pomidorowy. Smażyć 3-5 minut, dodać grzyby, doprawić solą (łyżeczka powinna wystarczyć, bo ogórki mają wystarczająco dużo soli). Gotować jeszcze 3 minuty. Smacznego! Artykuł Wegański strogonow pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfzmiękną dodajemy do mięsa. Danie przyprawiamy papryką słodką i ostrą oraz musztardą. W oddzielnej miseczce mieszamy śmietanę z łyżką wazową wywaru a następnie przelewamy do całości. Doprowadzamy do zagotowania. Strogonowa podajemy z pieczywem lub ryżem ugotowanym na sypko
Qchnia po prostudania główne , które wystarczy odgrzać i obiad można podawać na stół. Znajdziemy tam proste dania typu ciecierzyca, fasolka czy soja w sosie pomidorowym. Ale są też takie frykasy jak strogonow, bitki, steki, pulpety czy sznycel - co kto lubi. Jest to bardzo wygodne, kiedy nie mamy czasu na gotowanie, albo po prostu mamy lenia i nic nam się nie chce
Bananowe PoleDzisiaj 1 grudnia, za oknem pogoda nie zachęca do wyjść. Czas na rozgrzewające danie Moja propozycja to pożywny gulasz z wołowiną. Strogonow to kombinacja kuchni francuskiej oraz rosyjskiej. Swoją nazwę zawdzięcza nazwisku rosyjskiego generała. Do połączenia smaków doszło w czasach wojen napoleońskich. Jeżeli była to potrawa mająca wzmacniać żołnierzy, to również Wam pomoże nabrać sił na zbliżające się mrozy
Ania i Marcin gotująStrogonowa wszyscy znają, bardziej męskie danie, ale powiem Wam, że ten jest pyszny i sama ze smakiem zjadłam. Inspirację znalazłam tutaj - klik . Troszkę przepis zmodyfikowałam, dodałam paprykę i troszkę śmietanki. Polecam wszystkim, bo naprawdę warto zrobić :)) Miłego dnia :) Składniki na 3 porcje: 2 filety z kurczaka 2 cebule około 15 sztuk pieczarek 1 większa czerwona papryka 1 łyżka słodkiej mielonej
kruche babeczkiBoeuf Strogonow Propozycja na rozgrzewającą i bardzo smaczną kolację w chłodny, zimowy weekend. Być może danie to sprawi, iż poczujemy się lepiej, a zza rogu mrugnie do nas wiosna ? Zapraszam. Składniki: 1/2 polędwicy wołowej 400 g pieczarek 2 czerwone cebule 4 ząbki czosnku 2 liście laurowe 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka musztardy 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka
Wino Francja KuchniaOryginalny strogonow podobno robi się z wołowiny. Na moim blogu przepisów z czerwonego mięsa nie znajdziecie, dlatego Gesslerowa w ostatnich "Kuchennych rewolucjach" zainspirowała mnie do drobiowego. Zrobiłam trochę po swojemu dodając zupełnie inne przyprawy i dodatki. Tak czy inaczej wyszedł przepyszny, delicious. Składniki: 400 g piersi z indyka 400 g pieczarek 2 małe marchewki
pieprzny smaczekLubimy często eksperymentować, dlatego też postanowiliśmy zrobić coś a’la strogonow, ale z mięsa mielonego i wykorzystać to danie jako sos z mięsem do ziemniaków. Oczywiście można jeść je z chlebem, makaronem, czy ryżem, ale polane nim ziemniaczki są na prawdę pyszne. Przepis Składniki: 1 biała i czerwona cebula (oczywiście można użyć dwie białe) 750 g pieczarek
KasiaiKrzysiu.plsię nie zmieniło od tamtego roku 😉) 2) SAŁATKA PIECZARKOWA A'LA CIASTO 3) MUSZTARDOWE KOTLETY Z KURCZAKIEM 4) KAKAOWE NALEŚNIKI Z BUDYNIOWYM KREMEM 5) STROGONOW DROBIOWY Chciałabym podziękować wszystkim tym, bez których ten blog nie miałby sensu...czyli Wam moi czytelnicy. Dziękuję zarówno stałym czytelnikom, jak i nowym, którzy codziennie odwiedzają mojego bloga, i mobilizują mnie
Kuchnia MagdaLenyKlasyczne spaghetti bolognese z mięsem mielonym można dopełnić papryką czerwona, która nada daniu głębi. Ponadto papryka ma dwa razy więcej witaminy C niż sama cytryna. Prócz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Madzia zaskoczyła mnie po raz kolejny :) Tym razem na obiad będzie jedno z moich ulubionych dań, a mianowicie fasolka po bretońsku. Jak przystało na każdą fasolkę
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!musi być nudny. Wprost przeciwnie! Może być intrygujący jak makaron z pesto z pistacji, tajemniczy jak makaron z pastą z oliwek i awokado lub oryginalny, jak dzisiejszy pieczarkowy strogonow. Gęsty sos pełen smaku pomidorów
Vegan Tastechcielibyśmy ją bardziej zagęścić, do gotującej się zupy dodajemy łyżkę mąki wymieszanej z 1/4 szklanki wody *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: ZUPA BOLOŃSKA PRZEPIS TUTAJ ZUPA A’LA STROGONOW PRZEPIS TUTAJ PRZEPYSZNA ZUPA GOŁĄBKOWA PRZEPIS TUTAJ CHŁOPSKI GARNEK PRZEPIS TUTAJ Artykuł Węgierska zupa gulaszowa pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemciemniała możemy dodać łyżkę gęstego jogurtu naturalnego lub śmietany. 4. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, smażymy placuszki na złoty kolor. Placuszki podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie były ze strogonowem, ale ja uwielbiam po prostu z łyżką śmietany :-) Smacznego
kruche babeczkikapary i czasem marynowane grzyby. Całość oprósz świeżo mielonym pieprzem i podawaj z pieczywem lub grzankami oraz masłem. SMACZNEGO! Polecę Ci kilka moich ulubionych przepisów: – śledzie w oleju – boeuf strogonow – pasta z awokado – frytki z batatów – placek po węgiersku – pierogi z kaszą gryczaną – zupa krem z pomidorów – marynata do karkówki – pizza z patelni – puree ziemniaczane – kolacja – moje ulubione przepisy Artykuł
nietylkopasta.plBeouf Stroganow (nazywany potocznie Strogonowem), to klasyka kuchni. Nie trzeba go jadać raz w tygodniu, ale klasykę wypada znać. To prosta w przygotowaniu potrawa. Szlachetności nadają jej składniki, najlepszej jakości. Nie należy żałować pieniędzy na wołowinę dobrej jakości, bo istotą tej potrawy jest kruche, delikatne mięso. Beouf Stroganow, podaje się z pieczywem. Składniki: 1 kg polędwicy wołowej (lub wołowiny
Codziennik Kuchennysię nie zmieniło od tamtego roku 😉) 2) SAŁATKA PIECZARKOWA A'LA CIASTO 3) MUSZTARDOWE KOTLETY Z KURCZAKIEM 4) KAKAOWE NALEŚNIKI Z BUDYNIOWYM KREMEM 5) STROGONOW DROBIOWY Chciałabym podziękować wszystkim tym, bez których ten blog nie miałby sensu...czyli Wam moi czytelnicy. Dziękuję zarówno stałym czytelnikom, jak i nowym, którzy codziennie odwiedzają mojego bloga, i mobilizują mnie
Kuchnia MagdaLenymałym ogniu przez około 20 minut *** *** Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką, chilli i cukrem. Mieszamy i gotujemy jeszcze przez 2 minuty *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: STROGONOW – PYSZNY GULASZ PRZEPIS TUTAJ CHŁOPSKI GARNEK PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE
Blog z Apetytemgotujemy do momentu, aż całkowicie się roztopią *** *** Na koniec zupę doprawiamy solą i pieprzem do smaku *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: ZUPA BOLOŃSKA PRZEPIS TUTAJ ZUPA A’LA STROGONOW PRZEPIS TUTAJ PRZEPYSZNA ZUPA GOŁĄBKOWA PRZEPIS TUTAJ CHŁOPSKI GARNEK PRZEPIS TUTAJ WĘGIERSKI KOCIOŁEK PRZEPIS TUTAJ Artykuł Zupa ze świeżych ogórków z klopsikami i serkiem topionym pochodzi
Blog z ApetytemSpożywa się je na surowo jako dodatek do sałatek, ale można też smażyć, piec czy grillować. Smaczne są również marynowane. Cukinia stosowana jest także jako zagęszczacz do potraw typu strogonow leczo czy ratatouille. Kwiaty cukinii można smażyć w cieście lub zapiekać nadziewane. Cukinię można zerwać, gdy osiągnie długość 10- 20 cm. Placuszki z cukinii czy kabaczka to idealny lekkostrawny obiad
Strefa Zdrowego ŻywieniaKlasyka gatunku. Pożywne, syte, smaczne danie czyli gulasz z wołowiny z dodatkiem pieczarek oraz kiszonych ogórków. Boeuf Strogonow -nazwa pochodzi od połączenia słowa “wołowina” (smażona polędwica z sosem) i nazwiska rosyjskiego generała i urzędnika Aleksandra Grigorjewicza Stroganowa. Zawsze wydawało mi się że to danie trudne i czasochłonne, tymczasem przygotowanie go zajęło mi zaledwie 1,50 h. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikbyło zbyt ambitnie. Już wtedy pokochałem makaron – szybki i prosty w przygotowaniu, który dzięki różnorodnym sosom nigdy się nie znudzi. Makaronowy strogonow
Vegan Tasteprzepisu na puree ziemniaczane . Szukasz pomysłów na pyszny obiad? Oto kilka moich przepisów: – pulpety w sosie pomidorowym – polędwiczki z kurkami – polędwiczki z szynką parmeńską – boeuf strogonow – kotlet schabowy – królik w winie – pulled pork – gicz cielęca w warzywach – boeuf bourguignon – stek z sosem whiskey – schab z pieczarkami – pikantny gulasz z czerwonym winem – kurczak barbecue – pomysł
nietylkopasta.plprzeciwnie! Może być intrygujący jak makaron z pesto z pistacji, tajemniczy jak makaron z pastą z oliwek i awokado lub oryginalny, jak dzisiejszy pieczarkowy strogonow. Gęsty sos pełen smaku pomidorów, z nutką goryczy za sprawą sosu sojowego, pefrekcyjnie otulający makaron i pieczarki. Czy trzeba
Vegan TasteTUTAJ Zupa ogórkowa z klopsikami PRZEPIS TUTAJ Zupa gulaszowa PRZEPIS TUTAJ Zupa parzybroda PRZEPIS TUTAJ Flaczki z żołądków drobiowych PRZEPIS TUTAJ Wiejski rosół PRZEPIS TUTAJ Zupa a’la strogonow PRZEPIS TUTAJ Zupa krem z pomidorów PRZEPIS TUTAJ Barszcz ukraiński PRZEPIS TUTAJ Zupa ogórkowa na wędzonym kurczaku PRZEPIS TUTAJ POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ
Blog z Apetytemmiks sałat z vinegre. Potrawa ta doskonale się przechowuje dlatego możecie przygotować więcej i odgrzać po kilku dniach. Jeśli lubicie potrawy jednogarnkowe, zapraszam Was do innych moich przepisów: – boeuf strogonow – wołowina duszona w ciemnym piwie – gulasz wołowy z czerwonym winem – polędwiczki z szynką parmeńską – królik w winie – pulled pork – gicz cielęca w warzywach – zapiekanka ziemniaczana z warzywami i serem
nietylkopasta.plPRZEPIS TUTAJ *** *** Oszukane zrazy PRZEPIS TUTAJ *** *** Rolady/zrazy z karkówki PRZEPIS TUTAJ *** *** Kebabowa karkówka PRZEPIS TUTAJ *** *** Siekane kotleciki z kurczaka i majonezu PRZEPIS TUTAJ *** *** Kurczak pieczony w maślance PRZEPIS TUTAJ *** *** Strogonow PRZEPIS TUTAJ *** *** Schabowe roladki z suszoną śliwką PRZEPIS TUTAJ *** *** Kruche i soczyste kotlety schabowe w musztardzie PRZEPIS TUTAJ *** *** Zrazy z mięsa mielonego PRZEPIS TUTAJ *** *** Bogracz PRZEPIS TUTAJ *** *** Wiejskie roladki schabowe
Blog z Apetytemgotujemy nadal na małym ogniu przez około 20 minut *** *** Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką, chilli i cukrem. Mieszamy i gotujemy jeszcze przez 2 minuty *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: STROGONOW – PYSZNY GULASZ PRZEPIS TUTAJ CHŁOPSKI GARNEK PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ
Blog z Apetytemprzygotowania fasolki po bretońsku będzie wam potrzebny spory garnek – najlepiej taki 10-litrowy. Gdybyście nie mieli takiego polecam wam zajrzeć tutaj. Możecie spróbować inne moje podobne przepisy – strogonow z wołowiny a także wołowinę po mongolsku. Zobacz mój film z przygotowania fasolki Składniki – Fasolka po bretońsku 400-500 g suchej fasoli – tu jest odpowiednia fasola
Kuchennyviral.plCARPACCIO Z POLĘDWICY Z CZOSNKOWĄ BAGIETKĄ MAKARONY SPAGHETTI Z KREWETKAMI SPAGHETTI Z SOSEM POMIDOROWYM MAKARON PENNE W SOSIE ŚMIETANOWYM Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ DANIA GŁÓWNE SZAKSZUKA Z KURKAMI BOEUF STROGONOW NAJLEPSZY DOMOWY CHEESEBURGER KREWETKI W SOSIE POMIDOROWYM Z WÓDKĄ PIZZA Z PATELNI MAŁŻE W BIAŁYM WINIE KANAPKA ZE STEKIEM PODSTAWOWY PRZEPIS NA SZAKSZUKĘ (SHAKSHUKĘ) TARTA Z CUKINIĄ DORSZ Z WARZYWAMI
nietylkopasta.plOgórki kiszone również kroimy w paseczki i dodajemy do potrawy. Całość dusimy pod przykryciem przez około 15 minut *** *** Na końcu potrawę doprawiamy solą oraz pieprzem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: STROGONOW PRZEPIS TUTAJ FORSZMAK LUBELSKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! NAJLEPSZE PRZEPISY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Schab po bałkańsku pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemtrochę wodą *** *** Następnie przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i gotujemy jeszcze przez chwilę aby smaki si połączyły *** *** Podajemy z ziemniaczkami, kluskami, plackami ziemniaczanymi lub kaszą *** *** SMACZNEGO *** Polecam także: Strogonow Artykuł Gulasz/sos myśliwski pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemHUMMUS HUMMUS Z SOCZEWICĄ PASTA Z KURCZAKA PASTA Z ŁOSOSIA WEDZONEGO PASTA Z MAKRELI PASTA Z WĘDZONEGO KURCZAKA SZYBKI PASZTET DO SMAROWANIA PIECZONA CIECIERZYCA GUACAMOLE CHIPSY Z BATATÓW BOEUF STROGONOW WOŁOWINA DUSZONA W CIEMNYM PIWIE PIKANTNE SKRZYDEŁKA Z KURCZAKA CHILLI CON CARNE TACOS ZE STEKIEM FASOLKA PO BRETOŃSKU Artykuł Przepisy na Sylwestra pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże
nietylkopasta.plobrane ze skóry) oraz ziemniaki *** *** Całość dusimy jeszcze około15-20 minut, aż ziemniaki będą całkowicie miękkie. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy i doprawiamy do smaku *** *** SMACZNEGO *** Polecam także: Strogonow Artykuł Bogracz pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemnieco innej strony. Gotuję codziennie, bo nie lubię dań mrożonych, odmrażanych. Czasami (bardzo rzadko) zdarza się, że obiad jemy przez 2 dni – głównie dotyczy to bigosu, gołąbków, czy strogonowa , bo zwykle te dania same w sobie smakują lepiej na drugi dzień Czasami zdołam wykonać szybie zdjęcie dania, ale za uchem mam chłopców, którzy pytają – „mogę już jeść?” „czy mogę już
MojaQchnia.pldzień! Blog Kuchnia MagdaLeny obchodzi swoje 1 urodziny :-) Czas szybko leci....za nami 366 dni i prawie 250 przepisów. A oto 3 najpopularniejsze przepisy tego roku: 1) CYTRYNÓWKA 2) STROGONOW DROBIOWY 3) MUSZTARDOWE KOTLETY Z KURCZAKIEM Z tej okazji mam dla Was przepis mojego autorstwa na Tort Pralinowy o smaku orzechowym. Kakaowe ciasto biszkoptowe przełożone pralinową, orzechową masą i orzechowo
Kuchnia MagdaLenywody. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Rozlewamy do miseczek i polewamy odrobiną śmietany. Zupę posypujemy świeżym, posiekanym rozmarynem. Idealnie smakuje z czosnkowymi grzankami z bagietki. Zobacz także: Boeuf strogonow To nie jest tradycyjna wersja słynnej zupy, ale jej szybka i... Zupa dyniowa z mleczkiem kokosowym Zupa dyniowa to prawdziwa kulinarna rozkosz. Krem ma piękny ... Tajski rosół z kurczakiem Choć
Poezja smakuZasmażane buraczki to świetny dodatek do mięsnych potraw. Doskonale smakuje nie tylko z bitkami wołowymi czy strogonowem, ale także z klasycznym kotletem schabowym. Przygotowanie buraczków zajmie około 1,5 godziny, ale zapewniam, że nie napracujecie się przy tym. 2 buraki 2 łyżki oleju 1 łyżka mąki 2 łyżeczki miodu 1 cytryna sól Nieobrane buraki myjemy i zawijamy w folię aluminiową
Dieta bez mlekaBędąc na diecie częściej sięgam po wołowinę, dziś jedna z moich ulubionych zup strogonow. W kuchni unosi się zapach aromatycznej zupy czego chcieć więcej :) składniki · 1,5 kg polędwicy wołowej · 1kg cebule
Kulinarne pyszności MolkiPozwalam sobie użyć nazwy "strogonow", ponieważ to danie- to ani francuski boeuf ( bo nie wołowina), ani postać, od której nazwano danie-czyli generał Stroganow. Oryginał to Boeuf Stroganow...niestety, gastronomia rządzi się własnymi prawami. Dziś proponuję coś a'la stragonow, czyli wersja z kurczakiem. Szybko i prosto. SKŁADNIKI: 0.5 kg filetów z kurczaka 0,3 kg pieczarek mała cebula mała
Kopystką po garachSzybkie i proste danie. Idealne z kluseczkami makaronem czy ryżem. Schab pokroić w cienkie paski, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką, ostrą i wędzoną. Na patelni rozgrzać
Kuchnia Pokoleńpatelni na łyżce oleju podsmaż pokrojoną w piórka cebulę. Następnie dodaj pokrojoną w paski paprykę oraz pieczarki. Podsmażaj do momentu gdy warzywa zmiękną. Dodaj do gulaszu, dokładnie wymieszaj. Dopraw Strogonowa papryką słodką, papryką wędzoną, chilli, miodem, musztardą oraz solą i pieprzem. Gotuj jeszcze około godziny do momentu gdy mięso będzie miękkie
wysmienitypolubień na FB 15 5 obserwujących 13 postów 2 6 , 997 wyświetleń najpopularniejsze posty : Ciasto marchewkowe z ananasem Strogonow ze schabu i pieczarek Tort czekoladowy z wafelkami ziękuję, że ze mną jesteście. Oczywiście zaglądajcie na Instagram i do moich Babeczek! Chcę Was też zaprosić do nowej grupy, która powstała
Magiczne Życie MartyZupa nadaje się nie tylko na codzienny posiłek, ale też rodzinny obiad czy inne przyjęcie. Jest smaczna, kolorowa, sycąca, rozgrzewająca i z powodzeniem zastąpi tradycyjny rosół, flaki czy innego strogonowa ;) Spróbujecie? :) Składniki: 1 pierś z kurczaka 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 por 1/2 kg pieczarek 3 serki topione ziołowe (każdy po 100g) sól biały pieprz Sposób przygotowania: Pierś
Kolorowy PrzepisownikZnudziły się nam już klasyczne schabowe więc postanowiłam przygotować coś innego z użyciem tego mięsa. Padło na taki oszukany strogonow, bo mięso z sosem sprawdza się idealnie na obiad. Polecam! Składniki : * 400g schabu bez kości * łyżka tłuszczu do smażenia * łyżka mąki pszennej * cebula * 2 ząbki czosnku * czerwona papryka * kilka pieczarek * łyżka koncentratu pomidorowego * słodka
Magiczne Życie Martypieczarek 3 duże cebule 2 kolorowe papryki 3 kiszone ogórki sól, pieprz liść laurowy, ziele angielskie sos pikantny z smabalem wędzona papryki słodka … Czytaj dalej Strogonow mojej Mamy
czarrna od kuchnizabawy sylwestrowej - początkowo nie domyślałam się jaki talent skrywa nasze lokum (trwało to dopóki nie poczułam zapachów z kuchni) Mogę powiedzieć, że były jeszcze inne regionalne sery, placki, mięsa, strogonow... Życzę Wam wszystkim wyjątkowego roku 2016! Spełnienia wszystkich marzeń i samych sukcesów. Dla tych, którzy kochają gotowanie - kuchni pełnej smaków i aromatów
Karola gotujeWykorzystałam przepis z gazety "Kobieta i życie". Miałam smak na wołowinę. Najczęściej na stole króluje schab, mielone, kurczak.... Tak, więc miałam dziś ochotę na zmianę :) Składniki na Boeuf Strogonow (4 porcje): wołowina bez kości 800 g cebula 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki słodkiej papryki sól pieprz oregano kostka warzywna 1/2 szklanki śmietany 12% mąka Mięso pokroić w średniej wielkości
Karola gotujeBoeuf Stroganow jest to popularny w Polsce gulasz wołowy zwany Strogonowem. Bardzo aromatyczny i sycący. Przepis pochodzi od mojej mamy. Zapraszam! Czytaj więcej
Biały fartuszekmojemu, bo dla dziecka musi być bardziej delikatnie, a on chętny bardzo, to zrobiłam właśnie tak. Mięso z indyka, do tego pieczarki, papryka czerwona, cebula i trochę kukurydzy. Taki strogonow , który robiłam tutaj - klik , tylko z dodatkiem kukurydzy i bardziej gęsty. W jeden dzień był z plackami, a drugi Panowie zwyczajnie zjedli z chlebem. Młody jak prawie godzinę, bo takie
kruche babeczkisióstr zakonnych, również bardzo daleko od Gdyni. A teraz rozsławiam to danie i ja. Niech idzie fama na cały świat jak pysznie potrafią gotować gosposie na plebaniach!* Boeuf Strogonow (Stroganow) 1 kg polędwicy wołowej (może być też inna część, ja użyłam zrazówkę) 1 spora cebula 330 ml bulionu 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki musztardy (dałam Sarepską firmy Kamis
Posadzone i zjedzoneBardzo pyszne i niezwykle proste danie. Mięso pokroić w cienkie słupki, doprawić solą, pieprzem, słodką papryką, ostrą papryką, wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć cebulki
Kuchnia Pokoleńksiążka Smakowita Ella Elly Woodward, wyd. Znak pulpety Primavika steki Primavika paprykarz z kaszą jaglaną Primavika masło pistacjowe prażone Primavika II miejsce książka Zdrowa woda Soni Lucano, wyd. Znak strogonow Primavika pasztet pieczarkowy z bazylią Primavika mix orzechowy crunchy Primavika III miejsce pulpety Primavika pasztet ogórkowy z cieciorką Primavika masło z laskowych prażone Primavika
Bananowe PoleStrogonowa chyba każdy zna, jest to potrawa mięsna, którą zawsze można zaserwować na świątecznym stole lub podczas spotkań ze znajomymi. Zawsze jem go z chlebem, ale słyszałam, że niektórzy serwują inne dodatki, jak np. ryż czy kasza. SKŁADNIKI 0,5 kg wołowiny na gulasz, 1 papryka czerwona, 30 dag pieczarek, 1 cebula, 2 łyżki mąki, 2 łyżki przecieru
słodki bratekDzisiaj zapraszam na mój Boeuf strogonow... Składniki: 1/2 kg. polędwicy wołowej, 300 g pieczarek, 3 cebule, 3 kiszone ogórki, 1/2 słoika ( 250ml) marynowanej papryki, 4 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 łyżka mąki, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w paski lub kostkę. Następnie pokroić pieczarki, ogórki, cebulę. Na oleju obsmażyć mięso
Anioły w kuchniBasków zarówno po hiszpańskiej, jak i francuskiej stronie. Jest to potrawa niesamowicie sycąca, a zarazem rozgrzewająca. Idealnie nadaje się na jednogarnkowy obiad , albo też danie na imprezę zamiast Gulaszu , Strogonowa czy też tak lubianego przez nas Leczo. Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: ( 3 porcje ) * świeży tuńczyk – 400 g * ziemniaki – 3 szt * pomidory – 3 szt * papryczka chili
Ostra na Słodkosałaty Sałatka z indyka na ogórku Sałatka Olivier Szybkie paszteciki z mięsa rosołowego Chrupiąca sałatka z black pudding Szaszłyki wieprzowe po tajsku Kebab drobiowy Lahmacun Dolma - papryka faszerowana Strogonow z wieprzowiny Kotlet schabowy "Cygan" Roladki z indyka z suszonymi pomidorami i oliwkami Cukinia faszerowana mięsem Rybne: Kulki z tuńczyka na ananasie Rafaelo z wędzonego łososia Sałatka z awokado
Codzienne Gotowaniedrobiowy strogonow Wiem że przepis oryginalny, poleca użyć do tego dania polędwicy wołowej, ale ja dzisiaj wykonam to danie w wersji drobiowej. Po pierwsze dlatego, że jesienna pogoda zachęca do spożywania treściwych posiłków z pożywnym sosem. Po wtóre, polędwica wołowa nie należy do mięs najtańszych i według mnie, akurat w tym daniu można ją śmiało zastąpić piersią z kurczaka . Zamana
Miód i pieprzPolędwiczki drobiowe wykorzystuje najczęściej do strogonowa, Dziś przygotowałam je w bazyliowym cieście i muszę przyznać palce lizać! SKŁADNIKI: 30-40 dag, polędwiczek drobiowych 2 jajka primerba bazyliowa 1 łyżeczka grubo mielony czarny lub kolorowy pieprz sól morska grubo mielona 2-3 łyżki mąki bułka tarta 2-3 łyżki masła klarowanego WYKONANIE: przygotowujemy ciasto: łączymy ze sobą jajka, mąkę, pieprz
Kuchnia Beaty