spaghetti - 5367 przepisów (strona:178/358)

Makaron z konserwą 188

smak z dodatkiem sosu pomidorowego i makaronu komponuje się idealnie. Chcecie się przekonać? Zapraszam na przepis. PRZEPIS NA MAKARON Z KONSERWĄ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 200 g makaronu spaghetti 1 duża cebula czerwona 300 g sosu pomidorowego 1 puszka konserwy mięsnej 2 ząbki czosnku sól pieprz natka pietruszki Wykonanie Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu w osolonej wodzie. Czerwoną

Przepiski.pl
Wylewasz wodę po ugotowaniu makaronu? 54

wodę po makaronie. Oszczędzanie Czy wiesz, że wylewanie wody po makaronie to zwyczajne marnotrawstwo? Dbajmy o środowisko i nie przyczyniajmy się do ton marnowanej żywności. Na dzisiejszy obiad przyrządziłeś spaghetti bolognese? Jutro zrób pyszną zupę! Wystarczy, że do wody po ugotowanym makaronie dodamy bulion, przyprawy i np. kiszone ogórki bądź pomidory i voilà! Zdrowy i smaczny obiad już gotowy. Woda

ProstePesto.pl
Makaron z tuńczykiem 73

szpinakiem –  Makaron ze szparagami –  Lasagne (lasagne bolognese) –  domowy makaron –  Makaron carbonara MAKARON Z TUŃCZYKIEM PRZYGOTOWANIE: 15 minut ILOŚĆ PORCJI: 2 SKŁADNIKI: 250 g makaronu spaghetti lub innego 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek 1 puszka krojonych pomidorów 150-170 g tuńczyka w puszce 1-2 kawałki anchois (w zależności od wielkości) sól i pieprz

nietylkopasta.pl
Carbonara z boczkiem, śmietaną i serem 91

cebuli białek pokrojonej w kosteczkę, ser żółty – 100 g – najlepiej gouda, edamski albo co tam macie w lodówce. pieprz ziołowy, sól. Jak zrobić: Cukinie obierz obieraczką do spaghetti, (do kupienia na allegro) by powstały paski, jeśli nie masz obieraczki musisz pokroić cukinie na cienkie plasterki, a każdy plasterek na paski. Na patelni podgrzewamy oliwę z oliwek, potem dorzucamy

Keto Meto Przepisy
Szybka zapiekanka z makaronu od rosołu 65

Ugotowaliście za dużo makaronu? I teraz nie bardzo macie co z nim zrobić? To to jest przepis dla was. Makaron może być dowolny, od rosołu nitki ,wstążki lub spaghetti ,świderki, muszelki . Zapraszam po przepis na pyszną i szybką zapiekankę ,idealną na śniadanie, lunch czy kolację. Polecam

Swojskie jedzonko
Bogactwo smaków kuchni sycylijskiej 47

rybą. Charakterystyczne jest mieszanie smaków, czego przykładem może być „agrodolce” (słodko-kwaśny sos przygotowywany z cukru, rodzynek, czekolady, soku z cytryny lub octu) albo winogrona czy pistacje dodawane do spaghetti. Nasłonecznienie i silna mineralizacja gleb sprawiają, że Sycylia jest także cenionym producentem win, dla których (i po których) łatwo stracić głowę. Trzeba wśród nich wymienić chociażby mocne i intensywne

ProstePesto.pl
Sycąca zupa azjatycka z wołowiną i makaronem ryżowym 71

nasze, z tym co zagraniczne uważam za jak najbardziej naturalne. Jeżeli więc nie uda się Wam kupić makaronu ryżowego lub makaronu kluski do ramenu, to polecam zwykły makaron do spaghetti lub makaron gruby typu wstążki. Na 4 duże porcje. SKŁADNIKI 500 g kości wołowych 500 g kości wieprzowych 6 skrzydełek kurzych 2 łodygi selera naciowego 6 ziaren ziela angielskiego

Passions hobbies life
Placki meksykańskie 65

meksykańskie. SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej szczypta soli 2 łyżki cukru trzcinowego lub białego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 3 jajka 6 czubatych łyżek sosu meksykańskiego, spaghetti lub bolońskiego olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: W większej misce mieszam ze sobą wszystkie suche składniki. Dodaję 3 jajka, szklankę (o pojemności 250 ml) mleka. Mieszam dokładnie składniki rózgą kuchenną

Zasmakuj Kuchni
Makaron z serem Brie i suszonymi pomidorami 47

gościnnej kolacji, na pewno też by mnie zachwyciło? Zachęceni – czytajcie przepis poniżej Składniki (na 2 duże porcje): 200g podłużnego makaronu – użyłam tagiatelle, ale można też papardelle, spaghetti lub linguine 100g sera Brie 1/2 szklanki tartego parmezanu i trochę do posypania 6 pomidorów suszonych z oleju 150ml śmietanki kremówki 1 cebula szalotka sól i pieprz do smaku świeże listki

Smaczna Strona
Zupa z grzybów leśnych na białym winie w 2 wydaniach 101

tymiankiem, przesmażamy. Grzybów nie należy mieszać zbyt często, żeby nie uszkodzić ich struktury. Następnie wlewamy wino i gotujemy jeszcze kilka minut tak, aby alkohol zdążył się odparować. Czytaj także: Spaghetti z rydzami w sosie winno-śmietanowym Gotowy wywar przelewamy przez sitko. Dodajemy przesmażone grzyby i gotujemy przez ok. pół godziny. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do zupy. Gotujemy

Kate's Kitchen
Zuppa Fredda di pomodoro con Burrata 61

Zuppa Fredda di pomodoro con Burrata czyli Pomidorowa na zimno z serem 😊 Zuppa Fredda di pomodoro con Burrata czyli pomidorowa na zimno 😊. Po wczorajszym sukcesie spaghetti alla checca na zimno, dziś kolejne danie, które jest szybkie, nawet bardzo szybkie i bez gotowania, no ok, trzeba grzanki podpiec 😊 Pomidorwa na zimno świetnie się sprawdzi jako początek pysznej kolacji, lub lekki lunch

RafalCook
Spaghetti z pulpecikami i grzybami 133

podgrzybków 1 mały jogurt naturalny 1 łyżka posiekanej natki pietruszki pieprz, jarzynka 250 g makaronu spaghettki pełnoziarnistego pulpety: 500 g mięsa mielonego kawałek pora … Czytaj dalej Spaghetti z pulpecikami i grzybami

czarrna od kuchni