strogonow wołowy - 71 przepisów (strona:5/5)

Bogracz 1527

się garnkiem na kuchence Jest to bardzo pożywne, smaczne i aromatyczne danie, którym nasyci się cała rodzina. Do tego idealnie rozgrzewa w chłodne dni, polecam!   0,5 kg wołowego mięsa na gulasz 10 dkg boczku wędzonego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 słodka papryka 2 pomidory 5 ziemniaków 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, papryka słodka oraz ostra około pół(...)obrane ze skóry) oraz ziemniaki *** *** Całość dusimy jeszcze około15-20 minut, aż ziemniaki będą całkowicie miękkie. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy i doprawiamy do smaku *** *** SMACZNEGO *** Polecam także: Strogonow Artykuł Bogracz pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Najlepsza zupa meksykańska! 241

pysznej zupki, możemy pominąć lub zmniejszyć ilość ostrych przypraw, wówczas taki obiad mogą zjeść również dzieci 🙂 Polecam!     SKŁADNIKI: 0,5 kg mięsa mielonego (wieprzowego lub wieprzowo-wołowego) 1,5 litra wody lub bulionu 1 cebula 1 łyżka oliwy 2-3 ząbki czosnku 2 nieduże ziemniaki 1 marchew 1 korzeń pietruszki 1 nieduży seler Pół małego pora 1 dowolna(...)Całość gotujemy jeszcze przez 5 minut, często mieszając *** *** Zupę możemy ewentualnie zagęścić mąką (wymieszaną z wodą) lub śmietanką *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: ZUPA BOLOŃSKA PRZEPIS TUTAJ ZUPA A’LA STROGONOW PRZEPIS TUTAJ PRZEPYSZNA ZUPA GOŁĄBKOWA PRZEPIS TUTAJ CHŁOPSKI GARNEK PRZEPIS TUTAJ WĘGIERSKI KOCIOŁEK PRZEPIS TUTAJ STROGONOW PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ

Blog z Apetytem
Węgierska zupa gulaszowa 180

Węgierska zupa gulaszowa Gęsta, sycąca i mega pyszna zupa gulaszowa z mięsa wołowego i wieprzowego. Jest pikantna, treściwa i rozgrzewająca. Idealna na chłodne, jesienne dni!     Składniki: 20dkg wołowiny 30dkg wieprzowiny (użyłam łopatki) 5 dkg wędzonego boczku 1 cebula 1 czerwona papryka 1/2 papryki żółtej lub zielonej 2 duże ziemniaki 1/2 pora opcjonalnie: 1/2 szklanki kukurydzy z puszki(...)chcielibyśmy ją bardziej zagęścić, do gotującej się zupy dodajemy łyżkę mąki wymieszanej z 1/4 szklanki wody *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: ZUPA BOLOŃSKA PRZEPIS TUTAJ   ZUPA A’LA STROGONOW PRZEPIS TUTAJ   PRZEPYSZNA ZUPA GOŁĄBKOWA PRZEPIS TUTAJ   CHŁOPSKI GARNEK PRZEPIS TUTAJ Artykuł Węgierska zupa gulaszowa pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Zupa chrzanowa 224

Dla niektórych ta zupa może wydać się bardzo dziwna… ale to chyba tylko do momentu kiedy jej nie spróbują. Zupa chrzanowa jest bardzo aromatyczna i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Spaghetti bolognese z papryką 210

Klasyczne spaghetti bolognese z mięsem mielonym można dopełnić papryką czerwona, która nada daniu głębi. Ponadto papryka ma dwa razy więcej witaminy C niż sama cytryna. Prócz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!