sos serowy - 2480 przepisów (strona:88/166)

Ravioli na słodko z dyniowo serowym farszem. 142

Sezon dyniowy w pełni. U każdego na blogu królują zupy,  sosy z jej dodatkiem, serniki....  Dynia na słodko, wytrawnie...  A u mnie przygoda

Malinowe Pocałunki
Bananowy sernik z jagodową polewą (na twarogu) 166

włączamy robot. Powinniśmy uzyskać jednolitą masę. W misce miksujemy masło z cukrem waniliowym. Dodajemy bananowo-serową masę i 2 łyżki mąki ziemniaczanej, krótko miksujemy do połączenia składników. Ciasto przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną foremki (u mnie mała okrągła). Wierzch polewamy gęstym sosem jagodowym (opcjonalnie dodajemy świeże jagody lub borówki). Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika

Słodkie okruszki
Sernik dyniowy 177

łyżeczki gałki muszkatołowej Składniki na polewę: 400 g śmietany 18% 1/3 szklanki cukru pudru Składniki na sos toffi: 200 g śmietany 36% 1/4 szklanki brązowego cukru 1/4 szklanki miodu 60 g masła CZAS PRZYGOTOWANIA: 150 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI Wszystkie składniki na masę serową powinny być w temperaturze pokojowej. 1. Zaczynamy od przygotowania puree z dyni, bo to zajmuje najwięcej(...)pozostałe składniki na masę serową. Miksujemy, aż składniki dokładnie się połączą. Masę wylewamy na przygotowany spód i wkładamy do piekarnika. Pieczemy ok. 50 minut. Śmietanę 18% mieszamy dokładnie z cukrem pudrem. Smarujemy gorący sernik i z powrotem wkładamy do piekarnika jeszcze na 7 minut. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. 4. Wszystkie składniki na sos toffi umieszczamy w garnku

My Culinary Art
Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami 237

Pierwszy raz roladę jadłam u mojego chłopaka, od razu bardzo mi zasmakowała, jest  delikatna, masa serowa doskonale komponuje się z soczystym mięsem i pieczarkami. Długi czas zabierałam się za zrealizowanie tego przepisu, aż wreszcie nadszedł ten moment. Wyszła idealna, pomimo że wiele razy słyszałam o trudnościach z oderwaniem masy od folii. Właśnie bardzo ważne jest użycie folii zamiast papieru(...)plasterki, doprawiamy solą i pieprzem i delikatnie obsmażamy na patelce.  Na upieczony placek serowy kładziemy surowe, rozbite piersi z kurczaka, a na nie odsączone pieczarki.  Całość zwijamy w roladę, odrywając stopniowo folię. Piec 35 minut w temperaturze 180ºC.  Rolada najlepiej smakuje polana sosem czosnkowym.   Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

Kuchenne aromaty
Kotlety z piersi kurczaka w panierce z sera i płatków miodowych 83

Zakochałam się w serowej panierce ;-) Składniki Pierś kurczaka podwójna pierś Mąka Jajko 3 jajka Płatki miodowe z orzeszkami 3 garście płatków Ser cheddar 6 plasterków Sól Pieprz Makaron spaghetti Sos salsa Oliwa z oliwek Wykonanie: Se The post Kotlety z piersi kurczaka w panierce z sera i płatków miodowych appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Kotlety z piersi kurczaka w panierce z sera i płatków miodowych 247

Zakochałam się w serowej panierce ;-) Składniki Pierś kurczaka podwójna pierś Mąka Jajko 3 jajka Płatki miodowe z orzeszkami 3 garście płatków Ser cheddar 6 plasterków Sól Pieprz Makaron spaghetti Sos salsa Oliwa z oliwek Wykonanie: Ser siekamy na drobno, dodajemy 3 jajka i 3 garstki rozdrobnionych płatków. Całość mieszamy. Każdą, pojedynczą pierś z kurczaka […] The post Kotlety z piersi

Kulinarne Przeboje
Sernik cytrynowy 64

Sernik cytrynowy na kruchym pysznym spodzie z dodatkowym sosem malinowym. Course Desery Cuisine Polska Keyword cytryna, twaróg Prep Time 20 minutes Cook Time 1 hour 15 minutes Total Time 1 hour 35 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients Na spód: opakowanie ciastek Digestive w czekoladzie 85 g masła Na masę serową: 250 g serka mascarpone 400 g mielonego twarogu(...)dalej miksować na średnich obrotach, tylko do połączenia się składników. Dodać mąkę, sok i skórkę z cytryny (limonki), całość wymieszać. Piekarnik nagrzać do temperatury 160 st C. Masę serową wylać na na wcześniej przygotowany spód z ciastek. Wstawić formę do większego naczynia z gorącą wodą, całość wsunąć do piekarnika. Piec 1 godzinę i 15 minut, z opcją grzałki

SprawdzonaKuchnia.pl
Jednogarnkowe spaghetti 229

pomidorowy, mieszamy *** *** W razie potrzeby doprawiamy do smaku. Potrawę możemy posypać drobno pokrojoną świerzą bazylią lub pietruszką *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: SEROWY GARNEK Z KLOPSIKAMI – SZYBKIE DANIE JEDNOGARNKOWE PRZEPIS TUTAJ BOLOŃSKI GARNEK PRZEPIS TUTAJ MIĘSNO-RYŻOWE KLOPSIKI W WARZYWNYM SOSIE PRZEPIS TUTAJ WIEJSKI KOCIOŁEK PRZEPIS TUTAJ Artykuł Jednogarnkowe spaghetti pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Tiramisu z malinami 154

Dodać cukier ( ilość wedle uznania, ja dodałam 4 łyżki ), wymieszać, doprowadzić do wrzenia i pogotować przez kilka minut w celu odparowania nadmiaru wody i powstania dość gęstego sosu malinowego. Sos malinowy można przetrzeć przez sitko, aby pozbyć się pesteczek ( jeśli pesteczki Wam nie przeszkadzają, nie jest to konieczne ). Odłożyć do całkowitego wystudzenia. Ze świeżymi malinami można postąpić tak samo(...)każdym dodaniu. Dodać likier i zmiksować. W osobnym naczyniu z białek ubić sztywną pianę. Dodać ją do masy serowej i bardzo delikatnie wymieszać szpatułką lub łyżką. Przygotować 4 pucharki ( lub szerokie szklanki ). Na dnie każdego pucharka umieścić około 2 łyżek sosu malinowego. Biszkopty połamane/przycięte na szerokość pucharków zanurzyć w ponczu z kawy i likieru i ułożyć na warstwie

Opowieści z piekarnika
MINI SERNICZKI Z SOSEM MALINOWYM 165

masłem i obsypać kaszką manną. Wylepić ciastem spód foremek oraz do połowy boki. Na masę serową: 250 g.  zmielonego twarogu 1 serek homogenizowany waniliowy 200g 5 łyżek cukru 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 1 jajko kilka kropel aromatu cytrynowego skórka pomarańczowa Na sos malinowy:Maliny lekko dusimy, zasypujemy cukrem i podgrzewamy w rondelku do momentu, aż puszczą

Walijskie Pichcenie
Kotleciki ryżowo-serowe 110

nikt z domowników potem nie chcę go jeść, to polecam wypróbować ten prosty przepis na pyszne kotleciki ryżowo-serowe. Jestem pewna, że przypadną do smaku wszystkim miłośnikom ryżu. Kotleciki te jak najbardziej nadają się jako dodatek do dań mięsnych lub sosów. Spróbujcie koniecznie Składniki na 8-10 sztuk: – 1 szklanka ryżu parabolicznego – 2 szklanki wody – 1 łyżeczka(...)małych oczkach, jajka, bułkę tartą, musztardę i wszystko dokładnie wymieszać. Mokrymi dłońmi formować kotleciki i smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Smacznego Kotleciki ryżowo-serowe Kotleciki ryżowo-serowe Kotleciki ryżowo-serowe Artykuł Kotleciki ryżowo-serowe pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine

Smaki Armine
Sałatka tortellini italiani 124

trochę po polsku. Co powiecie na taki pomysł? Spróbujecie? Ja polecam. SAŁATKA TORTELLINI ITALIANI Składniki: 150 g tortellini z nadzieniem serowym 150 g szynki konserwowej 1 papryka żółta 8-10 pomidorków koktajlowych 1 ogórek 1 mała czerwona cebula sos: 1 łyżka śmietany 1 łyżka majonezu 1 łyżka musztardy sól, pieprz Przygotowanie: Tortellini gotujemy, studzimy. Szynkę i paprykę kroimy w kostkę

Bon appetit mon amie
Podsumowanie roku 2016 – Instagram 144

teścia. Przepisu niestety na blogu nie znajdziecie. Kiedyś na pewno naprawimy ten błąd:) Zdjęcie parówek z żółtym serem i sosem pomidorwym również podbiło Wasze serca :) Weekendowe wypieki na następnym miejscu. Na zdjęciu jest biszkopt migdałowy z nadzieniem serowym i truskawkami ( przepis tutaj ) oraz bananowe dietetyczny brownie ( przepis tutaj ). Ratatuj na spacjalne życzenie mojego syna. Koniecznie takie jak w bajce

Kolizje Smaków
Chrupiący kalafior w serowej panierce 195

Chrupiący kalafior w serowej panierce bardzo łatwo i szybko się przygotowuje i dobrze smakuje, a d elikatny kalafior jak z ostrym sosem połączymy, to smakowy duet utworzymy.  Można go jako przekąskę zajadać lub jako dodatek do obiadu podawać.  Składniki: 1 świeży kalafior, 2 duże jajka, 50 g twardego sera np. bursztyn, parmezan, 2 szklanki bułki tartej, 1 łyżka

Moniki Smakołyki
Serniczki śmietankowe z malinową niespodzianką 159

limonki. 2 łyżki masy dodać do żelatyny, wymieszać. Obie masy połączyć. Śmietankę ubić na sztywno. Delikatnie wymieszać z masą serową. Gotową mieszankę nakładać do foremek na babeczki, wkładając do środka po kilka malin. Resztę malin odłożyć do sosu. Serniczki odstawić do lodówki do zastygnięcia na min. 4 godziny. W tym czasie przygotować sos malinowy. Odłożone na sos maliny przełożyć

Pełny talerz

Proponowane wyszukiwania