Spaghetti każdy lubi, niestety większość osób które znam robi je z proszku, lub gotowego sosu ze słoika. Zrobienie prawdziwego spaghetti, bez chemicznych dodatków i w dodatku w wersji odchudzonej zajmie niewiele więcej czasu. Składniki: - 2 puszki pomidorów krojonych - pół kg mięsa mielonego z indyka - duża cebula - 3 ząbki czosnku - pół szklanki buliony warzywnego (ewentualnie z kostki rosołowej) - oliwa z oliwek(...)patelnie dodać pomidory, bulion, posiekany czosnek, cukier i przyprawę włoską lub nasze zioła. Sos pozostawić na patelni do momentu kiedy się zredukuje i otrzymamy odpowiednią, gęstą konsystencję. Na koniec moż na dodać więcej soli, pieprzu lub ziół, w zależności od upodobań :) Podawać z makaronem spaghetti- jeżeli chcemy aby posiłek był "odchudzony" użyjmy makaronu pełnoziarnistego. Posypać startym parmezanem i gotowe
Cook&Lovetortellini Ravioli z pieczarkami Spaghetti z cukinią Spaghetti z truskawkami Pulpety z makaronem Spaghetti z klopsikami Makaron z szpinakiem i kurczakiem Zapiekanka z makaronem Sałatka makaronowa Spaghetti carbonara Makaron z sosem dyniowym Pieczeń drobiowa z makaronem Zapiekanka mięsno makaronowa Risotto z grzybami leśnymi Sałatka z tortellini Spaghetti carbonara
Ala piecze i gotujespolszczonej wersji.....Porcja dla 4 osóbSkładniki: 2 puszki pomidorów bez skóry2 łyżki przecieru pomidorowego2 ząbki czosnku cebula oliwaświeża bazylia lub zioła prowansalskiesól, pieprzpuszka tuńczyka w sosie własnympaczka makaronu spaghetti (500g)Wykonanie:W garnku rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i przecier, podsmażyć. Dodać pomidory i gotować na wolnym ogniu, aż powstanie gęsty sos. Następnie dodać tuńczyka
Anioły w kuchniSpaghetti alla carbonara , czyli makaron z sosem jajecznym i boczkiem, jest bez wątpienia najbardziej popularnym daniem kuchni rzymskiej, które przygotowywane jest na niezliczone sposoby. Dzi ś chciałam Wam przedstawić tradycyjny przepis oparty na 1 0 zasadach, których należy przestrzegać, aby uniknąć błędów przy przygotowywaniu Spaghetti alla carbonara : 1 - FORMAT MAKARONU W przypadku(...)Doprawiamy solą i pieprzem. Makaron odcedzamy al dente i wrzucamy do miski z sosem jajecznym. Całość dokładnie mieszamy do połączenia si ę wszystkich składników. Na sam koniec do makaronu dodajemy podsmażone guanciale i dokładnie mieszamy. Spaghetti przekładamy na talerze, oprószamy startym świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Makaron podajemy ciepły od razu po przygotowaniu, w przeciwnym
La grande e la piccola cuocaKoperkowo-Chrzanowym Klopsiki Z Piekarnika Pulpety Zapiekane Na Ryżu Pulpety Zapiekane Z Warzywami W Sosie Pomidorowym Pulpety W Białym Sosie Z Warzywami Makaron Z Klopsikami W Sosie Śmietanowym Zupa Warzywna Z Pulpetami Spaghetti Z Pulpetami Artykuł Klopsy zapiekane w sosie pieczarkowym pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarnePolecamy Wam kilka naszych sprawdzonych przepisów ze szparagami. Smacznego! SZPARAGI Z MAKARONEM W MAŚLANYM SOSIE Pyszne, zielone danie. Mega prosta i szybka pasta w aksamitnym, lekkim sosie z pociętymi na kawałki szparagami. SPAGHETTI ZE SZPARAGAMI, ZIEMNIAKAMI I PESTO Niesamowite połączenie kremowych ziemniaków z makaronem al dente i chrupiącymi szparagami i delikatnym pesto w tle. TARTA ZE SZPARAGAMI ALLA FONTINA Błyskawiczna(...)Dlatego można sobie pozwolić by szparagi i prosciutto były zanurzone w sernikowym nadzieniu. MISA OBFITOŚCI Z KREWETKAMI, PĘCZAKIEM I WARZYWAMI Kluczowym składnikiem jest tu niepozorny sos, prosty, ale nadaje całości smaku i charakteru. SPAGHETTI PRIMAVERA Pyszna wiosenna pasta! Zielona, pełna nowalijek i smaków wiosny. Chyba najbardziej zdrowy makaron. PĘCZOTTO PRIMAVERA Wiosenne danie, pełne zielonych warzyw z kremową kaszą ugotowaną
Niedzielny kucharzwypróbowania kilka przepisów ze szparagami, prostych i smacznych. SZPARAGI Z MAKARONEM W MAŚLANYM SOSIE Pyszne, zielone danie. Mega prosta i szybka pasta w aksamitnym, lekkim sosie z pociętymi na kawałki szparagami. SPAGHETTI ZE SZPARAGAMI, ZIEMNIAKAMI I PESTO Niesamowite połączenie kremowych ziemniaków z makaronem al dente i chrupiącymi szparagami i delikatnym pesto w tle. TARTA ZE SZPARAGAMI ALLA FONTINA Błyskawiczna tarta(...)Dlatego można sobie pozwolić by szparagi i prosciutto były zanurzone w sernikowym nadzieniu. MISA OBFITOŚCI Z KREWETKAMI, PĘCZAKIEM I WARZYWAMI Kluczowym składnikiem jest tu niepozorny sos, prosty, ale nadaje całości smaku i charakteru. SPAGHETTI PRIMAVERA Pyszna wiosenna pasta! Zielona, pełna nowalijek i smaków wiosny. Chyba najbardziej zdrowy makaron. PĘCZOTTO PRIMAVERA Wiosenne danie, pełne zielonych warzyw z kremową kaszą ugotowaną
Niedzielny kucharzukrywam, często mieszam do makaronu pesto. Jest to naprawdę fajny sposób na pyszny makaron jeśli brakuje mi czasu na ugotowanie sosu marinara czy sosu na bazie serów i śmietany. Poza tym jest zawsze jakieś urozmaicenie. Spaghetti z pesto to naprawdę niezwykły w smaku makaron. Możecie do niego dodać dowolne smakołyki, ale jeśli lubicie krewetki to gorąco Was na nie namawiam
codojedzeniaPyszne spaghetti z owocami morza w sosie pomidorowym - zasmakuje każdemu miłośnikowi frutti di mare :)SKŁADNIKImakaron spaghetti 300g 1 mała cebula czerwona2 ząbki czosnku1/2 zielonej papryczki pepperoni250g mieszanki owoców morza -mogą być mrożone(krewetki, kalmary, omułki)500g pomidorów krojonychw zalewie 1/4 szklanki białego wina wytrawnegoświeże oregano, sól, pieprzewentualnie czosnek i papryka w proszkuoliwa z oliwek kilka czarnych oliwek parmezan PRZYGOTOWANIEJeśli(...)pieprzem i dusimy, aż owoce morza zmiękną.Możemy ewentualnie doprawić jeszcze do smaku czosnkiem i papryką.W międzyczasie gotujemy makaron -al dente -według przepisu na opakowaniu.Podajemy makaron z sosem, przyozdabiamy posiekanymi oliwkami i posypujemy startym parmezanem.Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjeprzepis jest połączeniem tradycyjnych włoskich smaków (parmezanu, dojrzewających w słońcu pomidorów i makaronu spaghetti) z przyrządzoną według pakistańsko - indyjskiej receptury mieloną wołowiną. Ta umiędzynarodowiona wersja sosu mięsnego do makaronu, mimo, że z prawdziwym spaghetti bolognese ma raczej niewiele wspólnego, stanowiła w naszym compoundzie prawdziwy przysmak. Składniki sosu najbardziej przypominają mi popularną na Bliskim Wschodzie pakistańską kheemę , którą także bardzo lubimy(...)Składniki sosu około 500 g mielonej wołowiny 3 bardzo duże lub 4 średnie drobno pokrojone pomidory (najlepiej malinowe lub "bawole serce") 2 łyżeczki drobno posiekanego imbiru 2-3 duże ząbki czosnku, drobno posiekane lub przeciśnięte przez praskę mielonych 1 duża cebula, drobno pokrojona 1 łyżka garam masala 1 łyżeczka chili w proszku lub pieprzu
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSpaghetti mogłabym jeść każdego dnia! moja córka także. Dziś mam dla Was przepis właśnie na to danie - spaghetti alla bolognese. Dlaczego alla? a no dlatego, ze prawdziwie włoski sos gotowany jest przynajmniej 2 godz. a nawet 4 godz. Mój sos gotowany jest zdecydowanie krócej ale i tak smakuje wyśmienicie. Składniki; 50 dag makaronu spaghetti 1 cebula drobno posiekana(...)płomień i dusić około 45 min. Po tym czasie dołożyć koncentrat pomidorowy , doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować al. dente w osolonej wodzie z łyżką oliwy. Spaghetti wyłożyć na półmisek po wierzchu polać sosem, posypać serem i natychmiast podawać. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.Kochani! Wieki nie jadłam krewetek a naszła mnie na nie straszna ochota. Nie było wyjścia! Trzeba było ulec pokusie. Zrobiłam szybki obiad, prosty w wykonaniu – spaghetti z krewetkami, szpinakiem, suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym z winem. Koniecznie spróbujcie! Jak przygotować krewetki? Krewetki rozmroź, obierz (jeśli kupisz w całości – jednym zdecydowanym ruchem ukręć głowę, oderwij nogi, zsuń ogonek i delikatnie(...)łyżki drobno startego sera grana padano, wymieszaj. Następnie dodaj ugotowany wcześniej makaron, wymieszaj i wyłóż na talerze. Posyp drobno startym serem grana padano. Smacznego! Artykuł Spaghetti z krewetkami, szpinakiem, suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym pochodzi z serwisu Moja Pasja Smaku
Moja pasja smakuwcale bardziej skomplikowane w przygotowaniu, wymagają tylko odrobinę więcej czasu. Moje początki z gotowaniem często związane były z makaronami. Bardzo często sięgałam po makaron typu spaghetti, na początku z wykorzystaniem gotowych sosów, później ucząc się robić je samodzielnie. Z biegiem lat poznałam wszystkie najbardziej popularne rodzaje i kształty makaronu, dziś staram się dobierać je do sosów i składników(...)RÓŻNORODNOŚĆ MAKARONÓW To jak kaloryczne będzie Twoje danie zależy od samych dodatków. Idąc do sklepu na półce znajdziesz różne rodzaje makaronu, takie jak spaghetti, popularne rurki czy kokardki. Każdy z nich możesz przygotować z lekkimi sosami pomidorowymi, sosem na bazie oliwy czy sosami śmietanowymi z dodatkiem warzyw czy mięsa. Polscy producenci wychodzą także naprzeciw konsumenckim potrzebom produkując specjalne makarony
nietylkopasta.plspaghetti bolognese nie mogłoby zabraknąć na moim blogu. Składniki: 400g mięsa mielonego, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, bazylia, puszka pomidorów, przecier pomidorowy lub kartonik sosu pomidorowego, makaron do spaghetti, starty ser żółty do posypania po wierzchu potrawy, ewentualnie (niecała) szklanka wody. Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie, z łyżką oleju - ilość makaronu w zależności od apetytu :) Mięso(...)solą, pieprzem i bazylią. Wcisnąć 3 ząbki czosnku. Gdy mięso jest już dobrze podsmażone dodać pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy (80g) lub sok pomidorowy. Wymieszać i gdy się sos zagotuje jest już gotowy. Można dodać niecałą szklankę wody, ale wtedy dać ok.150g przecieru pomidorowego - wtedy sos nie jest aż tak bardzo gęsty i jest jego więcej. Tuż przed podaniem
W kuchni u Monikiputtana', od którego wywodzi się nazwa potrawy, jest jednym z najbardziej wulgarnych określeń prostytutki. A oprócz nazwy, to jest to jeden z pyszniejszych sposobów na spaghetti! Niesamowicie wyważone słone, pikantne i słodkie smaki sosu, mieszają się w harmonijną całość oplecioną jasnymi nitkami makaronu. Fantastyczny smak włoskiego lata w kilka minut! Spaghetti alla puttanesca: 4 porcje Potrzebujesz: 400g suchego spaghetti(...)czosnku. 4. Całość podlej 1/3 szklanki wody od gotowania makaronu i duś pod przykryciem ok. 3-4min. 5. Na patelnię z sosem przełóż ugotowany makaron i porwane listki bazylii- przemieszaj. 6. Podawaj oprószone parmezanem. Smacznego! Spaghetti Alla Puttanesca: 4 servings Ingredients: 400g of dry spaghetti 3 tablespoons olive oil 4 cloves of garlic 4-5 fillets of anchovies
Kuchnia w Słońcu Skąpana