sosy - 72734 przepisów (strona:2854/4849)

Zapiekanki z boczniakami i mozzarellą! Jak zrobić domową zapiekankę? 215

sekund na ręczniku papierowym. Są gotowe, tak usmażone grzyby smakują wybornie, są mięsiste i bardzo aromatyczne. Spróbuj i daj znać!   Upieczone zapiekanki oczywiście możesz podać np. z sosem czosnkowym czy ketchupem, to już wedle upodobań

SMYKWKUCHNI
Gofry z kaszy jaglanej z ajvarem i awokado. 222

pole do zastosowania w kuchni, jako dodatek do kanapek, wrapów, naleśników, poprzez dania główne, wystarczy, że ugotujecie makaron zmieszacie z pastą i obiad gotowy, możecie wykorzystać ją również jako sos do pizzy, zapiekanek, pieczonych mięs lub po prostu zjeść w formie dipu do surowych warzyw!  Składniki na wierzch: - 1 słoik Ajvaru łagodnego  Podravka - na każdego gofra garść

SMYKWKUCHNI
Sałatka z pieczonym kurczakiem, kaszą bulgur i miksem sałat 183

ciecierzycę, kukurydzę, pokrojoną w kostkę cebulę, startą na tarce marchew oraz miks sałat. Sok z cytryny łączymy z musztardą i oliwą z oliwek. Doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy sałatkę sosem, delikatnie mieszamy

Qchnia po prostu
racuszki jogurtowe 426

rozgrzanej patelni z odrobiną oleju na złoty kolor przez ok 1-2 min z każdej strony  Podawać z cukrem pudrem lub można jak w naszym wypadku zaszaleć z sosem czekoladowym :)  Smacznego

Gotowanie z pasją
racuszki jogurtowe 180

rozgrzanej patelni z odrobiną oleju na złoty kolor przez ok 1-2 min z każdej strony  Podawać z cukrem pudrem lub można jak w naszym wypadku zaszaleć z sosem czekoladowym :)  Smacznego

Gotowanie z pasją
Warzywa pieczone na ostro 159

grzaniem góra plus dół (bez termoobiegu, na środkowej półce piekarnika) przez ok. godzinę. Lubię miękkie warzywa, ale niezbyt rozgotowane. W międzyczasie podczas pieczenia polewam je powstałym sosem i przekręcam delikatnie na boki. Podaję gorące. Odsmażone także smakują

Zasmakuj Kuchni
Gofry idealne - przepis podstawowy + kilka rad 2013

Moja posiada 1300W, więc w 2-3 minuty mam idealne gofry.) Gofry należy studzić na kratce, najlepiej ułożone bokiem. Podawać z ulubionymi dodatkami, np. cukrem pudrem, bitą śmietaną, ulubionym sosem i/lub owocami.  Kilka uniwersalnych wskazówek: - Składniki powinny być w temperaturze pokojowej - Gofry należy piec w uprzednio rozgrzanej gofrownicy. - Podczas pieczenia gofrów nie wolno otwierać sprzętu. Oczywiście na początku

Di gotuje
Desery z chia, sosem wisniowym i rambutanem! Śniadanie na zawołanie. 171

rambutanem (to taki egzotyczny owoc) odstawiam na noc do lodówki, w tym czasie nasionka po prostu napęcznieją i będą mieć fakturę, jakby galaretki.  Rano na nasionka, nałożyłam gorący sos wiśniowy, który robię w kilka chwil, wyjmuję zamrożone wiśnie wrzucam do garnuszka lub mikrofali i gotuje przez chwilkę, aż znaczna część soku odparuje. Dodałam dwie łyżki serka białego, wybieram zazwyczaj

SMYKWKUCHNI
Grzanka z łososiem, jajkiem w koszulce miodowo- musztardowym dressingiem 166

sobie to będzie z całą pewnością to coś specjalnego. Dla mnie czymś specjalnym jest na przykład grzanka z domowego pieczywa, z wędzonym łososiem, z jajkiem w koszulce, z dobrym sosem lub dressingiem, z duszonym szpinakiem. A dla Ciebie? Jakie śniadanie jest specjalne? Domowe pieczywo  Z tym przepisem na ten chlebek ze zdjęcia tutaj trochę się rozpędziłam, bo jestem

Mango Papaja
Gulasz z szynki z pieczarkami | ksiega-smaku.pl 243

kaszą jęczmienną lub gryczaną. Smacznego Gulasz z szynki z pieczarkami Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Roladki schabowe z boczkiem Karczek pieczony w rękawie foliowym Pulpety w sosie pomidorowym – sprawdzony przepis Artykuł Gulasz z szynki z pieczarkami | ksiega-smaku.pl pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Gofry – najlepszy przepis oraz jak wybrać dobrą gofrownicę 178

świeżymi owocami – lub bez cukru, jeśli serwujemy gofry ze słodkim dodatkiem) i świeżymi owocami np. truskawkami, malinami, jeżynami lub ze słodką konfiturą z malin lub truskawek, frużeliną lub sosem owocowym. Polecam!   The post Gofry – najlepszy przepis oraz jak wybrać dobrą gofrownicę appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Gołąbki z kaszą gryczaną 196

ciasno gołąbki. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Zalewamy rosołem lub wodą do przykrycia gołąbków. 4. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 190 stopni. Pieczemy przez godzinę. Podajemy z sosem pieczarkowym. Przepis tutaj:  https://mojtalerz.blogspot.com/2014/11/smaczny-obiad.html Mmm Pycha

NA MOIM TALERZU