sosy - 72234 przepisów (strona:1141/4816)

Kalafior pieczony w panierce (wegański) 103

Każdą z różyczek porządnie spryskujemy olejem lub skraplamy . Im mocniej skroplone tym smaczniejsze Pieczemy w 200 stopniach przez 25-30 minut . Podajemy od razu po upieczeniu, najlepiej smakują z sosem lub dipem , mogą również stanowić dodatek do dania głównego . Jeszcze więcej wegańskich przepisów Kotlety z buraka Warzywa z tofu w sosie satay Pulpety jaglane Tortilla przepis na ciasto Makaron(...)sosie szpinakowym Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Boczniaki w mięsnej marynacie Sałatka z buraków Tofu mielone A może coś wegańskiego na słodko? Wegańskie ciasteczka cynamonowe Chałwa domowa bez cukru Ciasto bananowe (wegańskie) Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Michałki bez cukru Keto bounty (wegańskie) Kulki mocy daktylowo-orzechowe Wegańskie placki bananowe Krem daktylowo-orzechowy Jeszcze więcej przepisów na wegańskie słodkości znajdziesz tutaj . Artykuł

WegePrzepis
Pieczone zrazy wieprzowe. Pełne aromatycznego farszu. Przepis bez sznurowania 103

około 250 gramów wędzonego boczku, 2-3 ogórki kiszone, 1 większa cebula, musztarda, sól, pieprz, mąka pszenna do obtoczenia, olej, dodatkowo 1-2 cebule do wyłożenia brytfanki, do sosu łyżka papryki słodkiej, łyżka mąki pszennej. Jak zrobić pieczone zrazy wieprzowe? Plastry schabu rozbij przy pomocy tłuczka na cienkie placki – uważaj, żeby nie przedziurawić mięsa. Boczek pokrój w cienkie plastry(...)zapiekania, w którym roladki będą ułożone ciasno. Na dno wyłóż cebulę pokrojoną w plastry, na niej roladki, piecz przez godzinę w temp. 190 stopni. Upieczone zrazy wyłóż na półmisek, sos własny, który powstał w trakcie pieczenia zlej do rondelka razem z cebulą, zagotuj, dodaj paprykę w proszku i dokładnie wymieszaj. W szklance wody rozprowadź mąkę pszenną, wlej do rondelka cały

Kulinarna Polska
Sałatka z ananasem 84

pewnością zachwyci niejedno podniebienie! PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z ANANASEM Składniki 1 opakowanie mixu sałat 1/2 świeżego ananasa 150 g sera feta 1/2 opakowania szynki parmeńskiej 3/4 szklanki orzechów włoskich Sos: 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka miodu Wykonanie 1. Składniki na sos połączyć ze sobą do uzyskania jednolitej konsystencji. 2. Sałatę umyć, osuszyć(...)ułożyć na sałacie. 4. Ananasa pokroić w kosteczkę. Wyłożyć na talerz. 5. Następnie dodać pokrojony w kostkę ser feta i całość posypać orzechami włoskimi. 6. Całość polać przygotowanym sosem. Artykuł Sałatka z ananasem pochodzi z serwisu Alle Dobre

Alle Dobre!
Musaengchae sałatka z kurczakiem po koreańsku 98

Sól – 1 łyżeczka Szczypiorek – 1-2 łodygi drobno pokrojone Płatki chili – 1-2 łyżeczki Czosnek mielony – 1-2 łyżeczki Imbir mielony – 1-2 łyżeczki Sos rybny – 1-2 łyżeczki Cukier – 1-2 łyżeczki Czarny sezam – 1-2 łyżeczki Kurczak Pierś z kurczaka – 1-2 sztuki pokrojona w kostkę Płatki chili(...)łyżeczki Olej roślinny – 1-2 łyżki Sos sojowy – 2 łyżki Ocet ryżowy – 2 łyżki Miód – 2 łyżki Szczypiorek – 1-2 łodygi drobno pokrojone Czarny sezam – 1-2 łyżeczki Jeśli mamy już składniki, Musaengchae czas zrobić Po pierwsze przygotuj rzodkiewkę Daikon. Obierz ją, pokrój na cienkie zapałki, dodaj sól i odstaw na jakieś

RafalCook
Sałatka warstwowa z rzodkiewką i jajkiem 77

składa się głównie z dużej ilości zieleniny. U mnie jest to kapusta pekińska oraz rukola. Do tego mamy zielonego ogórka, marchewkę i rzodkiewki, a także jajka i ziarna słonecznika. Sos przygotowałam na bazie skyru, ale nie byłabym sobą, gdybym nie dodała choć jednej łyżki majonezu kieleckiego Co powiecie na taką zdrową sałatkę? 1/2 małej kapusty pekińskiej garść/dwie rukoli(...)łączymy z majonezem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy do smaku szczyptą cukru oraz solą i pieprzem. Na dnie szklanej salaterki układamy połowę kapusty pekińskiej z rukolą. Wykładamy połowę sosu. Następnie dajemy warstwę marchewki, ogórka, rzodkiewki oraz jajek. Wykładamy resztę sosu. Dodajemy resztę kapusty z rukolą. Posypujemy podprażonym słonecznikiem

Smaki Na Talerzu
Sałatka z kozim serem i jabłkiem 78

kozim serem ma również inne zalety. Zrobisz ją niezależnie od pory roku, a przygotowanie sałatki zajmuje dosłownie kilka minut. Mieszanka sałat, kozi ser i soczyste Jabłka Grójeckie polane ulubionym sosem są doskonałą propozycją na każdą okazję. Bardzo smaczna sałatka z serem kozim i jabłkiem do której możesz dodać także pieczone mięso, wędlinę, orzechy włoskie i winogrona.    Prosta sałatka(...)sera koziego sera z solanki, ale możesz zastąpić serem owczym, opcjonalnie niezbyt drobno pokrojone wędliny lub pieczone mięso albo boczek, opcjonalnie garść pokruszonych drobno orzechów i dużą garść winogron, sos sałatkowy 2 łyżki oleju lnianego lub innego ulubionego, 1 łyżeczka octu jabłkowego albo octu z owoców granatu, 1 łyżka miodu, 1 łyżeczka soku z cytryny  opcjonalnie 1 ząbek czosnku

Cztery Fajery
ROLADKI Z KARKÓWKI NADZIEWANE KAPUSTĄ KISZONĄ I PIECZARKAMI 77

karkówki nadziewane kapustą kiszoną i pieczarkami . Pyszne, aromatyczne, mięso jest kruche, a całość wprost rozpływa się w ustach. Danie to idealnie pasuje na rodzinny obiad . Całość duszona w sosie własnym, dzięki temu powstaje również przepyszny sos do ziemniaków. Składniki na roladki z karkówki nadziewane kapustą kiszoną i pieczarkami : * 6 plastrów karkówki o grubości około 1 cm * około 350 g kapusty(...)roladami. Dodać ziele angielskie i liście laurowe. Jeśli pozostała kapusta kiszona z nadzienia również można ją dodać do garnka. Całość dusić na małym ogniu około 50-60 minut. Sos można zagęścić mąką wymieszaną z wodą

Zrób to smacznie
Sałatka z kaszy bulgur z orzechami i granatem 80

Składniki: 1/2 szklanki suchej kaszy bulgur 3 łyżki orzechów laskowych Ecotrendy 2 łyżki  pestek dyni Ecotrendy 1/2 małej czerwonej cebuli 3 łyżki ziarenek granatu 2 łyżki posiekanej natki Sos: 2 łyżki  oleju z pestek dyni Ecotrendy 1 łyżeczka  miodu akacjowego Ecotrendy 1 mały ząbek czosnku sok z cytryny sól pieprz    Wykonanie Kaszę gotujemy zgodnie(...)delikatnie pachnieć. Nie wolno ich przypalić, bo będą gorzkie. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Do miski wsypujemy kaszę, orzechy, pestki, ziarenka granatu, cebulę i natkę. W szklance mieszamy składniki sosu, dodając 2 łyżki zimniej wody. Sos mieszamy dokładnie z pozostałymi składnikami sałatki

Kulinarne przygody Gatity
Pikantna domowa kiełbasa 85

używamy tylko do nakładania mięsa w jelita. Polecam też przygotować Dziś nauczysz się przygotować pikantną i smaczną domową kiełbasę! Ma bardzo oryginalny smak za sprawą pikantnych przypraw i dodatku sosu sweet chilli. Ja sos sweet chilli robię sama,, Wy możecie wykorzystać ten ze sklepu. Składniki na 6 sztuk pikantnej domowej kiełbasy: 500 g zmielonej łopatki ok. 2 łyżeczki soli(...)łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki 1 łyżka oregano 1 łyżeczka suszonego czosnku 1 łyżka sosu sweet chilli 100 ml chłodnej, przegotowanej wody Jak samemu przygotować pikantną domową kiełbasę? Mieszamy dokładnie wszystkie składniki, napełniamy masą mięsną jelita wieprzowe i formujemy kiełbaski, mi wyszło z tej ilości 6 pikantnych kiełbasek. Zagotowujemy w garnku wodę i parzymy kiełbasę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Camembert na rukoli z mięsem, sosem jogurtowo-czosnkowym i prażonym słonecznikiem 85

talerz plaster dość cienki- ok 100 g karkówki do niej przyprawy: pieprz ziołowy, sól i papryka słodka camembert garść mixu sałat czubata łyżka ziaren słonecznika łyżka konfitury z żurawiny sos: łyżka oliwy, łyżka jogurtu naturalnego, szczypta soli, pół łyżeczki suszonego czosnku Robimy! Mięso nacieramy przyprawami. Smażymy na patelni grillowej po 5 min z każdej strony Na talerzu kładziemy mix sałat(...)Skrapiamy sosem jogurtowym. Na to układamy pokrojony w paski plaster karkówki Całość układamy tak, aby zostało miejsce na krążek sera Na tej samej patelni grillowej podgrzewamy camembert z obydwu stron, aż będzie mięciutki. Układamy na talerzu, zdobimy kleksem żurawiny i obsypujemy uprażonym na suchej patelni słonecznikiem. Kochani… ciepły ser wylewający się pod nakłuciem widelca, zmieszany ze słodyczą żurawiny, smakiem

Latosiowydom
Domowe sushi wg Aleex 94

okresie Azuchi-Momoyama (1573–1603), po raz pierwszy stworzono namanari-sushi (niesfermentowane, niemarynowane w solance nare-zushi. Tradycyjnie sushi spożywa się palcami lub pałeczkami. Do sushi podaje się sos sojowy do maczania, zielony japoński chrzan wasabi o intensywnym smaku oraz marynowany imbir, który spożywa się (w małych ilościach) pomiędzy różnymi rodzajami potrawy dla oczyszczenia kubków smakowych. Do sushi najczęściej zamawia(...)wędzonego łososia  • biała część pora  • zielony świeży ogórek  • sałata karbowana  • ryż do sushi  • imbir marynowany różowy lub biały  • chrzan wasabi  • sos sojowy  • 200 g krewetek tygrysich  • 2 ząbki czosnku  • serek philadelphia  • masło   • cukier  • natka pietruszki (kilka gałązek)  • pasta łososiowa  • ocet ryżowy  • sól

W mojej kuchni
Carpaccio z gruszki 92

imprezie, ponieważ pięknie prezentuje się na talerzu. PRZEPIS NA CARPACCIO Z GRUSZKI Składniki 2 gruszki duża garść rukoli lub mieszanki sałat ok. 50 g sera feta szklanka orzechów włoskich Sos: 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka musztardy Dijon 1 łyżeczka miodu 2 łyżki soku z cytryny szczypta pieprzu Wykonanie 1 Składniki na sos łączymy ze sobą do uzyskania jednolitej konsystencji(...)Sałatę dokładnie myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku. Układamy na gruszce. 4. Ser feta kroimy w kosteczkę i układamy jako kolejna warstwa. 5 Całość posypujemy orzechami. Przed podaniem polewamy przygotowanym sosem. Artykuł Carpaccio z gruszki pochodzi z serwisu Alle Dobre

Alle Dobre!
Soczysty schab pieczony w całości 85

soczysty schab upieczony w piekarniku. Soczysty schab pieczony w całości 1 kg schabu bez kości marynata do pieczonego schabu - wymieszaj wszystkie składniki 2 łyżki oleju  3 łyżki dobrego sosu sojowego 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę  2 łyżki brązowego cukru, ale możesz zastąpić miodem 2 łyżki sosu Worcestershire  1 łyżka ostrej musztardy 1 łyżka octu jabłkowego(...)pół łyżeczki płatków chili lub do smaku pół łyżeczki pieprzu czarnego lub do smaku Do tej marynaty nie dodajemy soli, ponieważ zawiera ją sos sojowy.  Jak upiec schab żeby był soczysty 1. Wymieszaj wszystkie składniki marynaty. 2. Posmaruj mięso marynatą, zawiń naczynie z zamarynowanym mięsem w folię spożywczą i odstaw na całą dobę do lodówki. Jeśli nie masz czasu

Cztery Fajery

Proponowane wyszukiwania