Boeuf strogonow 266Dzisiaj zapraszam na mój Boeuf strogonow... Składniki: 1/2 kg. polędwicy wołowej, 300 g pieczarek, 3 cebule, 3 kiszone ogórki, 1/2 słoika ( 250ml) marynowanej papryki, 4 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 łyżka mąki, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w paski lub kostkę. Następnie pokroić pieczarki, ogórki, cebulę. Na oleju obsmażyć mięso
Anioły w kuchni
Strogonow z papryką i pieczarkami 286Strogonow z papryką i pieczarkami SKŁADNIKI: 1 kg polędwica wołowa sól 1,5 l woda 1 łyżka mąka 1/2 słoiczka koncentrat pomidorowy 1 słoik mały papryka marynowana 5 szt ogórek kiszony 4 szt cebula 1/2 kg pieczarki pieprz tłuszcz PRZYGOTOWANIE: Polędwicę kroimy w grubsze paski. Pieczarki umyć osączyć,pokroić w paseczki. Następnie paprykę,ogórki i cebulę pokroić w paski
Kuchnia Danusi
Strogonow 299Strogonow - pyszne danie - coś między zupą a gulaszem. Idealny na rodzinny obiad lub większą imprezę. Polecam. Składniki: 1 kg polędwicy wołowej 1/2 kg pieczarek szklanka drobno posiekanej cebuli 4 łyżki masła 2 i 3/4 szklanki wody z kostką rosołową 4 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka soli 5 łyżeczek mąki 1 szklanka gęstej śmietany posiekana zielenina czerwona i żółta papryka
Salonik smaków
Strogonow z indyka - montignac 284diecie nie może ich zabraknąć. A idealne na takie danie jest mięso indycze pierś albo udziec. Ja tym razem wybrałam mięso gulaszowe z udźca i zrobiłam indyczą wersje strogonowa. I jak się wam podoba? Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowo-musztardowym a'la Strogonow 244Pyszne, rozpływające się w ustach mięso w kremowym sosie na bazie świeżych pieczarek, cebuli i musztardy. Wspaniała potrawa nie tylko na co dzień, ale także na
Kuchnia Ellie
Drobiowy Strogonow 362Dziś propozycja na obiad jednogarnkowy. Podaję z moimi zmianami.Składniki:1/2 kg mięsa z kurczaka (u mnie piersi, ale mogą być też udka czy też ćwiartki
Kuchnia domowa Ani
GULASZOWA A'LA STROGONOW 272Aromatyczna i rozgrzewająca. Idealna na chłodne dni. Pikantna i treściwa. Zupa gulaszowa. Gotuję ją zawsze, kiedy tylko przychodzą chłodne, jesienne dni. Zawartość mięsa syci, aromatyczne
Walijskie Pichcenie
Wątróbka a'la strogonow. 225Liver a' la stroganoff. Skladniki: 40 dag wątróbka wieprzowa 2 cebule 25 dag pieczarki 3 dag podgrzybki suszone 3 ząbki czosnku 1 cm imbir świeży 1
Kulinarny karnet Christophera
Beouf strogonow 207Składniki - 1 kg polędwicy wieprzowej - 3 łyżki masła - 2 cebule - 500 ml bulionu - 3 łyżki koncentratu pomidorowego - 200 ml śmietany 18% - 2 łyżki mąki - sól, pieprz
Świat Smaku
Boeuf Stroganow z brunatnymi pieczarkami / Beef Stroganoff / Beef Stroganov / Befstróganov / Strogonow 213Gdy tylko przyjdzie Wam ochota połechtać kubki smakowe wspaniałą wołowiną, koniecznie musicie sięgnąć po to klasyczne danie. Staraliśmy się trzymać oryginalnego przepisu, a jedyną fanaberią są
Delicious Titbits
Strogonow 217Polski strogonow pochodzi od dania Boeuf Stroganow. Pierwsza część nazwy po francusku oznacza wołowinę natomiast część druga pochodzi od nazwiska rosyjskiego generała. Strogonow Oryginalnie strogonow to polędwica smażona i podawana z sosem. Jako dodatki używane są do niej pieczarki, cebula czy ogórki kiszone. Całość podbita jest mąka oraz przecierem pomidorowym. Mój przepis na strogonowa jest nieco bardziej rozbudowany, gdyż poza(...)się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania strogonowa. 80 dkg polędwicy wołowej 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 2 średniej wielkości cebule 3 duże marchewki 3 średniej wielkości papryki czerwone 5 kiełbasek frankfurterek 50 dkg pieczarek
mecooks
Strogonow- Boeuf Stroganow 239dzisiaj ugotujemy bardzo popularne danie z wołowiny – strogonowa. Strogonow to nazwa uproszczona, można by rzec spolszczona, nazwy oryginalnej pod jaką ta potrawa funkcjonuje na świecie a więc Boeuf Stroganow. Boeuf to po francusku wołowina, a Stroganow, to nic innego jak nazwisko rosyjskiego hrabiego – ministra. Nie ukrywajmy, w Polsce strogonowa robimy nieco inaczej niż na świecie. Często w przepisach(...)przerabiać je pod swój smak. A jest to danie rosyjskie, które spopularyzowano w całej Europie w XIX w. Część nacji do tej potrawy dodaje wino. W innych rejonach świata, strogonow to czysta wołowina w sosie z dodatkiem musztardy, ale bez pieczarek czy choćby cebuli. I tak strogonowa robiony jest zwykle z wołowej polędwicy i serwowany w postaci gęstej potrawki
Mieszam w Garnku
Pyszny strogonow drobiowy 315Witam serdecznie, tym razem chciałabym zaproponować przepis na strogonowa drobiowego. Tak przygotowany strogonow jest przepyszny i możemy go podać z makaronem, kaszą, ryżem lub pieczywem. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania strogonowa będziemy potrzebowali: około 500 g piersi z kurczaka (może być z indyka) 250 g pieczarek 3 łyżki śmietany 12% lub 18% 500 ml wywaru warzywnego (może być rosół(...)papryki ½ łyżeczki tymianku ½ łyżeczki czosnku granulowanego ½ łyżeczki soli szczypta pieprzu, papryki ostrej sól, pieprz do smaku olej do smażenia natka pietruszki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmiku z przepisem: Strogonow drobiowy Przygotowanie: Umytą i osuszoną pierś z kurczaka kroję w cienkie paseczki, możemy pokroić w kostkę. Cebulę kroję w drobną kostkę. Czosnek drobniutko kroję. Umyte pieczarki kroję w półplasterki. Składniki
Uwaga Babcia Gotuje
Klasyczny boeuf strogonow. Przepis krok po kroku. 193Klasyczny bouef strogonow Klasyczny bouef strogonow. Składniki: 750 g udźca wołowego 50 g masła 2-3 cebule 500 g pieczarek 3 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 100 ml czerwonego wytrawnego wina 2 łyżki musztardy 1 łyżka koncentratu pomidorowego 250 ml śmietanki 30% sól, pieprz ew. cukier do smaku Przygotowanie: Udziec pokrój w paski(...)dodaj śmietanę, dopraw solą i pieprzem. Gotuj do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji, około 10 minut. Podawaj z kawałkiem bagietki i ogórkiem kiszonym. Klasyczny bouef strogonow to danie, które towarzyszy większości naszych rodzinnych spotkań. Z jednej strony wszyscy za nim przepadają, a z drugiej jest to po prostu idealne
kuron.com.pl
Klasyczny bouef strogonow. Przepis krok po kroku. 243Klasyczny bouef strogonow Klasyczny bouef strogonow. Składniki: 750 g udźca wołowego 50 g masła 2-3 cebule 500 g pieczarek 3 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 100 ml czerwonego wytrawnego wina 2 łyżki musztardy 1 łyżka koncentratu pomidorowego 250 ml śmietanki 30% sól, pieprz ew. cukier do smaku Przygotowanie: Udziec pokrój w paski(...)dodaj śmietanę, dopraw solą i pieprzem. Gotuj do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji, około 10 minut. Podawaj z kawałkiem bagietki i ogórkiem kiszonym. Klasyczny bouef strogonow to danie, które towarzyszy większości naszych rodzinnych spotkań. Z jednej strony wszyscy za nim przepadają, a z drugiej jest to po prostu idealne
kuron.com.pl