sosy - 72234 przepisów (strona:1780/4816)

"Ramen w domu" Brian MacDuckston 91

składniki, które będą nam potrzebne, jak prawidłowo ugotować makaron i jak stworzyć swój ramen. Poczytamy również o tym jak profesjonalnie się to robi w Japonii.  2. Wywary i sosy tare - wywary, które dodaje się do ramenu są zupełnie inne niż zupy, które znamy. W ramenie wywar i przyprawy łączą się w ostatniej chwili, a za słony smak odpowiada tare(...)języku japońskim słowo oznaczające sos. Odpowiada on za słony smak. Tak więc znajdziemy tutaj przepisy na kilka wywarów i dowiemy się wiele na temat tare. 3. Ramen, czyli makaron - tradycyjny ramen robi się z mąki pszennej, wody, wody kansui (czyli alkaicznej). Makaron taki można oczywiście kupić gotowy, ale autor zachęca nas żeby zrobić go w domu. Oczywiście dzieli się

kruche babeczki
Kapusta z boczkiem i pieczarkami 89

światło dzienne. Składniki: 150 g boczku wędzonego 100 g pieczarek 1 łyżka smalcu 400 g kapusty włoskiej 1 cebula 1 łyżka mąki kukurydzianej 100 ml bulionu warzywnego 4 łyżki sosu czosnkowego  sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size(...)pokrojone pieczarki. Pod koniec dorzucamy posiekaną cebulę. Kapustę grubo szatkujemy, dodajemy do całości, lekko przyrumieniamy, zasypujemy mąką, dokładnie mieszamy. Podlewamy bulionem, dusimy przez 10 min. Dodajemy posiekany koperek, sos czosnkowy, doprawiamy solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
Barcelona i sos pomidorowy 68

podzielona – na wybrzeżu, co zrozumiałe, kuchnia opiera się na rybach i owocach morza. Zaś głąb lądu to królestwo mięs i kiełbas. A na koniec przepis! Do przygotowania hiszpańskiego sosu pomidorowego potrzebujemy: – 2 puszki pomidorów – papryki grillowane (daję zazwyczaj 2-3 sztuki, mogą być ze słoika) – oliwki czarne (mały słoiczek) – 2/3 ząbki czosnku – sól, pieprz(...)najlepiej zacząć od jednej skibki) – oliwę z oliwek – łyżkę czerwonego wina Wszystkie składniki umieszczamy w malakserze i miksujemy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe. Choć najlepszy sos jest na drugi dzień kiedy wszystkie składniki się „przegryzą”. Przepyszny na ciepło i na zimno. Do mięs, pizzy czy różnych przekąsek. Życzę Wam smacznego! ps. Dziękuję mojej Teściowej

Szybko Tanio Smacznie
Indyk pieczony z bananami 62

startego żółtego sera – 2 łyżki keczupu – 2 łyżki curry – 3 łyżki płatków migdałowych – banany w ilości pozwalającej przykryć mięso – sól, pieprz do smaku Sos: Do miski wlać śmietanę, dodać ser, ketchup i przyprawy. Mięso pokroić w wąskie, podłużne plastry – przyprawić i lekko podsmażyć z obu stron. Usmażone kawałki układać obok siebie w naczyniu żaroodpornym(...)układać połówki bananów. Zalać przygotowanym wcześniej sosem. Piec ok 30-40 minut w 180-200 stopni. Posypać płatkami migdałów

Szybko Tanio Smacznie
Dwie marynaty do mięsa 62

marynować przez noc, ale 1-2 godzin też dadzą już efekt smakowy. Do przygotowania marynaty I potrzebujemy: – 1 butelkę (0,29 l) Guinness Extra Stout – 4 cl sosu sojowego – 1 łyżeczkę rozmarynu suszonego (rozdrobnionego w moździerzu) – 1 łyżeczka ziół dalmatyńskich – 1 łyżeczka soli   Do przygotowania marynaty II potrzebujemy: – 0,25 l piwa Tyskie(...)sosu Worcester – 1 łyżeczkę rozmarynu suszonego (rozdrobnionego w moździerzu) – 1 łyżeczkę ziół dalmatyńskich – 1 łyżeczkę soli W obu przypadkach składniki marynaty umieszczamy w miseczce, mieszamy i wkładamy kawałki mięsa, które chcemy marynować. Marynujemy prze 1-2 godziny (minimum) a najlepiej przez noc. Życzymy Wam smacznego! Dajcie znać czy nasze marynaty przypadły Wam do gustu

Szybko Tanio Smacznie

Proponowane wyszukiwania