sosy do makaronów - 5147 przepisów (strona:254/344)

Warzywna frittata z makaronem 279

jajeczną z makaronem. Dorzucić na wierzch kukurydzę i pomidory pokrojone w półplasterki, posypać serem. Zmniejszyć ogień i trzymać pod przykryciem przez ok. 10-15 minut do czasu aż wierzch się zetnie. Odstawić. Udekorować świeżą natką pietruszki. Jako dodatek do gotowej potrawy świetnie sprawdzi się sałatka (u mnie miks sałat ze szpinakiem, pomidorki cherry i jogurt) oraz sos czosnkowy

Kuchnia Ellie
Wywar na kościach z pieczonej gęsi 191

lanymi  kluskami lub makaronem. składniki:korpus i wszelkie pozostałości z upieczonej gęsi + ew szyja2 marchewki3 - 4 pietruszki1 mały seler lub 1/2 dużego 2 duże cebule1 duży lub 2 mniejsze pory1/2 główki czosnku5-6 ziarenek ziela angielskiego10 ziarenek pieprzu 5  goździków3 listki lauroweparę gałązek lubczyku (opcjonalnie)liście selera (opcjonalnie)sos sojowy (opcjonalnie)sól2500

Stare Gary
Lasagne z cukinii 245

lasagne, w której makaron zastąpiłam właśnie cukinią. Pomysł na takie zastosowanie cukinii podsunęła mi dziś rano K., za co jej serdecznie dziękuję! I za cukinię oczywiście też! Składniki:2 duże cukinie1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego1 cebula, drobno pokrojona3 ząbki czosnku, drobno posiekaneoliwaokoło 100g tartego parmezanu lub sera żółtegosól, pieprz Sos serowySkładniki:1/2 kostki masła2

Smakowity Blog Kulinarny
351 + Jadłospis. 154

Naleśniki z kokosowym twarożkiem, sosem jagodowym* i borówkamiII. czosnkowy wrap* z jajecznicą, szynką, sałatą, pomidorem i szczypiorkiem*z domowej oriszowo-pszennej tortilliIII. Ziemniaczano-serowe knedle ze śliwkami i cynamonem podane ze śmietaną i cukrem trzcinowym(no i jeszcze większą ilością cynamonu)IV. Miseczka kalafiora (brak zdjęcia)V. 1/2 melona (brak zdjęcia)VI. Sałatka ( brokuły, makaron, wędzony łosoś, kukurydza)VII. Maca

More food, love and dreams
Przyprawy 258

jałowiec, mięta, sos sojowy, umami, szafran, lukrecja, wanilia i jeszcze kilka innych. A gdybyśmy chcieli ich użyć, to możemy zrobić harrisę lub pastę z pieczonych batatów i pomidorów z imbirem, omlet berberski z kminem, karmelizowane serca drobiowe z granatem i hummusem z dyni z kozieradką i gałką muszkatołową, tatar jagnięcy z nasturcją, okonia morskiego z wanilią, czarny makaron z boczniakami

GRUBY WAŁEK
939. Bo czasami się wysilę & Kilka pomysłów na... 200

naturalnym i sosem wiśniowym Czadami nawet wysilę się i nawet pierogi z rana ulepie. I weź im potem dobre zdjęcie zrób zadanie prawie awykonalne. :P Lubię taką wiosnę jak wczoraj, dzisiaj trochę się chmurzy, ale po cichu modlę się, że jednak nie będzie padać :P I jak obiecałam tak przedstawiam wam kilka kolejnych pomysłów na inne posiłki ;) Makaron z musztardą

More food, love and dreams
KURZĘCE CYCKI W POTRAWCE 208

makaronem, którego zbyt dużo ugotowałam do rosołu.  Składniki: 2 piersi z kurczaka 600 ml rosołu 1 ugotowana marchewka 2 żółtka 3 łyżki mąki ok. 50 g masła sól pieprz natka pietruszki Wykonanie:Na patelni roztapiamy masło, dodajemy mąkę i mieszamy intensywnie. Następnie wlewamy ugotowany wcześniej rosół,  mieszamy najlepiej rózgą, aby nie zrobiły się grudki . Do sosu dodajemy żółtka

Walijskie Pichcenie
Spaghetti z łososiem i cukinią - najlepsze! 354

pieprz cytrynowy Makaron gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Cebulę kroimy w piórka, dusimy około 5 minut na oliwie z oliwek, dodajemy pokrojoną cukinię, dusimy kolejne 5-7 minut, na sam koniec dodajemy pokrojonego w kostkę łososia, przykrywamy patelnie pokrywką dusimy około 5 minut. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę, dodajemy 150 ml śmietanki, doprawiamy, odparowujemy tak aby sos zgęstniał

SMYKWKUCHNI
Food Camp 17-19 styczeń 2014 175

makaronach i dużo o przyprawach. Podzieleni na ekipy, jak to zawsze przystało na warsztatach – ruszyliśmy do garów. 5 godzin gotowania, siekania, krojenia, mieszania, duszenia, doprawiania …….. W końcu przyszła pora na degustację. Pęczotto z kurczakiem było przepyszne. Pieczony halibut też pieścił moje kubki smakowe. Wołowina z kuskusem – smakowało ! A desery – mrożony deser chałwowy i lody z sosem piwnym – REWELACJA

kolorowotorcikowo
Kurczak duszony z cukinią i cebulą 196

smaku, dolać sos sojowy wg uznania.3. Cukinię i cebulę pokroić w pół talarki. Dodać do mięsa.4. Doprawić posiekanym drobno czosnkiem i ziołami.5. Wszystko dusić od przykryciem do czasu zmięknięcia warzyw (ok 15 min.).6. Przed końcem duszenia mięso i warzywa posypać żółtym serem, podawać gdy stopnieje.Sugestie: Danie można podawać z ryżem (jak ja), makaronem, albo samo. W każdym

Pasja Smaku
Kurczak w sosie miodowym 576

Kurczak w sosie miodowym" Wykonanie: 1. Cebulę, paprykę i kurczaka pokroić w 2 cm kostkę. Całość podsmażyć na rozgrzanym oleju przez 5 minut, mieszając co jakiś czas. 2. Fix rozmieszać w zimnej wodzie i dodać do składników na patelni. Na koniec dodać zielony groszek. 3. Całość gotować jeszcze ok. 10 minut. 4. Danie podawać z ryżem lub makaronem ryżowym

Pasja Smaku
Kurczak po toskańsku 291

Zalewamy sosem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 30 minut, pod przykryciem (np. pod folią aluminiową). 10 minut przed końcem, zdejmujemy folię, na każdej części kurczaka kładziemy plasterek mozzarelli. Pieczemy aż ser się rozpuści. Jeśli macie opcję grill w piekarniku, to warto jej tu użyć, ser bardzo fajnie się przypiecze. Proponuje podać z makaronem ;) SMACZNEGO! :) Przepis

Czerwona Porzeczka
Smażony panierowany camembert 218

towarzystwie makaronu wstążki i sałaty lodowej z owocami w miodowym winegrecie (przepis poniżej), ale doskonale smakuje też z żurawiną. SAŁATA LODOWA W MIODOWYM WINEGRECIE A tutaj przepis na doskonały dodatek do panierowanego camemberta :) Sałata lodowa z miodowym winegretem Składniki: kilka liści sałaty lodowej dojrzała gruszka około 20 dag ciemnych winogron trochę soku cytrynowego do skropienia gruszki na sos: łyżka soku

Kuchenne zapiski Edyty
Alu patra czyli ziemniaczana rolada. 237

makaron. Całość zwijamy jak klasyczną roladę i kroimy w plastry o grubości 2 cm. Plastry smażymy z obu stron na oleju (oleju wlewamy na ok. 1 cm do patelni). Odstawiamy na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru oleju. Generalnie roladki są gotowe i tylko jedna sprawa. Z czym to podać ? My podaliśmy to z surówką i sosem jogurtowym, który przygotowaliśmy

vegetanie
CHIŃSZCZYZNA - bilet do orientalnych smaków. 206

domowej i sos sojowy, jeszcze odrobina (bezglutenowcy zapominają o ostatniej pozycji). Moment gotujemy. 5. Pomidory.Parzymy, kroimy w kostkę, dusimy na niewielkiej ilości masła. Powstaje nam przecier.6. Zamieszaj, zmieszaj, połącz :)Wszystko razem mieszamy w garnku. Tu musimy teraz dobrze zamieszać. Wyżyć się można za wszystkie czasy, gdy trzeba było w język się ugryźć.7. Gotujemy ryż, ewentualnie makaron ryżowy

Wypisz Wymaluj