sos spaghetti - 2648 przepisów (strona:39/177)

Tapioka z jagodami 176

Święta dostawał paczkę z żywnością z UK. Jak na standardy wczesnych lat ‘90 były to bardzo dziwne rzeczy. Pamiętam puszkę w której znajdowały się parówki w słodkawym sosie. Było też niedobre spaghetti w puszce. Miała kształt literek alfabetu i pływało w pomarańczowym sosie o smaku słodko-kwaśnym. Na opakowaniu była chyba lalka Barbie czy coś równie nie na temat. Moją

Ugotowane pozamiatane
Spaghetti z winem i selerem naciowym 111

Kiedyś myślałam, że spaghetti to tylko pomidorowy sos, doprawiony ziołami i że w takiej formie smakuje najlepiej. Nie! Spaghetti z dodatkiem warzyw bije je na głowę:). Tym razem dodałam dużo selera naciowego a spaghetti podlałam czerwonym winem. Wyszło pysznie! 500g mięsa mielonego 1 puszka krojonych pomidorów 400ml przecieru pomidorowego 4 łodygi selera naciowego 3 duże marchewki 2 średnie cebule

Szefowa kuchni
Makaron z serem w wersji fusion 131

rodzajach: penne, farfalle, fusilli, spaghetti, conchiglioni, pappardelle. Każdy rodzaj posiada inny kolor opakowania co znacznie ułatwi kupującym znalezienie go na sklepowej półce. Do swojej potrawy wykorzystałam makaron spaghetti. Połączyłam go z sosem orzechowym, wiejskim twarogiem, pieczonymi burakami i natką pietruszki. Wyszło z tego bardzo smaczne i sycące danie. Doskonałe na obiad lub kolację. Czy wpisuje się ono w pojęcie kuchni

Wiem co jem
Chorwackie smaki - czyli podróż do Dalmacji cz. 2 256

groszkiem podawany z makaronem. Przepyszne :) Filet rybny w sosie serowym z ryżem. Bardzo delikatne mięsko, sos pasował idealnie. Ryba grillowana z warzywami na parze i ziemniakami.  Spaghetti bolognese.  Sznycel w sosie pieczarkowym z ryżem, Karczek z warzywami i ziemniakami - niestety sos był z torebki a mięso gumowe :( A na koniec tak jak obiecałam napis nad jedną z restauracji

Kolejny blog o gotowaniu
Potrawka z czerwonej soczewicy 219

Szybka potrawa z wykorzystaniem czerwonej soczewicy. Można potraktować ją jako sos do makaronu spaghetti, mnie zupełnie nie przeszkadza, że nie ma tam mięsa :-)               Dziś wezmę pomidory pod lupę. Są bogactwem witaminy C-duży ważący 180 gram pokrywa 60 % dziennego spożycia, witaminy E oraz beta-karotenu. Zawiera również dobrze znany każdemu likopen-przeciwutleniacz, który(...)Potrawę nie solę, ponieważ dodałam suszone pomidory (kupione na wagę, nie te w słoiczku z olejem) z dodatkiem soli, której naprawdę było bardzo dużo. Sos wykładam na ugotowany makaron i posypuję startym serem długodojrzewającym. Podane powyżej wartości odżywcze i kaloryczność dotyczą samej potrawki ! Smacznego

Życie na widelcu
Makaron z aksamitnym sosem 146

sosem? Na pewno spodoba Ci się ten przepis! Połączenie soczewicy i pomidora gwarantuje pyszny smak, który podkreślają zioła. Do sosu dodałam również kukurydzę. Przygotowanie tego dania to zaledwie 30 minut! // Składniki: 250 g makaronu – najlepiej wstążki lub spaghetti 150 g czerwonej soczewicy + 400 ml wody do ugotowania 1 duży pomidor (lub 2 małe) kilka łyżek kukurydzy konserwowej oliwa przyprawy(...)Dojrzałego pomidora obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Podsmaż go na oliwie z dodatkiem bazylii (świeżej lub suszonej). Ugotowaną soczewicę i miękkiego pomidora zblenduj razem na gładki sos. Jeśli będzie zbyt gęsty, dodaj wody. Jeśli zbyt rzadki – dodaj pół łyżki mąki ziemniaczanej z odrobiną ciepłej wody i sos gotuj przez kilka minut mieszając. Na koniec do sosu dodaj

Via Gusto
Spaghetti alla Bolognese 289

typowo polskich specjałów. Jedną z moich ulubionych włoskich potraw jest spaghetti. Na dobrą sprawę ciężko określić, kiedy po raz pierwszy pojawiło się w Polsce. Podstawą spaghetti jest makaron o tej właśnie nazwie, z porcją sosu, najczęściej posypanego serem takim jak parmezan czy pecorino. Znam osoby, które często sięgają po gotowce lub półprodukty(...)których robią sos. Słyszałem nawet od znajomych, który sos ze słoika jest najlepszy oraz który fix lepiej omijać z daleka. Przyznam, że nie używałem fixów ani sosów w słoiku. Poza tym przygotowanie spaghetti alla bolognese nie jest ani trudne, ani skomplikowanie a na pewno lepsze niż gotowiec ze słoika. Sos bolognese, to mięsny sos pochodzący z włoskiej Bolonii. Tradycyjnie używało

Jacob Tastes
Spaghetti Carbonara 123

dente przełożyć do przesmażonego boczku na patelni, wymieszać, wyłączyć ogień, a następnie przełożyć jajeczną masę z pecorino. Całość dokładnie ze sobą połączyć. Podawać natychmiast. Buon appetito! Na Spaghetti carbonara w sosie śmietanowym zapraszam  tutaj

Wino Francja Kuchnia
4 wegetariańskie lunche z makaronem 141

niewielu składników, a kosztuje maksymalnie 7 zł od osoby. Spaghetti z pieczonym kalafiorem Czas : 35 minut Poziom trudności: łatwy Szacowana cena dla 2 osób: około 7 zł Spaghetti z domowym sosem pomidorowym Czas : 50 minut (w tym 45 minut powolnego duszenia sosu) Orientacyjny koszt dla dwóch osób: 13 zł Poziom trudności : łatwe Penne z pesto z jarmużu (tylko 4 składniki

Niedzielny kucharz
Przepis #64 Czekoladowy piernik z... cukinii 141

Witajcie, sezon na cukinie w pełni. Można z niej zrobić różne pyszności od sosów, ketchupu czy spaghetti po ciasta. Postanowiłam wykorzystać cukinię jako bazę do mojego ciasta przez co jest zdecydowanie mniej kaloryczne niż tradycyjne wypieki.   Cukinia ma dość delikatny smak przez co jest prawie niewyczuwalna. Dodatek przyprawy do piernika sprawia, że smakuje jak prawdziwy piernik! Środek jest dość

Health-Fit-Life
Spaghetti w kremowym sosie z kurkami 205

minut mieszają od czasu do czasu. Dodaj mleko kokosowe, sól do smaku (łyżeczka to maks). Zagotuj i gotowe. Podawaj posypane cebulką i świeżą szałwią lub rozmarynem. Smacznego! Artykuł Spaghetti w kremowym sosie z kurkami pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Jarzynowe spaghetti 147

lubił spaghetti, moja dzisiejsza propozycja jest bezmięsna, warzywna, a jakże smaczna. W sam raz na szybki smaczny wiosenno-letni obiad. Pasta i basta! Składniki: 20 dag makaronu spaghetti 2 łyżki sosu pomidorowego do makaronu 1 cukinia 2 marchewki 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 suszone pomidory z zalewy cukier do smaku sól do smaku pieprz do smaku parmezan do posypania

Wanilia i Kardamon
Wegański sos bolognese 128

sosem – skończyło się na wychwaleniu i zjedzeniu większości mojej porcji. Bo ten sos to można sobie zjeść solo albo np z makaronem jak klasyczne spaghetti. Pyszne! Do przygotowania sosu potrzebujemy: 1 cebulę 2-3 ząbki czosnku 250 g czerwonej soczewicy odrobinę koncentratu pomidorowego 1 puszkę pomidorów 500 ml bulionu warzywnego 40 g migdałów garść orzechów u mnie pekan

Szybko Tanio Smacznie
Sos grzybowo mięsny 163

śmietanką i podgrzewamy tak długo aż sos zgęstnieje do pożądanej konsystencji. Doprawiamy ponownie solą i pieprzem jeśli zachodzi potrzeba,  dodajemy natkę pietruszki. Ja zaserwowałam mojej rodzince sos z makaronem spaghetti od Lubelli

Życie zaczyna się w kuchni
SPAGHETTI Z SOSEM BOLOŃSKIM I FASOLKĄ SZPARAGOWĄ 161

ulubiony makaron z mięsem tylko w innej odsłonie.Pełen mięsa i warzyw.Taki makaron jest najpyszniejszy i w dodatku dietetyczny:) Porcja ma tylko 414 kcal. 1 ugotowana szklanka makaronu spaghetti (10dag.) Na sos:3 łyżki mielonej piersi indyka(90g) 1 łyżeczka oleju(3g) 1 marchewka(90g) małe pieczarki(105g) 1 cebula(30g) 1 mały por(50g) 1 strąk papryki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kasza bulgur z mięsem mielonym 208

przygotowaną masę wykładamy do miseczki i posypujemy tartym serem. Można dodać pomidory jako sałatkę. Można oczywiście użyć innego rodzaju mięsa. Polecam także zamiast koncentratu użyć jednego z gotowych sosów słoikowych do spaghetti lub słodko-kwaśnych. Koszt:5zł

Tanie przepisy studenckie
Sos do spaghetti 140

spaghetti najlepszy jest sos domowej roboty. Krótko mówiąc wiemy co jemy. Bez konserwantow, bez żadnych niepotrzebnych składników, którymi niestety nafaszerowane są gotowe sosy w słoiczkach. Każdy może sobie doprawić taki sos dokładnie tak jak lubi. Gorąco polecam! Składniki: 500g mielonego mięsa 800g krojonych pomidorów z puszki (takie, które mają w składzie tylko pomidory) 180-200g przecieru pomidorowego 2 cebule

kuchnia doski
Pappa al pomidoro - zupa z chleba i pomidorów 129

sobie z tym, czego marnujemy najwięcej, a mianowicie pieczywem i warzywami. Pappa al pomidoro wywodzi się z Toskanii. Włosi mają wiele sposobów na wykorzystanie wszechobecnych tam pomidorów - znakomity sos do pizzy, spaghetti, kremy pomidorowe - wszystkie te przepisy powstały z powodu nadmiaru pomidorów w tym regionie. Pappa al pomidoro pochodzi z biednej kuchni, gdyż to właśnie tam dbano, aby żywność się

two broke sisters
CUKINIA I BAKŁAŻAN W POMIDORACH DO SŁOIKÓW 261

Bakłażan i cukinia idealnie nadają się do  gulaszy, mięs, spaghetti i przeróżnych sosów. W lato wykorzystuję je bardzo często. Niestety w zimie brakuje mi ich bardzo. Postanowiłam więc zamknąć te pyszne warzywa w słoiczkach  i rozkoszować się ich smakiem w zimowe dni. Pokroiłam je w kawałki i wymieszałam ze świeżymi pomidorami. Warzywa można też po wyjęciu ze słoiczka

potrawyregionalne
Buon appetito – kuchnia włoska z historią w tle 147

część pomidory. Podajemy zanim wystygną. PRIMO PIATTO Czy informacja, że Włosi na pierwsze danie jedzą makaron będzie dla Was zaskakująca? Giovanni, jak rasowy Rzymianin, zaserwowałby mi pewnie spaghetti z mięsnym sosem, jednak pomna tego, że to NIE BĘDZIE główna część posiłku, zamawiam: Pappardelle alla Norma Potrawę o Sycylijskich korzeniach – na szczęście Giovanni zna przepis, może ma tam rodzinę

Patchwork
Kilka pomysłów na... 152

kiedy człowiek wraca głodny ze szkoły.. a pro po szkoły, idę uczyć się geografii, której okazało się być więcej niż myślałam ;) Udanej niedzieli! :)   Spaghetti w dyniowym sosie curry, z porem i ciecierzycą   Przepis: porcja makaronu kawałek pora (mniej więcej na długość palca) ok.100g ugotowanej ciecierzycy 1/4 - 1/3 szklanki mleczka kokosowego 2-3 dużee łyżki pure

More food, love and dreams
Pomidory w sosie własnym 160

Krojone pomidory takie jak z puszki można użyć  Do  zup ,sosów ,farszów lub spaghetti   Składniki - pomidory mięsiste  Sposób przygotowania - Pomidory sparzyć obrać ze skórki usunąć pestki  -  Pokroić na małe kawałki zostawić w misce co jakiś czas przemieszać  aby puściły sok  - Przekładać do wyparzonych słoików pasteryzować 40 minut

W królestwie smaków Beaty
Sos boloński na zimę 190

już prawie 50kg pomidorów i na tym nie koniec, bo ciągle pojawiają się nowe pomysły. Na półkach stoi już przecier pomidorowy, a wkrótce dołączy do niego zrobiony dziś sos boloński do spaghetti. Czytaj więcej

Wiem co jem
Babeczki ze spaghetti i pulpetami mięsnymi 134

narzekał, że dawno nie robiłam żadnych muffinek, a przecież mam całe pudełko różnokolorowych papilotek. Postanowiłam mu dzisiaj zrobić niespodziankę i zrobiłam bardzo fajne i wyjątkowe babeczki. Babeczki ze spaghetti, pulpetami mięsnymi, sosem pomidorowym i parmezanem. Pycha! :-) Kto by pomyślał, że tanie danie na babeczce będzie tak fajnie smakować. Prima Aprilis! ;-) Tak poważnie babeczka na zdjęciu to najzwyklejsza babeczka waniliowa

Pora coś zjeść