bułeczki ze szpinakiem Pizza pszenno-żytnia ze szpinakiem Tarta ze szpinakiem i kurczakiem Tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym Tarta ze szpinakiem i ricottą Panini z łososiem Spaghetti z sosem szpinakowym. Spaghetti ze szpinakiem i pesto Szpinakowy chłodnik Frittata ze szpinakiem Wiosenny detox, czyli zielony koktajl Szpinakowy koktajl z ananasem ------------------------------------------------------------- Szakszuka ze szpinakiem Czas przygotowania: 30 minut Składniki
Kulinarne przygody Gatityposypujemy ziołami. Filet z kurczaka oczyszczamy kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy na złoty kolor. Gotowy kurczak nadziewamy po 3 kawałki na krótkie patyczki do szaszłyków. Wszystkie składniki na sos winegret mieszamy i polewamy przed podaniem sałatkę. Na koniec dekorujemy szklanki naszymi szaszłykami z kurczaka
Podróż w kulinariazielonym ogórkiem Sałatka z kukurydzy, z papryką i zielonym ogórkiem Sałatka z kukurydzy, z papryką i zielonym ogórkiem Sałatka z ogórków małosolonych Botwinka z cukinią w delikatnym sosie Sałatka z ogórkiem, jajkiem i domowym majonezem Woda ogórkowo - cytrynowa Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zupa z botwinki Zupa z botwinki z ziemniakami Sałatka z kaszą pęczak i zielonym ogórkiem Woda
Moja smaczna kuchniajeszcze trochę dłońmi, by szybciej zmiękła) i odstawiamy na ok.10 minut. Śmietanę z jogurtem (lub samą śmietanę lub sam jogurt) mieszamy z obranym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dealikatnie solimy. Sosem czosnkowym zalewamy cukinię, dokładnie mieszamy, dodajemy także pokrojony koperek. Podajemy najlepiej schłodzone. Smacznego
Smaczne Zdrowesmaku solą, pieprzem i papryką. 2. Pasta jajeczna z tuńczykiem SKŁADNIKI 3 ugotowane na twardo jajka 1 ogórek kiszony 1/2 czerwonej cebuli pół puszki tuńczyka w sosie własnym 1-2 łyżki jogurtu greckiego sól i pieprz do smaku Jajka, ogórka i cebulę pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj z tuńczykiem i jogurtem, dopraw do smaku. 3. Pasta jajeczna
Powiedz dietom niePulpeciki w sosie pomidorowym z marchewką, pod koniec gotowania można dodać śmietanę [ja akurat nie miałam]. 50 dkg mielonego mięsa 2 cebule 2 marchewki 1 jajko 4 łyżki tartej bułki 1 szkl.bulionu 4 łyżki koncentratu pomidorowego sól , pieprz listek ,ziele vegeta Zagotować bulion ,dodać do niego pokrojoną 1 cebulkę, obrane i starte na tarce marchewki oraz przyprawy gotować
Moje domowe kucharzenieNasze pokolenie należy do tych bardzo zapracowanych i dlatego powroty do domu i gotowanie obiadów powinno być łatwe i proste. Przepis na aromatyczny sos paprykowy ze smażonymi kiełbaskami i ryżem to obiad w kilka chwili i smakuje wyśmienicie. Składniki dla 4 osób: - 2 czerwone papryki - 3 pomidory - 2 czerwone cebule - 3 łyżki koncentratu pomidorowego - olej - sól - pieprz - cebula dymka Dodatkowo
Apetyczna babeczkadodatek do mięs. Chrzan z czarnym bzem jest łagodniejszy, bardziej owocowy. Dobrze pasuje do mięs, kiełbas i jajek – tam gdzie użylibyśmy ćwikły z buraków, żurawiny albo borówek. Ten sos jest jednocześnie kwaśny, gorzki (czarny bez), słodki (mus) i ostry (chrzan) – łączy wszystko co najlepsze. W sezonie (późne lato) możemy zrobić własne przetwory z czarnego bzu np. wg. przepisu
Ugotowane pozamiataneObiad w nieco ponad pół godziny. Na zdjęciu: puree ziemniaczane z kilkoma łyżkami ulubionego mleka (spróbujcie, jest bardzo kremowe i puszyste), surówka z sałaty lodowej, żurawiny i sosu winegret, ekspresowe kotlety sojowe z pieczarkami firmy Orico (instrukcje na opakowaniu). Kotlety są produkowane z soi niemodyfikowanej genetycznie. Nie zawierają glutaminianu monosodowego. Alergeny: soja, pszenica, jajo. Mogą zawierać seler. W Blinie
Qlinarnie i Qlinarniekomunię syna i była hitem. Wszystkim bardzo smakowała i najszybciej znikała z talerza. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Można podawać ją z ulubionym sosem i surówką. Może i Wy skusicie się na taką roladę? Składniki 400 g sera żółtego 5 jajek 3 łyżki majonezu Jajka wbić do miski i ubić mikserem. Dodać majonez, starty żółty
O kuchni z uczuciemmnie słonecznik 2 łodygi selera naciowego - jeśli młode, mogą być wraz z listkami 1 pęczek rzodkiewek 2 ogórki gruntowe 1 garść szczypiorku 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym DRESSING: 2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka syropu z agawy - można zastąpić miodem, lub w ogóle pominąć 3 łyżeczki oleju rzepakowego sól, pieprz - do smaku Kiełki opłukać z ewentualnych
Grunt to przepis!danie grillowe to szaszłyki warzywne z boczkiem i suszoną śliwką. Połączenie to było strzałem w dziesiątkę. Szaszłyki doskonale smakują. To rozkosz dla każdego podniebienia. Można je podawać z ulubionym sosem. SKŁADNIKI: 1 duża papryka czerwona, 1 ogórek, 3 cebule, 10 plastrów boczku parzonego, 10 sztuk suszonych śliwek kalifornijskich HELIO , zioła prowansalskie, sól, pieprz, olej. PRZYGOTOWANIE: 1. Z papryki czerwonej usuwam
Tradycyjna kuchnia Kasiłyżek bułki tartej - po 2 łyżeczki ostrej musztardy i pikantnego ketchupu - garść posiekanego szczypiorku - łyżeczkę słodkiej papryki - szczyptę soli i pieprzu ziołowego - olej do smażenia - ulubione warzywa i sosy 1. Filety z dorsza kroimy w niewielką kosteczkę i przekładamy do miski. 2. Do ryby dodajemy jajka, ketchup, musztardę oraz porcjami mąkę i bułkę tartą. Całość dokładnie mieszamy. 3. Następnie dodajemy
Bez CebuliUwielbiam pieczarki. Idealne jako dodatek do najróżniejszych sosów mięsnych, ryżu, sałatek, dań na bazie kapusty (polecam Wam moją wersję młodej kapusty) oraz od tak same w panierce. Dzisiejszy przepis na szybkie pieczarki w chrupiącej lekko musztardowej panierce są wspaniałą propozycją na przyjęcie (w większej ilości), jako dodatek do dań głównych lub jako samodzielne danie ze świeżym pieczywem (osobiście
Słodkie okruszkiminut. Po około 150 minutach zdejmuję pokrywę i piekę jeszcze około 10 minut aby mięso ładnie się zrumieniło od góry. Po upieczeniu mięso od razu wyjmuję z naczynia, sos który zebrał się podczas pieczenia możemy zagęścić mąką i podać z mięsem. Udziec z indyka jest gotowy, można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Uwaga Babcia Gotuje