Azjatycka surówka z czerwonej kapusty. Smakuje zupełnie jak u “Chińczyka”. PRZEPIS

Azjatycka surówka z czerwonej kapusty. Smakuje zupełnie jak u “Chińczyka”. PRZEPIS

Tak doprawioną surówkę częściej można spotkać w wersji z białej kapusty, ale robi są ją również z kapusty czerwonej i taka chyba smakuje nam bardziej. Pasuje nie tylko do dań azjatyckich. Właśnie zrobiliśmy ją kolejny raz. Przepis na azjatycką surówkę z czerwonej kapusty Składniki: Pół małej główki czerwonej kapusty , 1 ząbek czosnku, około 2 cm kawałek świeżego imbiru, płaska łyżka cukru – najlepiej trzcinowego, 4-5 łyżek octu ryżowego, winnego lub zwykłego, 3 łyżki oleju, mały pęczek zielonej cebulki, só...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.