Klopsiki smakują mi w każdej postaci - najbardziej podane w pysznym sosie pomidorowym. Tym razem spróbowałem dodać do nich kilka nietypowych przypraw i składników oraz podać je z makaronem
Milion SmakówSmaczna, lekka sałatka na bazie kaszy bulgur (u mnie bulgur z makaronem vermicelli) z gotowanymi buraczkami, kukurydzą, jabłkiem, cebulką i kiełkami. Słodkie i słone smaki składników podkreślone są sosem winegret z czosnkiem i musztardą Dijon. Sałatka zainspirowany przepisem z bloga Filozofia smaku . Składniki: 4 niewielkie ugotowane buraczki 1 szklanka kaszy bulgur 1 puszka kukurydzy 2 kwaśne jabłka 1 cebula dymka
Trzeci talerzgotującego sosu dodajemy pulpeciki i gotujemy ok. 5 minut. Następnie wsypujemy soczewicę. Gotujemy na na wolnym ogniu ok.15 minut. Gdy sos jest za gęsty dodajemy jeszcze odrobinę wody. Podajemy z tartym parmezanem i świeżą bazylią do tego makaron i już
Delicious Titbitspiórka.Na dużej patelni rozgrzać olej, obsmażyć mięso, dodać marchewkę, kapustę, cebulę, orzechy ziemnei podsmażyć razem z mięsem.Wlać bulion, dodać sos sojowy, pieprz i dusić 20 min.Przyprawić do smaku solą i ewentualnie jeszcze pieprzem.Podawać z makaronem sojowym lub ryżowym
Mix smakulista potraw, jakie przygotowałam razem z zestawem WOLL Concept Plus:wszystkie zupy,gulasze,dania jednogarnkowe,mięsa duszone w ciemnym sosie,kaczka,bitki wołowe,gołąbki,warzywa na parze,warzywa gotowane na parze z duszonego mięsa,jajecznica,bigos,makarony i pierogi,chleby.Jednakże jak wszystko, także i ten zestaw posiada wady. Dla mnie wadą jest ciężar garnka. Aczkolwiek, jak zastanowić się
Codzienna kuchnia niecodziennasolą i pieprzem. Ravioli ma bardzo fajny smak, jeśli przed podaniem trochę je podsmażymy (ale to nie jest konieczne). Podajemy polane sosem. Jako dodatek polecam glazurowane pieczone buraczki :) SMACZNEGO!!! :) Przepis, z niewielkimi modyfikacjami, pochodzi z książki "Doskonałe Ciasto- Makaron"-Maurice Kirsch
Czerwona Porzeczkapotrawke z kurczakaUdka kurczaka pokroilam na mniejsze czesci I wrzucilam na rozgrzany olej. Po 10 min smazenia dodalam marchewke. Zrobilam sos ze smietany I bulionu kurczakowego. Wlalam do garnak, zagotowalam I na koniec dodalam groszek. Podalam z makaronem I z mizeria z ogorkow Smacznego I pozdrawiam
Smaki Edytypokroić w kostkę i razem z roszponką ułożyć na makaronie. Orzechy włoskie uprażyć na suchej patelni i również ułożyć na makaronie. Do słoiczka wlać olej i ocet balsamiczny, dodać sól z pieprzem do smaku. Dokładnie wymieszać. Gotowym sosem skropić sałatkę
Monia miesza i gotujesię rozpaść. Tuńczyka i kukurydzę odsączamy. Wszystkie składniki mieszamy razem. Z majonezu, jogurtu, musztardy i przypraw robimy sos. Mieszamy sos z resztą składników i odstawiamy na godzinę do lodówki. Proponuję faszerować muszle dopiero przed podaniem, żeby makaron nie był zbytnio zeschnięty po długim leżakowaniu w lodówce. Makaron gotujemy al dente, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Nadziewamy muszelki sałatką
Czerwona Porzeczkakurczaka, grzybami, papryką, parmezanem i pachnącą bazylią – bez ciężkiego sosu! Danie jest szybkie, łatwe i przyjemne w przygotowaniu. Polecam dla całej rodziny w szczególnie zabieganym tygodniu:) Scroll down for recipe in English Spaghetti z kurczakiem, grzybami i papryką (4-6 porcji) Składniki: 400-500 g makaronu spaghetti lub innego ulubionego 2 łyżki oliwy z oliwek 2 piersi z kurczaka(...)czerwona papryka, pokrojona w cienkie paski sól i pieprz do smaku 1 szczypta płatków chilli 1/2 szklanki bulionu drobiowego 1 szklanka startego parmezanu garść świeżych listków bazylii Przygotowanie: Ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, aż będzie al dente, zazwyczaj od 10 do 12 minut. Odcedź i odstaw. W międzyczasie rozgrzej na dużej patelni na średnim ogniu oliwę, włóż kurczaka
karmelowyWitajcie w Nowym Roku !!!Dziś mam okazję zaprezentować Wam mój przepis na gulasz w sosie Jack Daniel's BBQ.Pyszne i aromatyczne danie jednogarnkowe. Idealne na chłodne
kulinarnyJakońcu dodaj cukinie i dynie. Pomidory sparz i obierz ze skórki rozgnieć widelcem, dodaj do całości, podlej sosem pomidorowym. Może być z butelki ale lepszy będzie z kartonu, nawet ten do picia! Następnie duś pod przykryciem. Przypraw wedle uznania. Ugotuj makaron, wyłóż natychmiast na talerze i polej gotowym leczo. Posyp ziarnami od Ziarenkowo Euforia i...smacznego !!!! Jeśli potrzebujesz
Z Kuchni Do KuchniDziś przedstawiam pyszną i zdrową alternatywę dla tradycyjnego makaronu. Do zrobienia mojego tagliatelle użyłam cukinii i marchewki pokrojonych obieraczką w cienkie pasy i ugotowanych na parze dla zachowania wszystkich witamin. Do tego soczysty łosoś zamarynowany w sosie sojowym i usmażony na niewielkiej ilości oliwy oraz czarny sezam dla kontrastu - smakowego i kolorystycznego. Jest pysznie i zdrowo, no i atrakcyjnie(...)pokroić na 3 cm kostkę. Zalać sosem sojowym i odstawić na 20-30 minut.Marchew i cukinię pokroić wzdłuż obieraczką do warzyw (lub krajarką do sera). Gotować na parze 5-7 minut - powinny być al dente. Odstawić na bok. Łososia obsmażyć na oliwie z każdej strony, skropić sokiem z cytryny. Dodać na patelnię makaron z warzyw. Doprawić solą, młotkowanym pieprzem
Kulinarne InspiracjeRicottę wymieszać z 2 łyżkami wody (która i tak wyparuje, a łatwiej będzie nam wymieszać sos z krewetkami). Ogień zmniejszyć na minimum, do krewetek dodać ricottę, natkę pietruszki, doprawić gałką muszkatołową oraz w razie potrzeby - solą i pieprzem. Teraz całość wymieszać z makaronem i nasze pyszne, kremowe spaghetti jest już gotowe! Smacznego
Zgrabne Gotowaniekostkę pomidorami i bulionem. podgrzewamy 5- 10 minut. Doprawiamy. Roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem, posypujemy parmezanem. Wstawiamy do nagrzanego do 180'C piekarnika i zapiekamy ok 10 minut, podajemy pokrojone w plasterki na makaronie typu tagliatelle. SMACZNEGO! P.S Roladki możemy zwinąć w szynkę parmeńską przed podsmażeniem jeśli lubicie
Luźna Kuchnia