powiedział, że burger musi być koniecznie z wołowiny? Miłośnikom lżejszych dań proponuję poeksperymentować z kotletami rybnymi. Odpowiednie dodatki, jak surówka colesław i sos chilli, zdziałają tu cuda. Do podania od razu lub do zapakowania do pracy
Milion SmakówSkładniki 1 filet z kurczaka 1 papryka 20 dkg pieczarek kawałek cukinii 1/2 bakłażana 3 cebulki 1 papryczka chili kilka gałązek zielonej pietruszki sól, pieprz przyprawa do szaszłyków Plenus sos … Czytaj dalej Szaszłyki drobiowe z grilla
czarrna od kuchnikrótko obgotować w osolonej wodzie bez przykrycia). Kapustę drobno poszatkować. Tofu, brokuł, kapustę pekińską i rukolę razem wymieszać. Majonez, jogurt i przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszać i doprawić solą. Sos dodać do reszty składników. Delikatnie wymieszać
Pysznie & Pięknieminut. Oprawione śledzie pokroić na paseczki. Obrać cebule i pokroić w cienkie plasterki. Jogurt i,śmietanę wymieszać ,dodając sok i miód,oraz musztardę, doprawiając pieprzem. Do tak przygotowanego sosu dodać pokrojone śledzie,wymieszać Na koniec dodać zieloną pietruszkę.Odstawić do przegryzienia smaków. Wyjątkowe i smaczne wspomnienie mojego dzieciństwa
w mojej kuchniwraz ze skórką, skrapiamy sokiem z cytryny i dorzucamy do selera. Orzechy siekamy dośc drobno. Dodajemy do sałatki. Olej mieszamy z octem. Do miski dorzucamy botwinę, polewamy powstałym sosem, doprawiamy solą i pieprzem, wedle uznania. Odstawiamy na min. 30 min mieszając co jakiś czas, aby wszystko się ze sobą połączyło. Smacznego
Kuchnia od dwojgaNaleśniki ze szparagami i serkiem jogurtowym to nasza propozycja na pyszne, ale lekie, fit śniadanie lub kolację. Uwielbiamy szparagi i przygotowujemy je na różne sposoby: Szparagi z sosem holenderskim Szparagi zawijane w boczek (roladki ze szparagami) , Zapiekanka. Klopsiki wieprzowe ze szparagami i makaronem Pizza ze szparagami Kremowa zupa szparagowa z pestkami dyni Jaglane muffiny ze szparagami i szynką Kremowa zupa
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępomidory suszone podsmażamy na patelni. Dodajemy do ugotowanej ciecierzycy, następnie dodajemy śmietanę i całość gotujemy na małym ogniu. Doprawiamy kurkumą, słodką papryką i ziołami prowansalskimi. Następnie zagęszczamy sos rozrobioną skrobią ziemniaczaną. Podajemy z makaronem spaghetti i posypujemy tartym parmezanem
Delusional TrineGotować w wolnowarach możemy niemal wszystko , począwszy od rosołów i wywarów, przez wszelkiego typu gulasze (zarówno mięsne, jak i mięsno- warzywne lub z samych warzyw), mięsa duszone we własnym sosie, esencjonalne zupy, owoce (doskonałe są powidła śliwkowe z wolnowaru), ale też ryby i owoce morza. Crock – pot jest też niezastąpiony do przygotowania wspaniałego bigosu i żeberek, węgierskiego leczo i zupy
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataNiby zwyczajny filet na patyku a jednak greckie souvlaki mają coś w sobie:). Podałam je z pieczonymi ziemniakami i sosem tzatziki - dawno nie mieliśmy tak pysznego obiadu! Polecam, polecam i jeszcze raz polecam:). 2 duże filety z kurczaka 2 łyżki oleju skórka otarta z 1/2 cytryny sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 papryki ostrej
Szefowa kuchnitrochę bułki. Uformowane kotlety/gołąbki otaczamy mąką i smażymy. Usmażone odkładamy na papierze kuchennym dla odsączenia z tłuszczu. W takiej postaci już możemy serwować. Jeżeli chcemy podać z sosem, to do garnka wkładamy umyte liście kapusty, które odrywaliśmy przed ucieraniem. Liście zalewamy wrzątkiem i dodajemy 2 kost. rosołowe. Następnie układamy gołąbki i dodajemy koncentrat pomidorowy, chwilę gotujemy
chleba naszegoosolonej wody i gotuję około 3 min. Kopytka łowimy łyżką cedzakową. Gotowe. Smacznego Możemy je podawać na ciepło zaraz po wyjęciu z wody z podsmażoną cebulką lub polane sosem. Moja ulubiona wersja to te podsmażone na rumiano z idealnie chrupiącą skórką, ale zawsze zjadam kilka gorących zaraz po gotowaniu. Kopytka sprawdzą się na kolacje ale również jako dodatek
Gar Zdrowiapoświęcić. Ja wracam do nich co i rusz, komponując z przeróżnymi dodatkami; raz ze sprawdzonymi i ulubionymi, innym razem z czymś zupełnie nowym. Dzisiaj proponuję placuszki z granatem w sosie karmelowym. Czytaj więcej
PichceniomaniaProste i smaczne danie, które pochodzi z kuchni szwedzkiej. Ziemniaki zapiekane w piekarniku, które można podawać ze swoim ulubionym sosem. Idealny dodatek do obiadu, który może zastąpić nam tradycyjne ziemniaki gotowane. Do tego polecam porcyjkę mięsa, surówkę i obiad gotowy. Składniki 6 średnich ziemniaków 4 łyżki oleju 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki startego parmezanu sól pieprz Ziemniaki umyć
O kuchni z uczuciembyłam trochę zestresowana liczbą funkcji i nakładek wszelakich, jednak po chwili okazało się że jest to sprzęt bardzo intuicyjny. Początkowo korzystałam tylko i wyłącznie z gotowych, wbudowanych programów jak sosy, zupy, slow cook, gotowanie na parze, ciasta i desery. Po jakimś czasie zaczęłam ustawiać go sama, bo jest to na prawdę proste. Dosłownie wrzuca się składniki, zapomina i wyłącza robota
karmelowykostkę o boku ok 0,5 cm Przepis na sałatkę z pumpernikla, ogórka i rabarbaru Jogurt mieszamy z czosnkiem, pieprzem i dymką. Ogórek i rabarbar mieszamy z sosem. Dodajemy pumpernikiel i mieszamy. Podajemy od razu. Lubisz moje wpisy? Bądź na bieżąco na Facebooku i Instagramie ! Artykuł Sałatka z ogórka, rabarbaru i pumpernikla pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane
Ugotowane pozamiatane