Tak doprawioną surówkę częściej można spotkać w wersji z białej kapusty, ale robi są ją również z kapusty czerwonej i taka chyba smakuje nam bardziej. Pasuje nie tylko do dań azjatyckich. Właśnie zrobiliśmy ją kolejny raz. Przepis na azjatycką surówkę z czerwonej kapusty Składniki: Pół małej główki czerwonej kapusty , 1 ząbek czosnku, około 2 cm kawałek świeżego imbiru, płaska łyżka cukru – najlepiej trzcinowego, 4-5 łyżek octu ryżowego, winnego lub zwykłego, 3 łyżki oleju, mały pęczek zielonej cebulki, só...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...