sos serowy - 2480 przepisów (strona:95/166)

kotlety basmati z szalwia 100

jednolitą masę .Soli nie daję ,bo dla nas wystarczy to co jest w serze żółtym Rozgrzać tłuszcz na patelni ,formować kotlety i smażyć na złoty kolor. Podawać na sosie pomidorowym ,u mnie jeszcze fasolka gotowana na parze.:)) Lecznicze właściwości szałwii znane są od tysiącleci. Już starożytni Grecy i Rzymianie używali zioła d o poprawy pamięci i wzroku. Roślinę wykorzystywano również(...)tłustych mięs, takich jak kaczka, gęś czy wieprzowina. Doprawia się nią także pasty serowe, cielęcinę,fasolę, wątróbkę i cebulę. Jest bardzo popularna w kuchni włoskiej oraz innych kuchniach śródziemnomorskich. Szałwia była zawsze ceniona w medycynie ,wśród głównych efektów, szałwia posiada działanie antyseptyczne. Składniki na sos pomidorowy     1/2 cebuli     1 ząbek czosnku

mojej kuchni
kotlety basmati z szalwia 128

jednolitą masę .Soli nie daję ,bo dla nas wystarczy to co jest w serze żółtym Rozgrzać tłuszcz na patelni ,formować kotlety i smażyć na złoty kolor. Podawać na sosie pomidorowym ,u mnie jeszcze fasolka gotowana na parze.:)) Lecznicze właściwości szałwii znane są od tysiącleci. Już starożytni Grecy i Rzymianie używali zioła d o poprawy pamięci i wzroku. Roślinę wykorzystywano również(...)tłustych mięs, takich jak kaczka, gęś czy wieprzowina. Doprawia się nią także pasty serowe, cielęcinę,fasolę, wątróbkę i cebulę. Jest bardzo popularna w kuchni włoskiej oraz innych kuchniach śródziemnomorskich. Szałwia była zawsze ceniona w medycynie ,wśród głównych efektów, szałwia posiada działanie antyseptyczne. Składniki na sos pomidorowy     1/2 cebuli     1 ząbek czosnku

w mojej kuchni
ŚWIATOWIEC 158

Składniki: 1000 g ugotowane ziemniaki ,500 g chudy twaróg, 2-4 cebule ,olej do smażenia ,Sól pieprz ,ciasto francuskie ,1-2jajka ==== =========Sos pieczarkowy:             500 g pieczarki(...)oleju. Dodajemy do masy ziemniaczano-serowej, doprawiamy solą i pieprzem. Całość dobrze mieszamy. Przestudzoną masę wykładamy na płat ciasta francuskiego- rozprowadzamy równomiernie po całej powierzchni. Ciasto z farszem zwijamy wzdłuż dłuższego boku. Przekładamy do foremki i formujemy kształt ślimaka. Ciasto nacinamy, smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczemy 30-35 minut, temp. 200 stopni. Podajemy z sosem pieczarkowym lub kwaśną śmietaną,. Sos- oczyszczone

w mojej kuchni
SAŁATKA Z RUKOLI, SEROWYCH KULEK I POMIDORÓW 112

Dziś na szybko przygotowałam sałatkę z serowymi kulkami. Sałatka, jak każda inna, jest szybka do przygotowania, ale dodatkowo pięknie wygląda na talerzu. Składniki: 1 garść rukoli 12 pomidorków cherry 120 g białego sera 1 cebula 3 łyżki ulubionych pestek (u mnie dynia i słonecznik) 50 g pasty z suszonych pomidorów sól pieprz SOS: 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka(...)cukru trzcinowego Przygotowujemy sos: Oliwek z oliwek, ocet winny, czosnek, listki kolendry oraz cukier zblendować na gładką masę. Przygotowujemy sałatkę: Ser biały wymieszać z pastą z suszonych pomidorów. Dodać pestki oraz przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać do połączenia się składników. Ulepić 1 cm kule. Na talerzu układamy rukolę, pokrojoną cebulę, pomidorki przekrojone na pół. Dodać kulki serowe oraz polać solem

Kuchnia w oparach
Tosty z jajkiem i boczkiem 116

wszystko podane razem z pysznym sosem barbecue, który idealnie połączy nam smaki i podbije je. Możesz dodać do śniadania też odrobinę rukoli lub rukwi wodnej! Polecam Wa też inne przepisy na śniadania: – tosty francuskie – szakszuka (shakshuka) – szakszuka z kurkami – ser z jogurtów greckich – pasta z awokado i jajka – placki serowe – placki jogurtowe z owocami – omlet z białek – omlet

nietylkopasta.pl
Ciasto czekoladowo - orzechowe z pikantną galaretką malinowo - czekoladową 165

kwaskowaty sos malinowy, z którego w fazie końcowej zrobiłam galaretkę. Do nasączania blatów przygotowałam syrop z czarnych porzeczek - rozcieńczyłam go przegotowaną wodą, a po ostudzeniu 'wzmocniłam' odrobiną wódki. Sos malinowy na galaretkę gotowałam normalnie w garnku, gdyż maliny, ze względu na dużą ilość pestek, nie nadają się do gotowania w szybkowarze (miąższ owoców pod wpływem ciśnienia rozpada się(...)gofrów, placków, naleśników, do sera lub na masę serową do ciasta, Po dodaniu żelatyny powstanie z niego galaretka lub warstwa do przełożenia ciasta (tak jest w moim przepisie).  Ciasto to, upieczone w szybkowarze wychodzi zbite i wilgotne, a konsystencją przypomina trochę brownie, Smakuje wybornie następnego dnia, po porządnym schłodzeniu. Sos malinowo - czekoladowy z płatkami chili. Sok z czarnej porzeczki

Szybko Szybkowar
Burger CAMEMBERT 253

Nie zawsze ser musi być dodatkiem!, popularny camembert dostępny niemal wszędzie to doskonały materiał na obiadowego burgera. Obowiązkowo z ziołami i warzywami. W tym wypadku listki

Kuchnia PROzdrowotna
MINI HOT DOGI (keto, LCHF, bez glutenu) 224

dogi w moim wykonaniu to nic innego jak parówki zapiekane w cieście, którego używam do pizzy serowej . Jest to bardzo prosta i smaczna przekąska zarówno na co dzień, jak i na imprezę. Mini hot dogi świetnie komponują się z różnego rodzaju sosami jak pomidorowym, czosnkowym, BBQ itp. Najlepszą opinią jest fakt, że ekspresowo znikają ze stołu podczas wszelkich imprez. Śmiało

Ola la LCHF
ZAPIEKANY WARKOCZ Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z SEREM I WARZYWAMI 265

odrazu pojawiło się szaleństwo na facebooku! I słuszne – bo zapiekanka wyszła genialna! Ciasto francuskie wypełnione farszem serowym z warzywami jest świetnym pomysłem zarowno na obiad, jak i kolacje na ciepło. Sprawdzi się rownież jako imprezowa przekąska! Ps. fajnym dodatkiem jak np. sos czosnkowy. SKŁADNIKI : * ciasto francuskie – 1 op / 300 g * ser żółty – ok. 250 g * papryka czerwona

Ostra na Słodko
Kalafiorowe kotleciki z serem 110

Jeśli szukacie czegoś na smaczny i bezmięsny obiad, to polecam te kalafiorowo-serowe kotleciki. Na zewnątrz rumiane i chrupiące a wewnątrz miękkie i delikatne. Bardzo dobrze smakują  z ryżem i gotowaną marchewką ale można tez podać z sosem pieczarkowym, pomidorowym lub innym ulubionym. Tanio i smacznie. Polecam:)             Składniki

Maślane ciasteczko
Zapiekanka warzywna z ziemniakami w jogurtowym sosie 97

mozarellą. ZAPIEKANKA WARZYWNA Z ZIEMNIAKAMI W JOGURTOWYM SOSIE Czas przygotowania 40-45 minut Składniki podane do przygotowania dwóch porcji 3 ziemniaki Pomidor malinowy Pół dużej cukinii Kawałek zielonej i czerwonej papryki Pół czerwonej cebuli Jajko Szczypiorek 5 łyżek jogurtu Łyżka płatków drożdżowych* Przyprawy - czubryca zielona, czosnek, oregano *płatki nadają serowy smak, można zastąpić startym serem lub pominąć Ziemniaki podgotować(...)Jajko wymieszać z jogurtem, płatkami drożdżowymi, szczypiorkiem i przyprawami Ziemniaki, pomidora, cukinię i cebulę układać w formie na przemian Paprykę wyłożyć na górę warzyw Na warzywa wylać równomiernie przygotowany sos jogurtowy Zapiekać 20-25 minut aż warzywa będą miękkie a góra lekko ścięta

HealthyCreations
Lekki Sernik na Zimno z Owocami Lata 184

Dzisiejszy deser to coś pomiędzy sernikiem na zimno a panna cottą. Jest delikatny, rozpływający się w ustach, nieprzesłodzony, z białą czekoladą, na biszkoptach. Pięknie ozdobiony owocami i polany sosem malinowo – truskawkowym, smakuje obłędnie i idealnie wpisuje się w klimat deserów letnich. Tym oto deserem miałam okazję poczęstować kilka osób – wszyscy byli zachwyceni. Polecam i Wam. Składniki(...)Wylewamy połowę masy serowej. Następnie rozsmarowujemy 2 łyżki dżemu. Wylewamy pozostałą masę serową. Na wierzch układamy biszkopty, lekko dociskając. Wkładamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Po wyjęciu z lodówki odwracamy keksówkę, ściągamy folię, biszkopty będą na dole a wierzch dekorujemy owocami i sosem. Sos: 3 łyżki dżemu rozpuszczamy w garnku na małej mocy palnika, dodajemy

Made By Mom And Son
Seromakowiec w kratkę z żurawiną 411

Wspaniałe połączenie, dwa ulubione świąteczne ciasta - sernik i makowiec w jednym. Dodatkowym świąteczym akcentem jest warstwa żurawiny pomiędzy warstwą sera i maku oraz sos żurawinowy, z którym podajemy deser. Ciasto jest wilgotne, aromatyczne i ciężkie. Z dnia na dzień smakuje lepiej. Seromakowiec wieńczy kratka z kruchego ciasta. Słodycz ciasta jest wyważona, jeśli lubisz mocno słodkie wypieki zwiększ ilość miodu(...)tylko do połączenia skladników na podpieczony spód wylać masę serową. Na ser wyłożyć warstwę żurawiny, następnie masę makową pozostałą część kruchego ciasta rozwałkować i wykroić radełkiem 2-cm paseczki. Ułożyć z nich kratę na serniku. Paseczki kruchego ciasta posmarować mlekiem piec w 180`C 45-60 minut podawać z sosem żurawinowym w temperaturze pokojowej uwagi: ciasto upiekłam w foremce 24x24

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Serowo-makowa tarta 191

HELIO 2 łyżki rodzynek HELIO  łyżka miodu 1 białko na masę serową: 200g sera sernikowego(ja dałam mały serek mój ulubiony) 1 żółtko łyżka masła 2 łyżki cukru 1 łyżka budyniu śmietankowego w proszku na lukier: łyżka śmietany 18  kilka łyżek cukru pudru, kilka kropli sosu z cytryny dodatkowo 1 jabłko     Przygotowanie:  Z podanych składników(...)można obciążyć fasolą wysypaną na papier do pieczenia na wierzchu tarty). Wyjmujemy tartą z piekarnika zdejmujemy papier z fasolą i nakładamy łyżką masę makową pomiędzy nią masę serową ,wygładzamy lekko łyżką i na wierzch kroimy w kostkę jabłko,rozwałkowujemy resztę ciasta ,kroimy w paski i układamy kratkę na wierzchu,pieczemy jeszcze 40 min w 180 stopniach na wierzch jeszcze ciepłego

Swojskie jedzonko
"W krainie miodem płynącej... 4" - podsumowanie akcji 175

bobem i kozim serem ; blog: Czerwień i błękit Fit czeko krajanka z cukinii ; blog: Vanilla Plan Serowe kluski z malinami ; blog: Weekendy w domu i ogrodzie Pudding z tapioki z malinami ; blog: Weekendy w domu i ogrodzie Wątróbka w malinowo-miodowym sosie ; blog: Kanarkowa Sałata z malinami, kozim serem i młodą marchewką ; blog: Inspirowane naturą Chrupiąca szarlotka ; blog: Marcepanowa kuchnia

Weekendy w domu i ogrodzie
Serowe knedle z truskawkami 125

ciasta odrywać niewielkie kawałki,rozpłaszczyć je, do środka włożyć owoc, zalepić i uformować kuleczkę.   Kulki serowe wrzucić do osolonego wrzątku i gotować około 3- 4 minuty od momentu wypłynięcia. Odcedzić,ułożyć na talerzu i podawać z ulubionymi dodatkami. Ja podałam polane sosem z jogurtu i truskawek

Kolorowa kuchnia Elki
Zupa czosnkowo serowa 143

topiony zamknięty jest w pudełeczku w opakowaniu 100g, jego konsystencja jest aksamitna, delikatna, a smak głęboko serowy jednak subtelny z wyczuwalną aksamitnością. Produkt ten idealnie nada się nie tylko do zup, świetnie sprawdzi się do domowych kanapek, tostów czy też mięs i sosów. Z pewnością jest to produkt godny polecenia i sama niejednokrotnie sięgnę po niego robiąc zakupy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki