sosy - 72734 przepisów (strona:2853/4849)

PRZEPIS NA POROWE RISOTTO Z KREWETKAMI I SALSĄ Z AWOKADO I POMIDORA 168

odrobina startego świeżego imbiru Na patelni na maśle przesmaż czosnek, imbir, dodaj krewetki i smaż około 4 minuty (im większe tym dłużej). Krewetki dodaj do risotta wraz z całym sosem z patelni, całość wymieszaj, przykryj pokrywką i pozostaw na 5 minut pod przykryciem. Po tym czasie jedzenie jest gotowe, podajemy z salsą z awokado i pomidorków, całość posypujemy świeżymi listkami

SMYKWKUCHNI
Gulasz z szynki, zagęszczany chlebem razowym 201

chleba i dodajemy okruszki do rondla. Wszystko dobrze ze sobą mieszamy i gotujemy gulasz po dodaniu chleba jeszcze przez kolejne 5-10 minut, do zgęstnienia. Gdyby się okazało że sos wyszedł za gęsty – dodajemy do rondla pozostały bulion. Próbujemy – dopiero teraz, po dodaniu do potrawy chleba i odparowaniu części bulionu – solimy i pieprzymy gulasz do smaku. Nam ten gulasz

Karo in the Kitchen
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i kurczakiem. 227

kurczaka i ser żółty. Powstała całkiem smaczna zapiekanka:) Ta porcja wystarczy dla czterech osób. Nas jest troje i sporo zostało. Spokojnie najadłaby się jeszcze jedna osoba. Zapiekankę podałam z sosem czosnkowym. Składniki: 7-8 średnich ziemniaków 2 cebule 500 g. pieczarek 2 pojedyncze piersi kurczaka 200 g. sera żółtego przyprawy (sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany) olej do smażenia trochę

Agusiowe smakołyki
Cud Miód | Warszawa – Miejsca ze Smakiem 133

wspaniale komponowała się Saska Śliwka Węgierka, która ciekawie podbijała ich smak. Co na deser? Na deser spróbowaliśmy po kawałku sernika na bazie białej czekolady, podanego z owocami oraz owocowym sosem. Ciasto było doskonałym zwieńczeniem naszej kolacji. Inne desery, których możecie spróbować w restauracji to beza, lody czy tarta kajmakowa. W menu restauracji znajdziecie także dużo specjałów wołowych, jak Stek

Kuchnia Bazylii
Zupa Spaghetti 202

Zupa jak spaghetti, bardzo aromatyczna i niezwykle syta i smaczna. Prosta i szybka w przygotowaniu. Polecam. Składniki 500 g mięsa wołowego mielonego sos pomidorowy włoski w butelce 2 cebule marchew,pietruszka, ćwiartka selera,kawałek pora 3-4 ząbki czosnku 2 łyżki FIX Spaghetti bolognese 1 łyżka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku 1 … Czytaj dalej

gotuj ze mną
Sałatka z rukoli, buraczków i awokado 273

Sałatka z rukoli, buraczków i awokado to propozycja Madzi na pyszną kolację. Idealnie dobrane składniki, świetnie będą się komponowały z szybkim dressingiem. Lista składników i przepis

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mini pizze na pełnoziarnistym spodzie bez drożdży 155

bazylia Mąki połączyć Dodać olej i malutkimi porcjami dodawać gorącą wodę, aż do uzyskania zwartego ciasta, odpowiedniego do uformowania pizzerinek Z kawałków ciasta formujemy małe, cienkie pizze Smarujemy ulubionym sosem, układamy dodatki i wkładamy do nagrzanego piekarnika Pieczemy około 15-20 minut (w zależności od pożądanej chrupkości spodów) w 180 stopniach

HealthyCreations
Pęczak z grzybami shimeji – pęczotto z shimeji 188

Pęczotto z grzybami shimeji , czyli „risotto” z kaszy jęczmiennej, pęczaku z azjatyckimi grzybami shimeji. 200 g kaszy pęczak, 150 g grzybów shimeji, 100 ml białego wytrawnego wina, 50 ml sosu sojowego, 1 chili, 2 – 3 ząbki czosnku, 1 cebula, pieprz świeżo zmielony, olej do smażenia, ewentualnie 2 łyżki masła, cukier, sól, natka pietruszki lub kolendra, Kaszę opłukać. Cebulę pokroić

królestwo garów
Ciasto francuskie zawijane z kiszoną kapustą na obiad 254

przegląd i znalazłam ciasto francuskie i mięso mielone. Hmmm. co by tu zrobić. Pierwsza myśl to zrobić coś zawijanego z ciasta na słodko, na deser, a z mięsa jakiś sos. Ale wtedy przypomniałam sobie o kiszonej kapuście, którą od kilka lat robimy wspólnie z Berniką z bloga mojkulinarnypamietnik . I tak powstało to danie, szybko, sprawnie i przedewszystkim bardzo smacznie. Ponieważ

Kuchnia na wzgórzu
Schab Ze Śliwką 141

Pieczemy w temperaturze 160* około  2 godziny 10 minut. 8. Po upieczeniu mięso przekładamy do foli aluminiowej i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Sosik możemy wykorzystać do zrobienia sosu

Dziś Ja gotuje
MAKARON Z PASTĄ BURACZKOWĄ 253

Pieczony burak w roli sosu do makaronu. (sprawdzi się też jako pasta na kanapki :) ) Czytaj więcej

Kasia Sarna
Curry z kalafiora 168

Już od jakiegoś czasu na moim blogu możecie znaleźć potrawy inspirowane smakami Indii, z dodatkiem pysznych past i sosów Patak’s. Zebrałam je dla Was w jedną kategorię i dostęp do wszystkich znajdziecie w głównym menu w kategorii „ KUCHNIA INDYJSKA” . A dziś mam dla Was przepis na pyszne curry do którego przygotowania użyłam pasty Patak’s tikka masala

nietylkopasta.pl
Domowe warzywko- naturalne kostki warzywne bulion 219

przelać do szklanych pojemników. W lodówce można trzymać przez tydzień. Można też zamrozić w małych pojemnikach. W ten sposób przygotowane warzywka są świetną bazą do przygotowania zup lub sosów

Tradycyjna Kuchnia