spaghetti - 5367 przepisów (strona:178/358)

Carbonara z boczkiem, śmietaną i serem 99

cebuli białek pokrojonej w kosteczkę, ser żółty – 100 g – najlepiej gouda, edamski albo co tam macie w lodówce. pieprz ziołowy, sól. Jak zrobić: Cukinie obierz obieraczką do spaghetti, (do kupienia na allegro) by powstały paski, jeśli nie masz obieraczki musisz pokroić cukinie na cienkie plasterki, a każdy plasterek na paski. Na patelni podgrzewamy oliwę z oliwek, potem dorzucamy

Keto Meto Przepisy
Szybka zapiekanka z makaronu od rosołu 70

Ugotowaliście za dużo makaronu? I teraz nie bardzo macie co z nim zrobić? To to jest przepis dla was. Makaron może być dowolny, od rosołu nitki ,wstążki lub spaghetti ,świderki, muszelki . Zapraszam po przepis na pyszną i szybką zapiekankę ,idealną na śniadanie, lunch czy kolację. Polecam

Swojskie jedzonko
Bogactwo smaków kuchni sycylijskiej 55

rybą. Charakterystyczne jest mieszanie smaków, czego przykładem może być „agrodolce” (słodko-kwaśny sos przygotowywany z cukru, rodzynek, czekolady, soku z cytryny lub octu) albo winogrona czy pistacje dodawane do spaghetti. Nasłonecznienie i silna mineralizacja gleb sprawiają, że Sycylia jest także cenionym producentem win, dla których (i po których) łatwo stracić głowę. Trzeba wśród nich wymienić chociażby mocne i intensywne

ProstePesto.pl
Sycąca zupa azjatycka z wołowiną i makaronem ryżowym 76

nasze, z tym co zagraniczne uważam za jak najbardziej naturalne. Jeżeli więc nie uda się Wam kupić makaronu ryżowego lub makaronu kluski do ramenu, to polecam zwykły makaron do spaghetti lub makaron gruby typu wstążki. Na 4 duże porcje. SKŁADNIKI 500 g kości wołowych 500 g kości wieprzowych 6 skrzydełek kurzych 2 łodygi selera naciowego 6 ziaren ziela angielskiego

Passions hobbies life
Placki meksykańskie 70

meksykańskie. SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej szczypta soli 2 łyżki cukru trzcinowego lub białego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 3 jajka 6 czubatych łyżek sosu meksykańskiego, spaghetti lub bolońskiego olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: W większej misce mieszam ze sobą wszystkie suche składniki. Dodaję 3 jajka, szklankę (o pojemności 250 ml) mleka. Mieszam dokładnie składniki rózgą kuchenną

Zasmakuj Kuchni
Makaron z serem Brie i suszonymi pomidorami 59

gościnnej kolacji, na pewno też by mnie zachwyciło? Zachęceni – czytajcie przepis poniżej Składniki (na 2 duże porcje): 200g podłużnego makaronu – użyłam tagiatelle, ale można też papardelle, spaghetti lub linguine 100g sera Brie 1/2 szklanki tartego parmezanu i trochę do posypania 6 pomidorów suszonych z oleju 150ml śmietanki kremówki 1 cebula szalotka sól i pieprz do smaku świeże listki

Smaczna Strona
Zupa z grzybów leśnych na białym winie w 2 wydaniach 106

tymiankiem, przesmażamy. Grzybów nie należy mieszać zbyt często, żeby nie uszkodzić ich struktury. Następnie wlewamy wino i gotujemy jeszcze kilka minut tak, aby alkohol zdążył się odparować. Czytaj także: Spaghetti z rydzami w sosie winno-śmietanowym Gotowy wywar przelewamy przez sitko. Dodajemy przesmażone grzyby i gotujemy przez ok. pół godziny. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do zupy. Gotujemy

Kate's Kitchen
Zuppa Fredda di pomodoro con Burrata 70

Zuppa Fredda di pomodoro con Burrata czyli Pomidorowa na zimno z serem 😊 Zuppa Fredda di pomodoro con Burrata czyli pomidorowa na zimno 😊. Po wczorajszym sukcesie spaghetti alla checca na zimno, dziś kolejne danie, które jest szybkie, nawet bardzo szybkie i bez gotowania, no ok, trzeba grzanki podpiec 😊 Pomidorwa na zimno świetnie się sprawdzi jako początek pysznej kolacji, lub lekki lunch

RafalCook
Spaghetti z pulpecikami i grzybami 151

podgrzybków 1 mały jogurt naturalny 1 łyżka posiekanej natki pietruszki pieprz, jarzynka 250 g makaronu spaghettki pełnoziarnistego pulpety: 500 g mięsa mielonego kawałek pora … Czytaj dalej Spaghetti z pulpecikami i grzybami

czarrna od kuchni
Makaron z cukinią i boczkiem 105

mimo to zachwyci nas swoim smakiem. Ja do zrobienia makaronu z cukinią i boczkiem wędzonym wykorzystałam penne, ale może to być również inny rodzaj makaronu, na przykład tagliatelle lub spaghetti. Bardzo ważnym składnikiem tej potrawy jest surowy boczek wędzony, który nadaje daniu charakterystycznego smaku wędzonki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Makaron z cukinią i boczkiem: 300 g makaronu penne

Danka Pichci
Spody do pizzy - podstawa kuchni włoskiej 70

Apeniński . Kuchnia włoska jest ceniona i lubiana za pyszne składniki, prostotę w przygotowaniu, barwną i przyjemnie hałaśliwą kulturę jedzenia. Inne popularne potrawy kuchni włoskiej to między innymi: Spaghetti napoli bądź bolognese - makaron w sosie ze świeżych, dojrzałych pomidorów, które łączone są z dobrej jakości oliwą, przyprawami oraz w niektórych wariantach z mięsem. Lasagne - potrawa złożona

Moja smaczna kuchnia
Ragù Bolognese 61

Tagliatelle alla Bolognese. Ten rodzaj makaronu jest tradycyjny w regionach Emilia-Romana i Marche. Pamiętaj ❗❗❗ Tagliatelle alla Bolognese nie ma nic wspólnego z daniem, które nie istnieje, czyli… Spaghetti Bolognese 😉 Pierwsza wzmianka o Ragù podawanym z makaronem została zapisana w książce kucharskiej z 1891 roku, czyli dwie dekady po zjednoczeniu Włoch. Tytuł książki to „La scienza in Cucina

RafalCook
Muszle makaronowe nadziewane serem. 72

Składniki mineralne to: kobalt, chrom, nikiel, wapń, magnez, potas, cynk, miedź, mangan, selen, żelazo. Bazylia jest to zioło które często dodajemy do dań z pomidorów np spaghetti, pesto, poprawiają smak dania. Mało osób zdaje sobie sprawę z tego, że bazylia oprócz walorów smakowych posiada niezwykłe walory lecznicze. Bazylia łagodzi stany zapalne stawów, jej działanie porównywane jest do silnych leków, lecz

Zdrowy Styl Joanny