Strogonowa wszyscy znają, bardziej męskie danie, ale powiem Wam, że ten jest pyszny i sama ze smakiem zjadłam. Inspirację znalazłam tutaj - klik . Troszkę przepis zmodyfikowałam, dodałam paprykę i troszkę śmietanki. Polecam wszystkim, bo naprawdę warto zrobić :)) Miłego dnia :) Składniki na 3 porcje: 2 filety z kurczaka 2 cebule około 15 sztuk pieczarek 1 większa czerwona papryka 1 łyżka słodkiej mielonej
kruche babeczkiBoeuf Strogonow Propozycja na rozgrzewającą i bardzo smaczną kolację w chłodny, zimowy weekend. Być może danie to sprawi, iż poczujemy się lepiej, a zza rogu mrugnie do nas wiosna ? Zapraszam. Składniki: 1/2 polędwicy wołowej 400 g pieczarek 2 czerwone cebule 4 ząbki czosnku 2 liście laurowe 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka musztardy 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka
Wino Francja KuchniaOryginalny strogonow podobno robi się z wołowiny. Na moim blogu przepisów z czerwonego mięsa nie znajdziecie, dlatego Gesslerowa w ostatnich "Kuchennych rewolucjach" zainspirowała mnie do drobiowego. Zrobiłam trochę po swojemu dodając zupełnie inne przyprawy i dodatki. Tak czy inaczej wyszedł przepyszny, delicious. Składniki: 400 g piersi z indyka 400 g pieczarek 2 małe marchewki
pieprzny smaczekLubimy często eksperymentować, dlatego też postanowiliśmy zrobić coś a’la strogonow, ale z mięsa mielonego i wykorzystać to danie jako sos z mięsem do ziemniaków. Oczywiście można jeść je z chlebem, makaronem, czy ryżem, ale polane nim ziemniaczki są na prawdę pyszne. Przepis Składniki: 1 biała i czerwona cebula (oczywiście można użyć dwie białe) 750 g pieczarek
KasiaiKrzysiu.plsię nie zmieniło od tamtego roku 😉) 2) SAŁATKA PIECZARKOWA A'LA CIASTO 3) MUSZTARDOWE KOTLETY Z KURCZAKIEM 4) KAKAOWE NALEŚNIKI Z BUDYNIOWYM KREMEM 5) STROGONOW DROBIOWY Chciałabym podziękować wszystkim tym, bez których ten blog nie miałby sensu...czyli Wam moi czytelnicy. Dziękuję zarówno stałym czytelnikom, jak i nowym, którzy codziennie odwiedzają mojego bloga, i mobilizują mnie
Kuchnia MagdaLenyKlasyczne spaghetti bolognese z mięsem mielonym można dopełnić papryką czerwona, która nada daniu głębi. Ponadto papryka ma dwa razy więcej witaminy C niż sama cytryna. Prócz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Madzia zaskoczyła mnie po raz kolejny :) Tym razem na obiad będzie jedno z moich ulubionych dań, a mianowicie fasolka po bretońsku. Jak przystało na każdą fasolkę
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!musi być nudny. Wprost przeciwnie! Może być intrygujący jak makaron z pesto z pistacji, tajemniczy jak makaron z pastą z oliwek i awokado lub oryginalny, jak dzisiejszy pieczarkowy strogonow. Gęsty sos pełen smaku pomidorów
Vegan Tastechcielibyśmy ją bardziej zagęścić, do gotującej się zupy dodajemy łyżkę mąki wymieszanej z 1/4 szklanki wody *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: ZUPA BOLOŃSKA PRZEPIS TUTAJ ZUPA A’LA STROGONOW PRZEPIS TUTAJ PRZEPYSZNA ZUPA GOŁĄBKOWA PRZEPIS TUTAJ CHŁOPSKI GARNEK PRZEPIS TUTAJ Artykuł Węgierska zupa gulaszowa pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemciemniała możemy dodać łyżkę gęstego jogurtu naturalnego lub śmietany. 4. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, smażymy placuszki na złoty kolor. Placuszki podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie były ze strogonowem, ale ja uwielbiam po prostu z łyżką śmietany :-) Smacznego
kruche babeczkikapary i czasem marynowane grzyby. Całość oprósz świeżo mielonym pieprzem i podawaj z pieczywem lub grzankami oraz masłem. SMACZNEGO! Polecę Ci kilka moich ulubionych przepisów: – śledzie w oleju – boeuf strogonow – pasta z awokado – frytki z batatów – placek po węgiersku – pierogi z kaszą gryczaną – zupa krem z pomidorów – marynata do karkówki – pizza z patelni – puree ziemniaczane – kolacja – moje ulubione przepisy Artykuł
nietylkopasta.plBeouf Stroganow (nazywany potocznie Strogonowem), to klasyka kuchni. Nie trzeba go jadać raz w tygodniu, ale klasykę wypada znać. To prosta w przygotowaniu potrawa. Szlachetności nadają jej składniki, najlepszej jakości. Nie należy żałować pieniędzy na wołowinę dobrej jakości, bo istotą tej potrawy jest kruche, delikatne mięso. Beouf Stroganow, podaje się z pieczywem. Składniki: 1 kg polędwicy wołowej (lub wołowiny
Codziennik Kuchennysię nie zmieniło od tamtego roku 😉) 2) SAŁATKA PIECZARKOWA A'LA CIASTO 3) MUSZTARDOWE KOTLETY Z KURCZAKIEM 4) KAKAOWE NALEŚNIKI Z BUDYNIOWYM KREMEM 5) STROGONOW DROBIOWY Chciałabym podziękować wszystkim tym, bez których ten blog nie miałby sensu...czyli Wam moi czytelnicy. Dziękuję zarówno stałym czytelnikom, jak i nowym, którzy codziennie odwiedzają mojego bloga, i mobilizują mnie
Kuchnia MagdaLenymałym ogniu przez około 20 minut *** *** Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką, chilli i cukrem. Mieszamy i gotujemy jeszcze przez 2 minuty *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: STROGONOW – PYSZNY GULASZ PRZEPIS TUTAJ CHŁOPSKI GARNEK PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE
Blog z Apetytem