piórka, pieczarki w plasterki. Cebulę szklimy na rozgrzanej patelni, dodajemy pieczarki. Po 5 minutach dokładamy makaron i przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawiamy przyprawą do spaghetti, solą i pieprzem. Na samym końcu podlewamy wszystko bulionem i dodajemy śmietanę. Całość dokładnie mieszamy i czekamy aż sos ładnie się zredukuje i zgęstnieje. Zapraszam do sklepu RAFEX! Znajdziecie tam mnóstwo ciekawych przypraw! SKLEP RAFEX
VioletoweKucharzenieKiedy nie mamy czasu na gotowanie ziemniaków czy kasz ten przepis bardzo się sprawdza. Bardzo dobre do wszelkich sosów, ale i na słodko z masłem, cukrem
Stare Garykoniec wsypać kurkumę dla pięknego koloru złotego, kucharka w płynie do smaku podać z makaronem nitki i przed jedzeniem popieprzyć rosół...........SMACZNEGO!!! kura rosołowa jest dość twardym mięsem, więc warto ją zmielić czy rozdrobnić w rozdrabniaczu z włoszczyzną i zrobić gotowane pulpety w sosie koperkowym lub użyć do jakiegoś nadzienia jako farsz kurkuma Royal Brand: naturalne składniki - smak: ostry, korzenno
W Mojej Kuchni Lubięwiem dlaczego ten właśnie makaron jest ECCELLENTE..e basta ! Odcedzamy nasze dwa makarony . Wrzucamy je na dużą patelnię, dodajemy wcześniej podsmażone ziemniaki i poddajemy lekkiej obróbce termicznej, na maśle, dodajemy świeżego koperku i mieszamy potrząsając energicznie patelnią. Dodajemy już gotowy międzyczasie sos. Wykładamy wszystko na talerz. Lepiej na półmisek... Posypujemy świeżą bazylią, koperkiem, selerem naciowym i pokrojoną w kosteczkę
Z Kuchni Do Kuchniskładniki* 250 g makaronu np kokardki* 1 średni brokuł* 150 g mini marchewek* 1 pomidor* 1 podwójny filet z kurczaka* 200 g sera żółtego* 3 łyżki śmietany 18%* 2 jajka* sól, pieprz, papryka mielona słodka i ostramarynata do mięsa* 3 łyżki oleju* 3 łyżki sosu sojowego* 1 łyżka miodu* 1-2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę* 1/2 łyżeczki mielonej papryki(...)garnku, dodać 1/2 łyżeczki cukru i 1 łyżeczkę soli, wrzucić brokuła podzielonego na mniejsze część oraz mini marchewki i gotować na średnim ogniu 10 min. następnie odcedzić.Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu.Mięso wraz z marynatą wyłożyć na rozgrzaną patelnię i usmażyć.Pomidora umyć i pokroić w kosteczkę, większe marchewki pokroić na na mniejsze kawałki.Zetrzeć na tarce
Mix smakuładniki:pierś kurczaka;200 g pieczarek;cebula duża;200 g oscypka;1/2 puszki kukurydzy;6 płatów lasagne;sól, pieprz, papryka ostra;1 łyżka oliwy z oliwek. Zaczynamy od przygotowania sosu beszamelowego przepis tu. Kurczaka kroimy w kostkę, cebulę również. Pieczarki kroimy w "talarki". Oscypka ścieramy na tarce.Na rozgrzaną oliwę wrzucamy kurczaka, pieczarki i cebulę. Doprawiamy solą, pieprzem. Na koniec(...)wrzucamy kukurydzę i mieszamy.W natłuszczonym żaroodpornym naczyniu układamy 2 płaty lasagne (używam takich, które nie wymagają wstępnej obróbki). Wykładamy połowę farszu, posypujemy 1/3 sera. Następnie układamy 2 kolejne płaty makaronu i znów farsz i znów 1/3 oscypka. Przykrywamy płatami makaronu, polewamy beszamelem i posypujemy serem i papryką.Zapiekamy w 180 stopniach przez około 30 min.Smacznego!!! Już w ten piątek
Miksturownikzarówno na rodzinny obiad, jak i kolację na ciepło. Podana z ryżem albo makaronem z całą pewnością zachwyci nie tylko wielbicieli orientalnych smaków. Polecam! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * polędwica wołowa – ok. 250 g * czosnek – 2 ząbki * imbir, przyprawa 5 smaków, chili, curry- do smaku * sos sojowy ciemny – 2 łyżki * brokuły ( różyczki ) – 150 g * papryka czerwona
Ostra na Słodkomają być krewetki to w jak najlepszej odsłonie. Moja propozycja: z tagliatelle, w gęstym sosie śmietanowym, dorzucamy kilka suszonych pomidorów, szczypiorek, świeżą bazylię, zakończymy aromatycznym parmezanem i możemy poczuć się jak we Włoszech :) Inspirowałam się przepisem z książki What Katie Ate. Składnikiok. 300 g makaronu tagliatelle250 g mrożonych krewetek Black Tiger1 szklanka
Pink Envelopełyżki startego parmezanu - 2 ząbki czosnku - 2 łyżki oliwy z oliwek - pieprz Wykonanie: Makaron ugotować, odstawić do ostygnięcia. Sałatę umyć, awokado obrać, pokroić w plastry. Mozzarellę rozdzielić palcami na mniejsze kawałki. Czosnek obrać i dodać do oliwy z oliwek. Całość zmiksować na jednolity sos. Wszystkie składniki wymieszać i całość posypać parmezanem. Przepis jest bardzo prosty a efekt wyśmienity
Kuchenne syntezyZapiekanka ziemniaczana z brokułami i szynką...Plasterki ziemniaków. Zielone, różyczki brokuła.Wędlina pokrojona w kostkę. Sos śmietanowo-cebulowy.Na wierzchu roztopiona i ciągliwa mozzarella.A
Gospodyni MiejskaWrzucamy mięso, cukier i dusimy ok. 15 minut, aż mięso będzie miękkie. 3. Wlewamy sos rybny, sok z cytryny i dodajemy marynowany czosnek. Gotujemy jeszcze 3 minuty i rozlewamy do miseczek. Gotowe :) Rada: Curry najlepiej smakuje z ryżem jaśminowym, ale można też podać z makaronem ryżowym lub sojowym. Całość możemy ozdobić skórką cytryny lub limonki. Inspirowane przepisem ze strony
Tajskie smakimakaronu, polewamy beszamelem i tak aż nam się wszystko skończy :) ostatnia warstwa to makaron pokryty beszamelem. Wierzch lasagne posypujemy startym żółtym serem i wstawiamy całość (pod przykryciem) do nagrzanego piekarnika do 180C i pieczemy przez ok. 40minut. Gotowe! Ps. Lasagne wyśmienicie smakuje z sosem czosnkowym (jogurt naturalny, kilka ząbków czosnku, sól, pieprz, 2-3 łyżki majonezu i mieszamy
Emcia Pichciłyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy 2 ząbki czosnku czosnek granulowany pieprz ziołowy Wykonanie: Makaron i brokuły gotujemy al dente. Paprykę i ogórki kroimy w kostkę. Boczek kroimy w paseczki i podsmażamy na patelni. Wszystkie składniki mieszamy razem. Z majonezu, jogurtu i musztardy robimy sos. Doprawiamy go pieprzem i czosnkiem granulowanym. Zalewamy sosem składniki sałatki i dokładnie mieszamy. Odstawiamy
Czerwona PorzeczkaPrzepyszny łosoś w glazurze imbirowej, z warzywami i chińskim makaronem- to propozycja na letni , zdrowy i lekki obiad, który zajmuje chwilkę by zrobić, a jego smak pozostaje z nami na dłużej. Polecam :)Zaczynamy(...)Składniki:ok 1 kg łososia200 gr pieczarek1 czerwona paprykawiązka szparagówszczypior2 łyżki oliwy z oliwekglazura:3 łyżki sosu sojowego3 łyżki octu winnego1 łyżka pasty curry1 łyżka pasty imbirowej- lub startego imbiru1 łyżka suszonego czosnku- lub świeżego Wykonanie: Składniki na glazurę mieszamy- i smarujemy poporcjowanego łososia. Łososia wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 C na 12 min.Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy pokrojone
Smaki Edyty