serem daje niesamowity efekt smakowy, który bardzo przypadł mi do gustu. W połączeniu z sosem owocowym domowej roboty smakuje jeszcze lepiej. Przepis z moimi małymi modyfikacjami. Ciasto: 1 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka 3 łyżki kakao 200g masła 100g cukru Masa serowa: 2 serki homogenizowane waniliowe po 250g 100g masła 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka
Motylkowa Kuchnialukrem zrobionym z białek i cukru pudru. Długo przechowywane pierniki można zużyć do przygotowania sosów do mięs czy serów. Nie mam pewności, czy mój piekarnik dociągnie do kolejnego wypieku pierniczków, więc dodaję przepis do akcji konkursowej: https://www.youtube.com/watch?v=ShqT4DMtPY4 ----- Podobne: Ciastka arachidowe a la portugalskie Serowe wiatraczki ze śliwką Orkiszowe rogaliki z marmoladą
Weekendy w domu i ogrodzieosuszony szpinak dusimy na masełku, dodajemy czosnek i przyprawiamy solą i pieprzem. Redukujemy sos, dodajemy ser pleśniowy. Ciasto francuskie dzielimy w proporcji 1/3 i 2/3. Tę większą cześć nakrawamy w poprzek na paski ok 1-1,5 cm. Na węższą część nakładamy farsz szpinakowo- serowy. Robimy w dołki i wbijamy jajka. Delikatnie przykrywamy pozostałą częścią ciasta, dociskamy na brzegach
MarciochaKucharzyZupę serowa z mięsnymi kuleczkami naprawdę warto spróbować. Smak doskonały , a mięsko uzupełnia białko w diecie. Polecam.SKŁADNIKI:2 marchewki1/4 pora1/2 pietruszkikawałeczek selera100 ml śmietany
W kuchennym oknie Ewysię tuczą! Składniki: • 1 kg sera • 1/2 szklanki cukru • 200 g śmietanki kremówki 30% • 5 jajek • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • 100 g czekolady lub płatków czekoladowych • 1 szklanka jagód Sos jagodowy • 1 szklanka jagód • 1 mały jogurt • 3 łyżki cukru Wykonanie: • Okrągłą tortownicę 24 cm średnicy wysmarować masłem, wyłożyć na dno papier do pieczenia. • Wymieszać(...)małych obrotach. • Wbijać po jednym jajku, dodając każde następne co 20 sekund, cały czas miksując. • Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną i płatki czekoladowe. • Ręcznie wymieszać masę serową z jagodami i wylać na herbatnikowy spód. • Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. • Piec 15 minut, po czym zmniejszyć temperaturę
To co kochamsmażenia Sos czosnkowy: 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 3 przeciśnięte ząbki czosnku sól, pieprz Kilka godzin wcześniej gotujemy makaron al dente. Po ugotowaniu mieszamy go z utartym serem i przekładamy do silikonowej foremki lub foremki wyłożonej folią spożywczą. Wyrównujemy górę, studzimy i wkładamy na kilka godzin do lodówki. Kiedy nasz makaronowo serowy placek jest już gotowy(...)lodowatą wodą. Każdy z kawałków makaronowego placka zanurzamy z każdej strony w tempurze i smażymy do zezłocenia w głębokim tłuszczu. Po usmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym. W międzyczasie robimy sos czosnkowy. Z podanych składników mieszamy sos, który zawiera świeży czosnek, a więc nie potrzebuje więcej czasu, aby móc go podać. Kromki pieczywa podpiekamy na suchej patelni z obydwu stron. Każdą
MamaOskarkaCzas czytania: 2 min Kurki w pomidorach. Kilka sosów i dań z kurkami już poznaliście, można znaleźć je na moim blogu, jest to, na przykład sos
SprawdzonaKuchnia.pljednak rzadsza, ale po mocnym schłodzeniu serniczek uzyskał odpowiednią konsystecję). Składniki: Spód: - 250g ciastek owsianych lub pełnoziarnistych Digestive polanych czekoladą - 175g masła orzechowego - 1-2 łyżki stopionego masła Masa serowa: - 500g twarogu trzykrotnie mielonego lub ricotty (dałam ricottę) - 250g serka mascarpone - 250g serka Philadelphia lub Twój Smak - 3 łyżki mąki ziemniaczanej (lub pszennej) - 160g mleko skondensowanego niesłodzonego + 100g ksylitolu(...)wanilii (lub 2 łyżki cukru waniliowego) Wierzch: - 200g gęstej kwaśnej śmietany 12 lub 18% - 120g serka Philadelphia (niekoniecznie) - 3 łyżki mielonego ksylitolu (lub pudru) Dekoracja: - 75g orzeszków ziemnych solonych Sos toffee: - 1 szklanka śmietanki kremówki 30 lub 36% (250g) - 1/4 szklanki cukru trzcinowego (55g) - 1/4 szklanki płynnego miodu (85g) - 60g masła Przygotowanie: Zdjąć obręcz z tortownicy, na dno wyłożyć papier
Smaczne Zdrowegładką masę i natychmiast podawaj. Zobacz też inne przepisy : Marynata do mięs Sos czosnkowy Ekspresowa cytrynówka Tradycyjny rosół Domowa kostka rosołowa Syrop z czosnku Zobacz też najnowsze przepisy : Pasta alla norma – makaron z bakłażanem Schab po azjatycku Grzanki z kozim serem i granatem Pączki serowe Makaron z masłem szałwiowym Wpis powstał przy współpracy z marką SuperVAC Artykuł Koktajl przyspieszający
okolicepalnika.plswojemu, a wy możecie dodać do środka zarówno ulubiony farsz mięsny jak i serowy czy grzybowy. Proporcje mięsa traktujcie czysto umownie, dodajcie takie mięsko, jakie akurat macie. Podobnie ilość dodanych warzyw – często różne gospodynie dodają inną ilość warzyw do rosołu. Pierogi świetnie również smakują z sosem np. tysiąca wysp . Ja czasem robię z podwójnej porcji i połowę jemy teraz
Mieszam w Garnkutemp. 180stC, następnie temperaturę zmniejszyć do 140stC i piec jeszcze 40 minut. Masa serowa na środku powinna być ścięta. Sernik studzić w piekarniku 1h przy uchylonych drzwiczkach, a następnie pozostawić do całkowitego ostudzenia na blacie. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem, polać polewą czekoladową lub sosem owocowym. Smacznego! Uwaga: ponieważ sernik jest pieczony w kąpieli wodnej, forma musi być szczelna
Obiad gotowypysznym nadzieniem i zapiekłam pod kołderką z mozzarelli :) Conchiglione z mięsem pod serową kołderką SKŁADNIKI: 300 g mięsa mielonego wieprzowego 150-200 g makaronu conchiglioni 1 cebula biała 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka oregano papryka słodka do smaku jarzynka do smaku 1 łyżeczka sosu chili czosnkowego 4 łyżki pomidorów krojonych z puszki 3 łyżki kukurydzy masło 8 mini
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkinaczynia żaroodpornego, posypujemy wcześniej uprażonymi na suchej patelni orzechami oraz układamy cząstki serów. Sos: śmietankę mieszamy z jajkami, wylewamy na makaron. Posypujemy odrobiną soli, suszoną bazylią oraz pieprzem. Zapiekamy w 190 stopniach około 30 minut. na makaron ze szpinakiem układamy sery.gotowa zapiekanka szpinakowo-serowa z orzechami pinii
Bon Appetit MałgorzatyŁOSOŚ NORWESKI Z GRILLA W SOSIE Z PRAŻONYM MAKIEM W TORTILLI . Tej kolorowej potrawie nie sposób się oprzeć. Jedzenie różnego rodzaju "zawijańców" ma szczególny urok - tortille cieszą się nadzwyczajną popularnością nie tylko wśród dzieci. Imbir, limonka i odrobina miodu tworzą doskonałą marynatę dla łososia norweskiego. Słodko-kwaśny smak odpowiada i dorosłym i dzieciom. Owocowo-serowa sałatka niebywale 'podnosi' smak burrito(...)cytryny 2 pomidory duża kulka sera mozzarella lub opakowanie sera feta kilka kawałków suszonych pomidorów z zalewy marynata dla łososia : 2 łyżki dobrej oliwy z oliwek 2 łyżki łagodnego sosu sojowego 2 łyżki płynnego miodu (naturalnego) 30g imbiru 2 dymki skórka starta z 1 limonki + sok z 1/2 limonki sól morska oraz świeżo zmielony, czarny pieprz sos: 1/2 szklanki
Moja Książka KucharskaPotrzebowałam coś słodkiego do herbaty, miałam w domu biały ser i gotowe kruche babeczki .
Proste Potrawykofty pomidorowy sos curry: 1 duża cebula 1 i 1/2 łyżeczki nasion kminu rzymskiego 1 łyżeczka kurkumy garść orzechów nerkowca 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki płatków chili 1/2 łyżeczki cynamonu 600 ml przecieru pomidorowego 1/3 szklanki wody 1/2 szklanki śmietanki 30% 2 łyżki posiekanej natki pietruszki szczypta soli olej kuleczki ziemniaczano-serowe (KOFTY(...)Dorzucamy nasiona kminu, kurkumę oraz orzechy nerkowca. Smażymy aż cebula się zeszkli. Do patelni dorzucamy posiekany czosnek, imbir, płatki chili, sól oraz cynamon. Całość zlewamy przecierem oraz wodą. Sos miksujemy blenderem i gotujemy kilka minut. Na koniec zabielamy śmietanką i posypujemy posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy i odstawiamy. Robimy kofty. Do miski wkładamy puree ziemniaczane, ser starty na tarce
Dzieje kuchennej Wiewióry