piekarnik elektryczny nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec 15 minut, następnie na termoobiegu 160 C piec z 10 minut, rybę taką lubimy z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej, smakuje również na zimno do pieczywa............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięobtoczenia kotleta Sos grzybowo-jałowcowy: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ woda z namoczonych grzybów suszonych( ok.1 szkl.) 1 łyżeczka zmielonych kulek jałowca kremówka do zabielenia 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej sól pieprz Surówka z kapusty kiszonej: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ posiekana drobno kapusta kiszona natka pietruszki posiekana sól pieprz cukier do smaku olej `~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Grzyby gotujemy,odcedzamy i siekamy drobno ,dodajemy do zmielonych ziemniaków.Wsypujemy mąki tyle
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiRównież mieszamy. Wszystkie filety zanurzamy w cieście ( wkładamy pojedynczo ). Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy z obu stron obtoczone w cieście filety. Ryba idealnie pasuje do ziemniaczków i surówki z kiszonej kapusty ( prezentowanej na blogu ). SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Smaki EwySzybka, bardzo zdrowa surówka, która idealnie komponuje się z zestawem obiadowym. Smacznego! :) Surówka z kiszonej kapusty Składniki: 500g kiszonej kapusty 2 duze marchewki 1 małe jabłko 1 mała cebula oliwa z oliwek sól,pieprz cukier Sposób wykonania: Kapustę dobrze odcisnąć i poszatkować na mniejsze kawałki. Wrzucić do miski. Marchew, jabłko oraz cebule zetrzeć na tarce o dużych oczkach
Smaki NataliiŚląsku - kuleczki lekko spłaszczone z wgłębieniem pośrodku - kluski śląskie. Nasza propozycja kluseczek przybrała wersję po śląsku z podsmażoną cebulką i boczkiem. Agnieszka proponuje podać je z surówką z kiszonej kapusty, ja bym dorzuciła tu jeszcze roladkę bądź kotlecika. I pomysł na obiad gotowy! Kluski śląskie www.kuchniasmakow.blogspot.com 1 kg ziemnniaków - najlepiej starych mąka ziemniaczana 1 jajko sól Ziemniaki gotujemy. Przeciskamy
Kuchnia smakówryby ułożyć podsmażoną cebulkę. Na wierzchu posypać startym serem. Ponownie wstawić do piekarnika i zapiekać kolejne 10 minut aż ser się rozpuści. Gotową rybkę podałam z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty ze śmietaną
Monia miesza i gotujeKolejny pomysł na obiad w miej niż 30 minut. Ugotuj na parze kule drożdżowe (3 minuty) i podaj z surówką z kiszonej kapusty i sosem pieczarkowym (zagęszczonym odrobiną mąki kukurydzianej, jeśli macie, dodajcie do niego 3 łyżki płatków drożdżowych – będzie smakował jeszcze lepiej <pomysł Rafała>). Smacznego! The Chinese Restaurant (Season 2, Episode 11) Have
Qlinarnie i Qlinarniejest dość droga, ale od czasu do czasu warto. Upiekłam w całości. Wspaniała pieczeń do obiadu. Można ją podawać z ziemniakami , ryżem, kaszą lub frytkami. Do tego miałam surówkę z kapusty kiszonej . W ten sam sposób możecie przygotować również karkówkę wieprzową. Składniki 1 kg wołowiny bez kości (miałam rostbef) Marynata 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki octu
O kuchni z uczuciemSzybka, smaczna i zdrowa surówka z kapusty kiszonej. Składniki: 500 g kapusty kiszonej 2 marchewki 1 cebula 1 jabłko oliwa sól, pieprz cukier do smaku Kapustę dobrze odcisnąć, jeśli jest mocno kwaśna przepłukać wodą i jeszcze dobrze odcisnąć. Pokroić, żeby nie była zbyt długa. Marchewkę i jabłko obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę
talerz przyjemnościmięsa. Udało mi się kupić taki ładny pasek chudych , grubszych żeberek. Postanowiłam z nimi nie kombinować, ale zrobić je w bardzo prosty sposób. Do tego podałam ziemniaczki i surówkę z kapusty kiszonej . Prawda, że obiadek pierwsza klasa :) Jeżeli macie ochotę na inne pyszne żeberka to polecam żeberka po amerykańsku lub żeberka duszone w kapuście kiszonej Składniki
O kuchni z uczuciemwspólnego, ale jakie to ma znaczenie? Ważne, że nam smakuje i już. Jest łagodna, słodko kwaśna i bardzo chrupiąca. Pyszna. I chociaż dużo częściej robię w domu różne surówki z kapusty kiszonej bo są po prostu zdrowsze to czasami można przecież podać coś innego. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzadopiekać makrele jeszcze z 5-8 minut makrela jest soczysta, aromatyczna, nie nasiąknięta tłuszczem, smakuje na ciepło i na zimno - można podać z czym się lubi np. ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej lub z pieczywem............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięCzas na zdrowe surówki Surówka z kiszonej kapusty w sam raz do dań z rybą Składniki: 500 g kapusty kiszonej 2 marchewki 2 małe cebule 2 łyżki oleju pieprz sól Wykonanie: Kapustę kiszoną wyciskamy w rękach pozbywając się nadmiaru wody. Siekamy nożem na mniejsze "kawałki". Obieramy marchewkę i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę, dodajemy olej
W Moim Magicznym Domuminuty umyte i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Powinny być miękkie, ale nie rozpadające się. Gotową rybę wyciagamy z piekarnika, dodajemy pomidorki. Polecam podawać z brązowym ryżem i surówką z kiszonej kapusty
Zawsze głodna!Pyszny, niedrogi i szybki w wykonaniu obiad. Zajmie ci nie dłużej niż 30 minut! Przepis na: Pulpety w sosie pomidorowym Surówka z kiszonej kapusty Jako dodatek polecam kaszę gryczaną, jęczmienną, orkiszową.... Praktycznie każda idealnie pasuje
Tradycyjna Kuchnia