drugiego. Ciasto powinno być jak najcieniej rozwałkowane. Następnie za pomocą nożyka do pizzy kroimy w kwadraty, prostokąty, tak aby w każdym kawałku znajdowała się pietruszka. Makaron gotujemy z wodzie na al dente. Sos: Cytrynę sparzamy, suszymy, kroimy na plasterki, a następnie(...)ćwiartki. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy cytrynę i chwilkę podgrzewamy, żeby masło nabrało cytrynowego smaku. Makaron polewamy masłem cytrynowym, posypujemy świeżo startym serem i pieprzem. Rada: Sos przygotowujemy podczas gotowania makaronu. Do przygotowania domowego makaronu najlepiej użyć specjalnych maszynek :) http://www.hendi.pl/sprzet_kuchenny/maszynki_do_makaronu.html http://www.hendi.pl/konkurs.html
Moniki Smakołykismażymy przez ok. 5 min. 4. Do kurek dodajemy śmietanę, jogurt i gotujemy ok. 2 min aż sos zgęstnieje. 5. Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sos możemy podawać z makaronem ugotowanym al dente. Sos kurkowy jest bogaty w: - wapń (pochodzący z jogurtu), który odpowiada za prawidłową budowę kości. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachkostkę boczniaki ,kiełbasę i paprykę. Oprószamy mąką ,dodajemy koncentrat pomidorowy i chwilę jeszcze podsmażamy. Zalewamy bulionem (ciągle mieszając) ,dodajemy oregano. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem oraz cukrem. Do sosu dodajemy makaron ,posiekaną natkę i chwilę razem podgrzewamy
R'n'G Kitchenboczku dodajemy pomidory wraz z zalewą ,dusimy na wolnym ogniu 20 min. Bazylię ,natkę i szczypiorek siekamy. Dodajemy do sosu ,do smaku doprawiamy solą ziołową i pieprzem. Do sosu wkładamy makaron ,dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze 5 min. Podajemy od razu po przygotowaniu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
R'n'G Kitchenserem pleśniowym w wersji ostrzejszej. W trakcie gotowania małże puszczą sok, który w połączeniu z sokiem z pomidorków, cytryną, cebulą, czosnkiem oraz z winem da nam przepyszny sos otulający makaron. Małże sercówki można zastąpić innymi owocami morza, znakomicie smakuje też z polskimi rakami. Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 250 g czarnego spaghetti (lub pełnoziarnistego), 400 g Fasolki Szparagowej Zielonej już
SzczyptaSmaQcebulę i boczek wędzony pokrojony w cieńkie paseczki. Do dobrze wysmażonego boczki dodajemy groszek i dusimy jeszcze 5 minut. Dolewamy śmietanę, doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy pieprzem. Do gotowego sosu dodajemy makaron. Po wymieszaniu nakładamy na talerz
Przysmaki Karolkiwidać taki sos nada się nie tylko do gyrosa czy tortilli ale także smacznie podkreśli smak sałatki.. makaron kukurydza ogórek pomidory papryka kiełbasa sól cebulowa sos kebab-gyros Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić.Ogórek, pomidory ,paprykę , kiełbasę pokroić w kostkę , dodać do makaronu.Dodać sos, wymieszać ,doprawić do smaku solą
Moje domowe kucharzeniedynamicznie mieszamy całość, do rozpuszczenia sera. Rondel ściągamy z ognia, dajemy zawartości 30-40 sekund przestygnąć i wbijamy całe jajko – szybko i dokładnie mieszamy całość, aż jajko zagęści sos i makaron stanie się szklisty– już bardziej rondla nie podgrzewamy , bo jajko się zetnie i wyjdzie nie carbonara, ale makaron z jajecznicą. Rozkładamy dwie porcje gorącego makaronu na talerze, robimy
Karo in the KitchenPrzepisu na spaghetti bolognese nie mogłoby zabraknąć na moim blogu. Składniki: 400g mięsa mielonego, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, bazylia, puszka pomidorów, przecier pomidorowy lub kartonik sosu pomidorowego, makaron do spaghetti, starty ser żółty do posypania po wierzchu potrawy, ewentualnie (niecała) szklanka wody. Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie, z łyżką oleju - ilość makaronu w zależności od apetytu
W kuchni u Monikifolią aluminiową, przekładamy żeberka i pieczemy w rozgrzanym do 220 stopni piekarniku przez ok. 30-35 minut. Następnie 5 minut pod grillem. Upieczone żeberka serwujemy z domowym makaronem i sosem powstałym na dnie blachy. Smacznego
Kuchnia ŁukaszaJeżeli zrobili ście zapas sosu pomidorowego z Lidla proponuję Wam zrobić szybkie danie obiadowe z makaronem i kiełbaską chorizo w sosie pomidorowym. Ten sos jest tak idealny , że nie trzeba go w cale doprawiać . Może jeszcze zostało coś z tygodnia włoskiego w sklepach, także polecam ten sos . Jak na razie j est moim n umerem jeden . Ps. post nie jest
Ana Mari's worldJeżeli zrobili ście zapas sosu pomidorowego z Lidla proponuję Wam zrobić szybkie danie obiadowe z makaronem i kiełbaską chorizo w sosie pomidorowym. Ten sos jest tak idealny , że nie trzeba go w cale doprawiać . Może jeszcze zostało coś z tygodnia włoskiego w sklepach, także polecam ten sos . Jak na razie j est moim n umerem jeden . Ps. post nie jest
Ana Mari's worldjedno z ulubionych naszych dań. Poniżej przedstawiam podstawowy przepis, który pozwoli na przygotowanie wielu obiadów. Z mięsnej masy można uformować malutkie pulpety, które sprawdzą się idealnie w pomidorowym sosie do makaronu. Można też przygotować kotlety, nadziane usmażonymi pieczarkami (takie, jak widać na powyższym zdjęciu). Wystarczy usmażyć pieczarki z pieprzem, cebulą i odrobiną soli. Z mięsnej masy uformuj mały okrąg
Przepisy Aleksandryjesień, a wraz z nią chłodniejsze noce i poranki, krótsze dni. To pora roku w której króluje dynia, moja ulubiona to hokkaido, z której można przygotować rozgrzewające zapiekanki, sosy do makaronów, zdrowe frytki z piekarnika czy kremowe zupy z rozgrzewającymi przyprawami jak imbir, chili czy kardamon i cynamon. Jesień w kuchni kojarzy mi się z gorącymi zapiekankami, gęstymi, pełnymi
Moja smaczna kuchniamoże być ugotowane mięso np z rosołu) duża marchewka 1/4 kapusty pekińskiej (dałam więcej) 3-4 pieczarki 1 cebula 1 jajko 12 płatów ryżowych 70 g makaronu ryżowego olej do smażenia sól, pieprz sos sojowy przyprawa 5 smaków Do dzieła!!! Cebulę bardzo drobno siekamy a marchewkę i pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach - wszystko razem dusimy. Dodajemy bardzo drobno(...)kurczaka - niemalże posiekanego. Razem smażymy. Na koniec gdy już nasze składniki są miękkie dodajemy drobno posiekaną kapustę pekińską - całość przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą 5 smaków i sosem sojowym (sosu nie żałujemy). Makaron kruszymy drobno (ok 2 cm kawałeczki) zalewamy wrzątkiem. Gdy zmięknie odcedzamy i dodajemy do reszty farszu. Do farszu dodajemy także jajko - mieszamy dokładnie. Do płytkiego ale szerokiego naczynia
sierotka maRysia w kuchni