Lubisz smak surówki, którą zamawia się w daniach u sławnego "chińczyka" w barze? To bardzo prosta do zrobienia surówka do obiadu , którą możesz zrobić samodzielnie w domu. Zobacz jak ją robię i daj się skusić! Najważniejsza w tej surówce jest zalewa, która łączy wszystkie smaki i sprawia, że surówka smakuje perfekcyjnie. Wszystkie składniki są bardzo tanie i łatwo dostępne przez
AniaGotuje.plChińska surówka z białej kapusty Szybka i prosta w przygotowaniu, a zarazem rewelacyjna w smaku orientalna surówka warzywna. Pyszny dodatek do obiadu! Składniki: pół
Blog z Apetytemzimną zalewą. Surówkę przekładamy do słoików albo jakiś pojemników i przykrywamy. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby smaki się „przegryzły”. Dwutygodniowa surówka z kapusty Artykuł Dwutygodniowa surówka z kapusty (jak u chińczyka) pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarneSurówka z białej kapusty w zalewie octowej, która najlepiej smakuje następnego dnia, gdy wszystkie składniki zmiękną i się „przegryzą”. Nam się jeszcze nie znudziła. Jeżeli lubicie tego typu surówki, zobaczcie też surówkę z białej kapusty (jak u chińczyka). 1 mała główka białej kapusty 1 marchewka 1 duża cebula 1 papryka (dałam konserwową) Zalewa: 1/4 szkl. wody 1/4 szkl(...)Obraną marchewkę trzemy na dużych oczkach tartki, Paprykę kroimy na krótkie, cienkie paseczki. Wszystkie składniki zalewy umieszczamy w rondelku i doprowadzamy do wrzenia. Gorącą zalewę wlewamy do miski z surówką. Mieszamy. Odstawiamy na noc w chłodne miejsce
Smaki Na Talerzuadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepyszna surowka z czerwonej kapusty. Dzięki temu przepisowi zrobicie barszo smaczna surówkę, ktora smakuje jak w chińskiej restauracji. Banalnie prosta w przygotowaniu, chrupiąca i aromatyczna. Idealnie sprawdzi się zarówno jako dodatek do dań mięsnych jak i rybnych. Zapraszam do przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: około 1 kg. czerwonej kapusty 0,5 szklanki cukru 0,5 szklanki oleju(...)składniki się przegryzą. W miedzy czasie co jakiś czas surówkę należy przemieszać. Surówkę można przechowywać w lodówce nawet do 5 dni i nadal będzie pyszna. Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); prz3pe Idealnie sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych i rybnych. Artykuł Surówka z czerwonej kapusty a’ la chińczyk pochodzi z serwisu Olcia Gotuje
Olcia gotuje!delikatny smak egzotyki. Mój Mąż jest zachwycony - ja z resztą też. Teraz kiedy tylko złapiemy smaka zaczynamy działać w kuchni i w pełni udomowiony chińczyk gotowy. Pyszota. Doskonale komponuje się z ryżem i surówką z białej kapusty. Sos słodki chili dopełnia smak potrawy. Maksiowi też bardzo smakowało mimo, że jego sos był najmniej chiński z wszystkich trzech, które tym razem
Kuchnia po mojemuFajna, łatwa w przygotowaniu surówka obiadowa czy grillowa. Smakiem bardzo przypominająca tą z budki u chińczyka. U mnie w starym zeszycie z przepisami mam ją zapisaną pod nazwą " kapusta kwaszona jednodniowa", a to dlatego, że najlepsza jest dopiero na drugi dzień, kiedy smaki się dokładnie " przegryzą". Także polecam jej wykonanie dzień przed zaplanowaną konsumpcją :) Składniki - pół główki białej kapusty(...)czosnku. Gorącą zalewą zalewam kapustę z marchewką, dokładnie mieszam i ostudzoną przekładam do lodówki. Sałatkę przechowuję w przykrytej miseczce, lub przekładam do słoików i zakręcam. Jak już pisałam wyżej surówka musi poleżeć w lodówce co najmniej 12 godzin. Najlepsza jest na drugi dzień, na trzeci i kolejne :) Po tygodniu jest również wyborna. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródTaką surówkę z kapusty dostajemy w zestawie zamawiając czasami jedzenie u znanego od lat "chińczyka". Jest stałym dodatkiem do wielu serwowanych tam dań a nam bardzo przypadł do gustu jej smak więc postanowiłam odtworzyć ją w domu. Jestem pewna, że z prawdziwą kuchnią chińską nie ma nic, albo bardzo niewiele, wspólnego, ale jakie to ma znaczenie? Ważne(...)smakuje i już. Jest łagodna, słodko kwaśna i bardzo chrupiąca. Pyszna. I chociaż dużo częściej robię w domu różne surówki z kapusty kiszonej bo są po prostu zdrowsze to czasami można przecież podać coś innego. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzazapomniana ona była przyznam. Przygotowując obiad z rybą jakoś nie wyobrażałam sobie zestawu dość tradycyjnego, czyli rybka smażona, surówka, ziemniaki albo ryż. Z racji, że jesteśmy miłośnikami smaków azjatyckich wymyśliłam, że zrobię ją z warzywami po chińsku. Nie wiem, czy Chińczyk poklepałby mnie za to podanie po ramieniu czy zagryzł zęby z grzeczności i pokiwał głową bez słów. Starałam się
Pieprzyć z Fantazjążeby jednocześnie przypominało to nasze polskie posiłki w systemie wkład główny, zapychacz węglowodanowy i surówka. W USA mają podobne danie z tym, że jego rodowód jest chiński. Nazywa się Chow Mein, co oznacza dosłownie smażony makaron. Jako, że mało kto, poza Chińczykami, zna chiński, ta nazwa wydaje się ludziom bardzo egzotyczna, dlatego to danie tak się tam właśnie nazywa
Kryzysowa Książka KucharskaSprawdź inne wyszukiwania: