podsmażone pieczarki z cebulą, kurczaka, paprykę, można dodać też pomidora, kukurydzę.....co kto lubi. Wierzch posypujemy serem, przykrywamy drugą częścią ciasta i sklejamy dookoła jak pieroga. Calzone pieczemy około 15 minut w 220 stopniach, do delikatnego zarumienienia się ciasta. Można jeść na ciepło, zimno, super smakuje podgrzane na drugi dzień....a najlepiej calzone podawać z sosem czosnkowym
upichcicduża podwójna pierś z kurczaka 2 cebule 3 jajka sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Pieczarki pokroić w kostkę. 2. Ser zetrzeć na tarce na grubych oczkach. 3. Pierś pokroić w kostkę. 4. Cebulę obrać i drobno pokroić. 5. Wszystkie składniki dokładnie połączyć i doprawić solą oraz pieprzem. 6. Smażyć jak placki ziemniaczane. 7. Podawać z sosem czosnkowym
A Ty Smakuj MnieLubicie piersi z kurcząt? Znudziły Wam się kotlety mielone? kotlety niby znajome a jednak maja niepozorny smak. składniki na 3 porcje:2 piersi
Bon Appetit MałgorzatyPrzepis podany przez Mario Batali na tej stronie. Perliczka wyszła naprawdę dobra a sos jest moim zdaniem pyszny.składniki:2 perliczki, podzielone na 4
Stare Garywlewamy do niego przygotowane ciasto. Do osobnego naczynia (najlepiej garnka z pokrywką, lub pojemnika z wieczkiem) wsypujemy ok. pół szklanki mąki. Po kolei wkładamy do niego kawałki kurczaka (nie za dużo na raz, ok. 2-3 szt.) zamykamy i potrząsamy energicznie tak aby mąka "sama" pokryła kawałki mięsa. Mąki nie należy dociskać do kurczaka.Stripsy smażymy w głębokim oleju(...)dół kładziemy gotowego strips'a, wykładamy drobno pokrojoną sałatę lodową. Wierzchnią część bułki smarujemy od wewnątrz ketchup'em i przykrywamy całość.Longer'y możemy podać z frytkami oraz sosami np. czosnkowy, barbecue. Moje posty
Słodka Stronamasło. Wrzucamy piersi z kurczaka. Po dwoch minutach -pieczarki- smażymy ok 10 min- lub do odparowania wody z pieczarek. Dodajemy przeciśniety przez praskę czosnek. Wlewamy śmietane, dodajemy szparagi szczypior I papryke, wsypujemy przyprawy. Trzymamy na ogniu od zagotowania ok 2 min . Gotowe. W międzyczasie gotujemy makaron-np tagliatelle. Makaron odcedzamy I mieszamy z połową sosu. ( Druga część na drugi dzień
Smaki EdytyPrawdziwe dania curry wymagają czasu . Spieszyłam się , a i składników był mały wybór. ale nic to- doprawione wyszły pyszne. Może mięsa to za dużo w tym
Buniabaje w kuchnidrugiego dania, czy z sosem czosnkowym. Chyba brakuje mi jakiś witamin a jak wiemy brokuł jest bogaty w witaminy C,A,B i beta karoten. Z soli mineralnych zawierają dużo wapnia, fosforu, żelaza i miedzi. Dlatego by nie traciły swoich wartości, najlepiej tylko krótko je obgotować. I tak powstała szybka zupa brokułowa. Składniki :* udko z kurczaka * brokuł* 3 ziemniaki
Magiczne Życie Martyimbir, kmin rzymski, chili lub ostra papryka. W przeciwieństwie do gotowych mieszanek z torebek tutaj możemy jednak dowolnie ustalić proporcje stosownie do własnych upodobań. W przepisie używamy również słonego sosu sojowego, dlatego ostrożnie obchodźmy się z dodatkową solą. Przyprawy użyte do sporządzenia marynaty, która razem z mięsem w całości trafia na patelnię, wystarczą ilościowo zarówno do samego mięsa(...)jest tylko szybkie podsmażenie mięsa na samym początku. Nie jest to więc „stir-fry na szybko” i musimy uzbroić się w nieco cierpliwości – szynka wieprzowa to nie filet z kurczaka i potrzebuje ok. 45 minut powolnego duszenia. Również dodanym na koniec warzywom pozwólmy podusić się spokojnie na niedużym ogniu przez 10-15 minut. Dzięki temu zdarzą zmięknąć, ale wciąż zachowają
Kulinarna Pokusajest to danie rosyjskie, które spopularyzowano w całej Europie w XIX w. Część nacji do tej potrawy dodaje wino. W innych rejonach świata, strogonow to czysta wołowina w sosie z dodatkiem musztardy, ale bez pieczarek czy choćby cebuli. I tak strogonowa robiony jest zwykle z wołowej polędwicy i serwowany w postaci gęstej potrawki – gulaszu z chlebem, ryżem, kaszą(...)strogonowa spotkać w wersji nieco rzadszej, podobnej bardziej do zupy. Danie to jest popularne nawet w Japonii czy Brazylii. Spotkacie również naprawdę różne warianty tego dania jak choćby z kurczaka czy nawet krewetek. Dlaczego je lubię? Bo średnim nakładem pracy i czasu, mamy sycące danie, które łatwo odgrzać i zjeść z dodatkiem choćby chleba. Poświęcając w kuchni kilkanaście minut
Mieszam w GarnkuSezon na cukinie trwa. U mnie jest jej całe mnóstwo i choć zjadamy ją na bieżąco bo uwielbiamy grillowaną, to jednak postanowiłam pokombinować i zrobić coś
Magiczne Życie MartyDziś przedstawiam kolejny pomysł na pyszny dodatek do każdego dania głównego. Zawsze smaczna fasolka szparagowa, zapiekana w śmietanowym sosie z grzybami, pod kołderką z ulubionego sera żółtego. Nie ma nic lepszego do mięs czy ryb w te chłodne już dni. Danie jest łatwe i szybkie w przygotowaniu, polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Fasolka szparagowa zapiekana z grzybami(...)boczku, pokrojone w kostkę 1 cebula, pokrojona w kostkę 250 g pieczarek, w plasterkach sól i pieprz 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 2 łyżki mąki 1 szklanka bulionu z kurczaka 1 szklanka śmietanki 36% 1 szklanka startego sera cheddar lub innego ulubionego żółtego Przygotowanie: W większym rondlu zagotuj osoloną wodę, wrzuć fasolkę i gotuj przez 3 do 5 minut. Odcedź
karmelowypiersi kurczaka. Boczek zwinąc w roladę i związać sznurkiem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego lub zawinąć w folię aluminiową i odłożyć na noc do lodówki. Po tym czasie boczek w naczyniu podlać szklanką wody i przykryć. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 1,5 godziny, podczas pieczenia można polać wytworzonym sosem. Pod koniec pieczenia odkryć
Monia miesza i gotujeognia i wyjmujemy kurczaka na talerz, aby nam nieco ostygł. mięso oddzielamy od kości i szarpiemy na mniejsze kawałki, po czym wrzucamy wszystko z powrotem na patelnię, oczywiście bez kości ;) Całość jeszcze chwilę podgrzewamy. Mąkę orkiszową rozrabiamy z niewielką ilością wody i dodajemy do gotującego się mięsa z płynem z duszenia i energicznie mieszamy, aby sos stał się gładki. Podajemy
MamaOskarkakońcu piersi z kurczaka, po czym zwijamy całość w rulonik, dociskając, i spinamy wykałaczkami, by nic nie wydostawało się ze środka. Każdy rulonik obtaczamy w mące i smażymy z każdej ze stron na rozgrzanym oleju. W garnku lub rondlu zagotowujemy około 1,5 szklanki wody i przyprawiamy ją kostką rosołową (jeśli nie chcesz zbyt słonego sosu wystarczy 1/2 kostki
Moje Qulinaria