiego przygotowałam w bardzo prosty sposób. Rybę podzieliłam na porcję, oprószyłam solą oraz pierzem i usmażyłam na oleju. Gotowego suma podałam z dodatkiem surówki z kiszonej kapusty i kartofli. Poniżej (pod zdjęciem) znajdziecie kilka informacji o sumie afrykańskim. Sum afrykański Sum afrykański jest też nazywany tawadą lub stawadą. Jest rybą słodkowodną. Jego naturalnym miejscem występowania
blog.moje-pasje.infominuty. Następnie wyjmujemy łyżka cedzakową na durszlak i przelewamy zimną wodą. Wykładamy ciepłe na talerz z bitkami i polewamy sosem. Ja ko dodatek proponuję ogórki kiszone, lub surówka z kiszonej kapusty. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliodrobinę zimnej wody. Wlać do sosu, mieszać, aż zgęstnieje i doprawić solą i pieprzem do smaku. 4. Podawać wedle uznania. U nas do mięsa były kluski śląskie i surówka z kiszonej kapusty. Smacznego
Kuchnia domowa Anidosmażyły się wewnątrz. Po zdjęciu z patelni odsączałam moje kawałki ryby na ręczniku i dopiero wówczas przekładałam je na talerz. Podałam oczywiście z frytkami (a jakże) i dodatkiem surówki z kiszonej kapusty... mniam... Pyszne to było... palce lizać... ;-) Smacznego
Smaczne Zdrowepieczenia, przyprawiamy przyprawą do ryb, czosnkiem i posypujemy posiekaną pietruszką. Przykładamy papierem. Układamy na grillu kontaktowym i pieczemy przez kilka minut. Rybę podajemy z przygotowanymi frytkami ( polecam dodatkowo kapustę kiszoną na surówkę ). SAMCZNEGO. Wartość kaloryczna: 1 porcji ok. 300 kcal (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Smaki EwyLekki i zdrowy. Smakuje idealnie zarówno z frytkami i warzywami na parze, jak i ziemniaczkami z surówką z kiszonej kapusty ;-) Składniki -ok. 50 dag dorsza -kilka gałązek natki pietruszki -1-2 łyżki oliwy -sok z połowy cytryny -sól, pieprz Przygotowanie Rybę umyć, osuszyć. Skropić obficie sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Natkę pietruszki umyć i posiekać, zmiksować z oliwą
Zielona Kuchniapiekarnika wyjdą zdecydowanie zdrowsze:) Pieczemy je w 180 C przez 20 min. Podajemy z ulubioną kaszą. Ja dziś zamiast kaszy zjem spoooorą porcję surówki z kiszonej kapusty:)) W tych kotlecikach najlepsze jest to, że trzy sztuki na pewno nie pójdą nam w boczki
Mamuśka wraca do formy