Stek z kangura jadłam i przygotowywałam po raz pierwszy. Przyznam się, że nie wiedziałam, jak zabrać się za przyrządzanie. W sieci nie znalazłam także opisu, jak dokładnie wysmażyć mięso. Inspirowałam się więc zlepkiem porad z różnych miejsc oraz moją intuicją i doświadczeniem. W zasadzie przygotowanie steku z kangura nie różni się niczym od przygotowywania steków wołowych, wymaga jednak około(...)razy więcej czasu na smażenie – kangur tak jakby wolniej dochodzi. Pierwszego steka przyrządziłam bardzo krwistego – smażyłam po 3,5 minuty z jednej strony. Drugiego smażyłam około 5 minut z jednej strony, był jednak jeszcze zbyt krwisty. Taki najlepszy według mnie to średnio wysmażony, ale smażony, aż około 8 minut z jednej strony. Oczywiście stopień wysmażenia zależy także
Kuchnia BazyliiMięso z kangura jest mięsem, egzotycznym a zaliczanym do dziczyzny. Ciężko jest je kupić i jest bardzo drogie. Mięso kangura jest bardzo zdrowe, chude, jego barwa jest ciemnoczerwona, ma specyficzny zapach, jest delikatne i kruche. W smaku lekko kwaskowe, tak jakby o zapachu cielęciny(...)SKŁADNIKI : 300 g steku z kangura 4 łyżki oliwy z oliwek sól, słodka papryka do smaku 2 ząbki czosnku 1 łyżka świeżego tymianku 1 liść laurowy 50 g masła
Kulinarne Fantazje MarioliPonieważ lubię próbować nowych smaków, jak tylko w moim ulubionym markecie mięso z kangura się pojawiło musiałam kupić i wypróbować. Muszę się przyznać że jest znakomite, delikatne i kremowe z serii mięs czerwonych, dzikich. Zapraszam do spróbowania, a może ktoś już zajadał mięso z kangura? Proszę o opinie i ciekawa jestem czy Wam też smakowało? Steki z kangura. ROZWIŃ
Moje Małe CzarowanieSzybki i przepyszny obiad, dlatego polecam i zamieszczam przepis. Pewnie nie jeden czytelnik bloga zakupi mięso z kangura i nie będzie wiedział jak je przyrządzić, dlatego proponuję te oto steki. Bardzo delikatne i soczyste mięso a do niego chrupiące frytki, idealny posiłek. Jeśli jeszcze frytki są fioletowe to już prawdziwa magia. Polecam gorąco. Steki z kangura i fioletowe frytki. ROZWIŃ
Moje Małe CzarowanieBędąc na Świątecznym Kiermaszu w Centrum Newcastle przy jednej z wielu budek z jedzeniem ze świata wypatrzyliśmy Steki z Kangura. Steki te podawane były z bułka pszenną oraz duszoną cebulką. Cena nie była duża więc skusiliśmy się spróbować. Hamburger z Kangura okazał się rewelacyjny. Mięso w smaku przypomina chudą wołowinę. Mięso jest lekko czerwone w środku i bardzo
Gotowanie Patkimarka Lidla, która wcześniej nie rzuciła mi się w oczy. Tym razem przyciągnęły mnie jednak ziarna, do złudzenia przypominające moje ulubione płatki z dzieciństwa z kangurem na opakowaniu :) Dzisiaj podstawą mojego śniadania są płatki z mlekiem i miodem, dlatego kupując wszelkiego rodzaju musli wybieram wyłącznie te nie dosładzane. Miło zaskoczył mnie fakt
Bez Cebulimięsa indyczego, jest chudsze niż kurczaczek. Piszę tyle o nim bo zakochałam się w tym mięsie . I będę go jadać częściej . Aczkolwiek czekam jeszcze na mięso: z krokodyla ,kangura, węża i pająka . Nie oznacza to że mam kuku na muniu . Tylko oznacza to jak bardzo jestem spragniona i ciekawa innych smaków. Składniki; 2 steki ze Strusia Marynata: 4 łyżki
Viola cooks with passiongłównie brak miejsca w naszym małym mieszkanku... Może kiedyś rozwinę się w tym kierunku. 7. Co najbardziej orientalnego/egzotycznego jadłaś w swoim życiu? Hmm... Trudne pytanie. Ale chyba mięso z kangura. 8. Co przygotowujesz, gdy zjawiają się niespodziewani goście w dość licznej grupie? Zostało mi to jeszcze z czasów, gdy nie potrafiłam gotować: herbatę. 9. Ile czasu tygodniowo poświęcasz na blogowanie
Pożeraczka, czyli raz adobrzemikimama) | blog: Czerwień i błękit Cytrynowe steki autorka: karto_flana | blog: Z kartoflanego pola Wciąż trwam i robię najokropniejsze burgery na świecie. autorka: monami | blog: Budyń waniliowy Steki z kangura autorka: Koper | blog: W koperkowej kuchni "Pulled pork - przepyszne, wyczesane mięso" autorka: KuszenieSukkuba | blog: Podniebienne Pieszczoty Grillowana karkówka w coli autorka: Bernadetta | blog: Prawo do gotowania z pasją Kacza pierś
Kuchenna KontrrewolucyaStek z kangura to wyjątkowe danie na wyjątkowe okazje - nie tylko dla miłośników steków. Niestety w Polsce ciężko dostać świeże mięso więc zadowolić się trzeba mrożonym. W takim przypadku stek powinien być dobrze wysmażony (well done) co na pewno zasmuci miłośników wersji bardziej krwistych. Mimo to smak i tak jest wyśmienity
Milion SmakówSprawdź inne wyszukiwania: