stek z kangura - 9 przepisów

Stek z kangura z sałatką ze szpinaku 156

Stek z kangura jadłam i przygotowywałam po raz pierwszy. Przyznam się, że nie wiedziałam, jak zabrać się za przyrządzanie. W sieci nie znalazłam także opisu, jak dokładnie wysmażyć mięso. Inspirowałam się więc zlepkiem porad z różnych miejsc oraz moją intuicją i doświadczeniem. W zasadzie przygotowanie steku z kangura nie różni się niczym od przygotowywania steków wołowych, wymaga jednak około(...)minut z jednej strony. Oczywiście stopień wysmażenia zależy także od kawałków mięsa, ich grubości. Ja przygotowywałam kawałki mięsa już gotowe, porcjowane na steki (kupiłam w Lidlu). Aby zjeść steki z kangura, musiałam czekać dwa dni, aż mięso się rozmrozi (najlepiej odmrażać w lodówce) i zamarynuje Czy było warto? Niekoniecznie. Wolałabym kupić sprawdzoną wołowinę, ale warto było spróbować, chociaż smak niczym

Kuchnia Bazylii
HAMBURGER Z KANGURA rarytas na Świątecznym Targu w UK 152

Będąc na Świątecznym Kiermaszu w Centrum Newcastle przy jednej z wielu budek z jedzeniem ze świata wypatrzyliśmy Steki z Kangura. Steki te podawane były z bułka pszenną oraz duszoną cebulką. Cena nie była duża więc skusiliśmy się spróbować.  Hamburger z Kangura okazał  się rewelacyjny. Mięso w smaku przypomina chudą wołowinę. Mięso jest lekko czerwone w środku i bardzo

Gotowanie Patki
Steki z kangura 150

kremowe z serii mięs czerwonych, dzikich. Zapraszam do spróbowania, a może ktoś już zajadał mięso z kangura? Proszę o opinie i ciekawa jestem czy Wam też smakowało? Steki z kangura. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Stek z kangura 61

Stek z kangura to wyjątkowe danie na wyjątkowe okazje - nie tylko dla miłośników steków. Niestety w Polsce ciężko dostać świeże mięso więc zadowolić się trzeba mrożonym. W takim przypadku stek powinien być dobrze wysmażony (well done) co na pewno zasmuci miłośników wersji bardziej krwistych. Mimo to smak i tak jest wyśmienity

Milion Smaków
Steki z kangura i fioletowe frytki 133

dlatego proponuję te oto steki. Bardzo delikatne i soczyste mięso a do niego chrupiące frytki, idealny posiłek. Jeśli jeszcze frytki są fioletowe to już prawdziwa magia. Polecam gorąco. Steki z kangura i fioletowe frytki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
STEK Z KANGURA + FILMIK 127

Mięso z kangura jest mięsem, egzotycznym a zaliczanym do dziczyzny. Ciężko jest je kupić i jest bardzo drogie. Mięso kangura jest bardzo zdrowe, chude, jego barwa jest ciemnoczerwona, ma specyficzny zapach, jest delikatne i kruche.  W smaku lekko kwaskowe, tak jakby o zapachu cielęciny(...)SKŁADNIKI :   300 g steku z kangura 4 łyżki oliwy z oliwek sól, słodka papryka do smaku 2 ząbki czosnku 1 łyżka świeżego tymianku 1 liść laurowy 50 g masła

Kulinarne Fantazje Marioli
Akcja "Sztuka Mięsa" edycja letnia - podsumowanie 241

Patrycja (mikimama) | blog: Czerwień i błękit Cytrynowe steki autorka: karto_flana | blog: Z kartoflanego pola Wciąż trwam i robię najokropniejsze burgery na świecie. autorka: monami | blog: Budyń waniliowy Steki z kangura autorka: Koper | blog: W koperkowej kuchni "Pulled pork - przepyszne, wyczesane mięso" autorka: KuszenieSukkuba | blog: Podniebienne Pieszczoty Grillowana karkówka w coli autorka: Bernadetta | blog: Prawo do gotowania z pasją Kacza

Kuchenna Kontrrewolucya
Stek ze Strusia z kaszą jaglaną w prażonej cebuli z musem z wiśni peruwiańskiej ,figi i śliwki kalifornijskiej 150

się w tym mięsie . I będę go jadać częściej . Aczkolwiek czekam jeszcze na mięso: z krokodyla ,kangura, węża i pająka . Nie oznacza to że mam kuku na muniu . Tylko oznacza to jak bardzo jestem spragniona i ciekawa  innych smaków. Składniki; 2 steki ze Strusia Marynata: 4 łyżki oleju musztardowego 4 łyżki musztardy z gorczycą pikantej 2 łyżki wody różanej

Viola cooks with passion