spaghetti - 5367 przepisów (strona:176/358)

Makaron gryczany z sosem pieczarkowo-serowym 37

JEDNA PORCJA TO: około 498kcal Białko: 18,9g Węglowodany: 70,6g Tłuszcz: 19,0g Błonnik pokarmowy: 11,0g Ładunek glikemiczny: 28,2 Spróbuj także: makaron z ciecierzycą i warzywami , spaghetti z mozzarellą i oliwkami . Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku  i  Instagramie   Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności

Natka Pietruszki
Tagliatelle z pesto pietruszkowym 59

tyle czasu ile gotować się będzie nasz makaron. Tutaj zmienimy trochę składniki i zamiast pesto bazyliowego będzie pesto pietruszkowe. Ja wykorzystam makaron tagliatelle, ale możecie użyć też zarówno makaronu spaghetti albo penne. Składniki na pesto pęczek natki pietruszki 20g orzeszków piniowych 4 łyżki dobrej oliwy 20g tartego parmezanu sól pieprz 2 ząbki czosnku Dodatkowo makaron tagliatelle Tagliatelle z pesto pietruszkowym

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tagliatelle z kurczakiem i pieczarkami w sosie śmietanowym 80

włoskiej klasyki z odrobiną polskiego akcentu, jakim są pieczarki. Możecie wykorzystać również do tego dania podgrzybki, albo prawdziwki. Ja wykorzystam tutaj makaron typu tagliatelle, ale możecie śmiało użyć makaronu spaghetti albo penne. Wybierzcie taki jaki lubicie najbardziej. Smak nam tutaj pokręci czosnek, dajcie go tyle ile lubicie. Składniki (na 3 porcje) 300g pieczarek 200g piersi z kurczaka 400 ml śmietany

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron z sosem mięsnym i pieczarkami - Testowanie patelni WOLL 61

smaku zioła prowansalskie według uznania papryka słodka mielona według uznania czosnek suszony według uznania pomidory suszone według uznania ( przyprawa ) 20 dag sera żółtego w kawałku 25 dag makaronu spaghetti Wykonanie pysznego makaronu z sosem mięsnym: 1. Mięso oczyszczamy, płuczemy, osuszamy, kroimy i mielimy w maszynce. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Marchewkę obieramy, płuczemy i ścieramy na tarce

Izabelawkuchni
Makaron w sosie pomidorowym z białą kiełbasą i fetą 50

mało, można dolać więcej wody. Chodzi o to, żeby sos oblepił makaron, a nie pływał w nim. Przed podaniem całość posypujemy pokruszoną fetą i poszatkowaną natką pietruszki. Podobne przepisy: Spaghetti bolognese (Ragù) Makaron z cukinią, pesto i fetą Makaron z bakłażanem i szynką parmeńską Artykuł Makaron w sosie pomidorowym z białą kiełbasą i fetą pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 540

SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI Składniki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 słoika suszonych pomidorów 2 garście szpinaku 150 ml śmietany 18% 1 łyżka oliwy 150 g makaronu do spaghetti (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, a następnie przekładamy na nią posiekaną

Przepiski.pl
Pyszne obiady dla całej rodziny – moje ulubione 63

moje ulubione Genialne danie obiadowe z kalafiorem – niezwykle aromatyczne i po prostu przepyszne Kurczak curry z pomidorami – to chyba nasz numer jeden, bo uwielbiają go także dzieciaczki Spaghetti z mozzarellą i oliwkami – gdy naprawdę nie mam czasu na nic… Kasza gryczana z łososiem i warzywami – czyli takie trochę czyszczenie lodówki Rybka w sosie kokosowo-cytrynowym

Natka Pietruszki