sos pieczarkowy - 1809 przepisów (strona:13/121)

KOTLECIKI Z KAPUSTY KISZONEJ 88

Kotleciki są chrupkie na zewnątrz i delikatne w środku.  Składniki: Kotleciki: 500 g ziemniaków 500 g kapusty kiszonej 1 średnia cebula 1 jajko sól pieprz Sos pieczarkowy: 5 - 6 pieczarek 2 łyżki śmietany 18% 1 średnia cebula ok. 1 łyżki mąki - do zagęszczenia sosu Dodatkowo: bułka tarta olej Przygotowanie: Kotleciki - ziemniaki obrać, ugotować w wodzie z solą. Kiedy będą(...)rozgrzać olej i na małym ogniu usmażyć kotleciki na złoty kolor z obu stron. Po zdjęciu z patelni kotleciki położyć na papierowym ręczniku, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.  Sos pieczarkowy - Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Poddusić na oleju. Następnie pieczarki oczyścić, pokroić w półplasterki i dodać do cebuli. Dusić do momentu odparowania wody spod pieczarek. Doprawić solą

Ciastka - domowe słodkości
Kotleciki ziemniaczane z sosem pieczarkowym 137

Jestem prawdziwą pyzą ziemniaczaną! Ziemniaki to moje ulubione warzywo, które mogłabym jeść każdego dnia i pod każdą postacią. Dzisiaj moja propozycja na kotleciki z sosem pieczarkowym. 60 min 9 kotlecików składniki: kotlety: 1 kg ziemniaków 1 szklanka mąki pszennej oliwa z oliwek do smażenia lub masło sól, pieprz gałka muszkatołowa bułka tarta sos pieczarkowy: 6 dużych pieczarek 3 łyżki jogurtu(...)Przepuścić przez praskę. Do ziemniaków dodać mąkę, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wszystko dokładnie wymieszać. Obtoczyć w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju do zarumienienia z dwóch stron. Sos pieczarkowy: Pieczarki obrać, pokroić w paseczki. Gotować w garnku z 500 ml wody. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Dodać do gotujących się pieczarek. Na masło z patelni

Ania i Marcin gotują
Kotleciki w sosie pieczarkowym z makaronem 161

Zapraszam dzisiaj na pyszne i proste danie , makaron z kotlecikami w  sosie  pieczarkowym firmy Orzech http://www.orzech.com.pl/    , zapraszam również do wypróbowania tych produktów bo są naprawdę godne polecenia . Składniki :  1 słoik  Sosu  pieczarkowego firmy Orzech 1 kg mięsa mielonego z szynki 1 duże jajko 1 cebula około 5 łyżek bułki tartej(...)składniki mieszamy , na końcu przyprawiamy do smaku , sola , pieprzem i ziołami . Dobrze wyrabiamy. Z mięsa formujemy malutkie kotleciki , obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej oliwie na rumiano. Sos pieczarkowy przelewamy do garnka , przyprawiamy do smaku ( nie koniecznie )  przekładamy kotleciki i odstawiamy na około godzinkę aby smaki się przegryzły. Podajemy z ugotowanym  makaronem lub ziemniakami

Sama słodycz i szczypta chili
Zapiekanka makaronowa z polędwicą i sosem pieczarkowym. 133

Witajcie :) dzisiaj tak na szybko bo grypa mnie rozkłada,  zostawiam Wam zapiekankę makaronową z Sosem pieczarkowym Orzech , pyszną Fasolą Bonduelle , suszonymi Pomidorami od firmy Becla i Polędwicą od Tradycyjnego Jadła Zapraszam :)   Składniki : 1 paczka makaronu kokardki 1  sos pieczarkowy Orzech 1  puszka fasoli na parze Bonduelle 1 łyżka suszonych pomidorów Becla 200 g polędwicy Tradycyjne Jadło(...)startego parmezanu 1 cebula 2 łyżki klarowanego masła Wykonanie: Makaron ugotować all dente. Polędwicę podsmażyć z cebulką i pokrojonymi w paseczki suszonymi pomidorami na maśle.  W garnku zagrzać sos pieczarkowy, dodać podsmażoną polędwicę,fasolę z puszki,  roztrzepane jajka, 1/2 szklanki sera. Przełożyć wszystko do makaronu i wymieszać, przyprawić do smaku solą , pieprzem i szczyptą chili. Ja tym razem

Sama słodycz i szczypta chili
Polędwiczka z sosem pieczarkowym 414

pierwszą przygotowaną przeze mnie. Wyszła wyśmienita. Mięciutka i delikatna. Może była zbyt mało przyrumieniona, ale z drugiej strony bałam się trzymać ją w piekarniku dłużej, aby się nie przesuszyła. Sos pieczarkowy idealnie do niej pasował. 1 polędwiczka wieprzowa zioła prowansalskie przyprawa pomidorowo-bazyliowa z czosnkiem niedźwiedzim sól, pieprz Sos pieczarkowy: ok. 350 g pieczarek 250 ml śmietanki 30% 1 cebula(...)razie potrzeby zagęszczamy sos 1 łyżką mąki rozmieszaną w około 1/4 szklanki zimnej wody. Polędwiczkę kroimy na plastry po kilku minutach od wyjęcia z piekarnika. Podajemy razem z sosem pieczarkowym. Źródło

Smaki Na Talerzu
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym 44

jest nasz przepis na placki ziemniaczane z sosem? Zobacz koniecznie! Kto z nas nie lubi placków ziemniaczanych? W zestawie z tym pysznym sosem są również rewelacyjne. Sos możesz zabielić lub zostawić tak jak my w wersji bez śmietany. Jeśli chcesz, możesz skorzystać również z naszego przepisu na sos borowikowy lub na sos grzybowy ze świeżych grzybów i podać jako dodatek(...)smaku solą oraz pieprzem.   Wolno gotuj, aż płyn się zredukuje i utworzy sos. Możesz do niego dodać śmietanę, ale warto naprawdę spróbować go w wersji bez niej. Podajemy z plackami. Zobacz także przepis na prazuchę ziemniaczaną z sosem . Życzymy smacznego! Artykuł Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Pulpeciki cielęce w sosie pieczarkowym 210

Pulpeciki cielęce w sosie pieczarkowym są delikatne i rozpływające się w ustach. Nie martwcie się jednak, jeśli nie uda Wam się kupić cielęciny – w jej zastępstwie dobrze sprawdzi się indyk. Sekretem smaku jest bowiem prosty, ale jakże pyszny pieczarkowo-koperkowy sos – wyjątkowo kremowy i aromatyczny. Smak mojego dzieciństwa! To świetne danie zarówno dla starszych dzieci (pieczarki mogą być(...)pulpetach w sosie to, że pasuje do nich wszystko – jeśli w domu skończą się ziemniaki, to zawsze makaron czy kasza będą równie dobrym dodatkiem. Pulpeciki cielęce w sosie pieczarkowym: 500 g mielonego mięsa z cielęciny (można też użyć drobiowego) 2 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku 1 duże jajko 1 łyżka listków świeżego tymianku 1 łyżka posiekanego koperku

Poezja smaku
Sos pieczarkowy 114

Dzisiaj przepis na sos pieczarkowy. Ale taki naprawdę pyszny. Nadaje się do wszystkiego placków, klusek, kotletów, mięs… pewnie ma też inne zastosowania, które mi nie przychodzą teraz do głowy Sos z pieczarek jest banalnie prosty do zrobienia i robi się go w 5-10 min, jeśli chcecie bardzo redukować śmietanę. Ja lubię dodać do sosu sporo natki i koperku(...)taki ciężki, zawiesisty. Zwykle robię taki sos o lżejszej konsystencji, jedynie na śmietanie. W roli modeli do sosu wystąpiły kotlety z kaszy jaglanej z jajkami, które serdecznie polecam Drukuj Sos pieczarkowy Składniki 250 g pieczarek 1 spora cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła klarowanego sól, pieprz 1/-2/3 szkl. śmietany kilka gałązek natki 1 łyżka skrobi + kilka łyżek

Mieszam w Garnku
Roladki drobiowe nadziewane pieczarkami i serem mozarella 93

Roladki drobiowe nadziewane pieczarkami i serem mozarella. Łatwe w przygotowaniu, dobrze przyprawione, smacznie i efektownie prezentujące się na talerzu. Roladki podane z ziemniaczanym puree, sosem pieczarkowym i sałatką z awokado Ilość porcji / Servings – 2 Czas przygotowania / Prep. time: 30 mins Czas gotowania / Cook time: 40 mins Czas całkowity / Total time: 1 hr 10 mins Drukuj / Print Składniki / Ingredients(...)kurczaka (rozbite) 250 g pieczarek pokrojonych w kostkę 1 średniej wielkości cebula pokrojona w kostkę sól pieprz zioła prowansalskie 4 plastry sera mozarella 6 plastrów szynki parmeńskiej Na sos pieczarkowy 200 gramów pieczarek kasztanowych pokrojonych w plastry 1 cebula pokrojona w kostkę 1-2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 3 łyżki śmietany 18 % olej do smażenia sól pieprz Sposób wykonania

Spice things up
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym 155

Polędwiczka wieprzowa zaczęła stale gościć na moim stole. To delikatne mięso przyrządzałem już  w sosie kaparowym  i  w sosie kurkowym . Tym razem podałem je z  sosem pieczarkowym na bazie śmietany . Składniki (dla 2-3 osób): 1 polędwiczka wieprzowa (ok. 1 kg) 2 łyżki klarowanego masła oliwa z oliwek  mielony czarny pieprz sól na sos pieczarkowy(...)soli, po czym wstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny (jeśli to możliwe, lepiej zostawić je w chłodzie na noc i przygotować następnego dnia). Tuż przed smażeniem mięsa przygotowujemy sos pieczarkowy według  tego przepisu . Polędwiczkę s mażymy na klarowanym maśle po ok. 1,5 minuty z obu stron. Smażona zbyt długo stanie się twarda i nieapetyczna

W SMAK
Makaron z sosem pieczarkowym + film 50

Makaron z sosem pieczarkowym to ekspresowe i proste danie obiadowe uwielbiane przez wszystkich członków mojej rodziny, to smaczna alternatywa dla dań obiadowych z mięsem, idealny pomysł dla jaroszy. Sos pieczarkowy może być dodatkiem do placków ziemniaczanych, gołąbków czy mięs.     składniki na 3-4 porcje 300 g makaronu 400 g pieczarek 2 małe cebule 2 łyżki mąki pszennej(...)sobą łączymy ciągle mieszając. Sos gotujemy jeszcze około 5 minut, na małym płomieniu, w razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku odrobiną soli i czarnym pieprzem. Makaron gotujemy w lekko osolonym wrzątku według przepisu na opakowaniu, po czym odcedzamy. Tak przygotowany sos podajemy z ugotowanym makaronem i posiekaną natką pietruszki.   Artykuł Makaron z sosem pieczarkowym + film pochodzi z serwisu Smakowite

Smakowite Dania
Uniwersalny sos pieczarkowy. Świetny do mięsa, ryb, jajek i dań z warzyw. PRZEPIS 55

Przepis na ten sos zawsze warto mieć pod ręką. Jest świetnym dodatkiem niemal do wszystkich dań – grillowanych albo pieczonych mięs, kasz i strączków, gotowanych warzyw, a nawet jajek. Przepis na sos pieczarkowy Składniki: 500 gramów pieczarek, 3 średnie cebule, 200 ml śmietanki kremówki 30 proc., szklanka wody, łyżka mąki pszennej, pęczek natki pietruszki, olej pół na pół z masłem(...)było grudek. Mieszankę wlej na patelnię, cały czas mieszając, zagotuj, sos zgęstnieje. Dodaj posiekają natkę, dopraw solą i pieprzem, gotuj, często mieszając, jeszcze 3 minuty. Jeśli sos wyszedł zbyt gęsty, wlej trochę wody. Rada: tym razem sos podaliśmy z kotletami ziemniaczanymi, do których pasuje wyjątkowo dobrze. Artykuł Uniwersalny sos pieczarkowy. Świetny do mięsa, ryb, jajek i dań z warzyw. PRZEPIS

Kulinarna Polska
Sajgonki po polsku 318

organizowany przez Makarony Polskie. Ukryty w środku makaron świderek (choć tak naprawdę to świder), obtoczony farszem i zamknięty w papierze ryżowym lub w panierce- jak kto woli. Do tego sos pieczarkowy i obiad mamy syty i z głowy :) A mi pomógł zająć pierwsze miejsce :) Składniki: Sajgonki: 20 sztuk dużych makaronów świderek (Makarony Polskie) 150g pieczarek 300g mielonej piersi z kurczaka(...)świeżej bazylii Dodatkowo: 1 łyżka oleju+ 1 łyżeczka soli do gotowania makaronu 12 płatów papieru ryżowego 1 małe jajko 3 łyżki mąki 6 łyżek bułki tartej olej do smażenia Sos pieczarkowy: 1,5l bulionu drobiowego 1 łyżeczka masła 350g + 150g pieczarek 1 cebula 4 płaskie łyżki mąki pszennej 100g śmietany 18% 1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu 1/2 natki pietruszki 150ml zimnej

Kuchnia w czekoladzie
kotlety z kaszy jaglanej z sosem pieczarkowym na pikantnie z przyprawą Harrissa... 126

sztuka, otręby żytnie 2 łyżki, bułka tarta 3 łyżki, przyprawa Harrissa Royal Brand 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, natka pietruszki 1 łyżka/mrożona, olej rzepakowy - ile potrzeba, sos pieczarkowy - w opisie w podanych ilościach kaszy i wody wieczorem ugotować kaszę około 20 minut co jakiś czas mieszając, zostawić w garnku nakrytym pokrywką do rana kaszę wymieszać dobrze z jajkiem(...)bułką tartą, pietruszką, podsmażoną cebulę od pieczarek z 2 łyżeczki, formować kotlety ok 1 cm grubości na gorącym oleju smażyć na rumiano z każdej strony, odkładać na ręcznik papierowy SOS PIECZARKOWY: 30 dag pieczarek pokroić na drobno i na talarki, 1 cebulę podsmażyć na 3 łyżkach oleju, dodać pieczarki i podsmażać z 5 minut, do smaku dodać pieprz mielony, przyprawę

W Mojej Kuchni Lubię
Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem w sosie pieczarkowym. 182

300g świeżego szpinaku ( może być również mrożony), kilka suszonych pomidorów, 1 cebula, ok.700g piersi kurczaka, łyżka masła, 3 ząbki czosnku, pieprz, sól, słodka czerwona papryka, mąka, olej do smażenia. Sos pieczarkowy: 350g pieczarek,  1 cebula, łyżka masła, sól, pieprz, 1l bulionu, 220g serka topionego naturalnego lub śmietankowego (typu hochland, ja użyłam takich w trójkącikach). Przygotowanie:  Pomidory pokroić(...)dobrze i obtoczyć w mące. Smażyć z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu. Aby mieć pewność, że roladki się nie otworzą podczas smażenia, można owinąć je nitką lub zabezpieczyć wykałaczkami. Sos pieczarkowy: Pieczarki umyć i pokroić w plastry. Cebulę pokroić w kostkę i na łyżce masła podsmażyć z pieczarkami. Odrobinę osolić i popieprzyć. Dolać 1lbulionu. Po zagotowaniu dodawać po trochu serka

W kuchni u Moniki