Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam zapiekanki. Chciałam Wam dzisiaj zaproponować przykładową wariację, oczywiście składniki jakich użyjecie oczywiście zależy od nas samych, od tego co
Kuchnia Pełna PasjiCoś na typowy domowy posiłek. Postanowiłam tym razem zrobić roladki schabowe, dawno ich nie robiłam i naszła mnie ochota. Najtrudniejsze było to że zawsze jadłam je
Kuchnia Pełna PasjiPyszna rozgrzewająca i syta zupa. W sam raz na chłodne jesienne wieczory. Zupa świetnie nadaje się także na studencką kieszeń, jest banalnie prosta, myślę że każdy
Kuchnia Pełna PasjiKolejny przepis na jesienne chłodne dni. Tradycyjna domowa zupa ogórkowa. Swoim zapachem przypomina smaki z dzieciństwa, kiedy nasze mamy i babcie nam ją gotowały. Składniki
Kuchnia Pełna PasjiNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Sezon na cukinię już wprawdzie za nami, ale w sklepach warzywa te są nadal
Kuchnia Pełna PasjiNie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam połączenie smaku bananowego z czekoladą.Do takich wypieków jak zwykle fantastycznie sprawdza się ciasto francuskie lub na croissanty. Spróbujcie
Kuchnia Pełna PasjiJak wcześniej wspominałam ciasto francuskie znakomicie smakuje zarówno na słodko jak i przygotowane w wersji wytrawnej. Proponowane przeze mnie ciastka znakomicie sprawdzają się jako przekąska np
Kuchnia Pełna PasjiKiedy pierwszy raz piekłam to ciasto, podchodziłam dość sceptycznie do tego wypieku. Jednak kiedy go spróbowałam, wiedziałam że było naprawdę warto;-) Ciasto jest aromatyczne, smakiem i
Kuchnia Pełna PasjiKiedy na zewnątrz szaro, smutno i ponuro warto zjeść "kilka" smakowitych kalorii;-) Pogody to nie zmieni, jednak warto przynajmniej w ten sposób poprawić sobie nastrój. Sernik
Kuchnia Pełna PasjiKolejna propozycja na mroźne zimowe wieczory, zupa w sam raz na rozgrzanie. Zupa jest też propozycją dla miłośników ostrych i pikantnych smaków. Składniki: 0,5 kg
Kuchnia Pełna PasjiSezon na mrożone owoce możemy uznać za oficjalnie otwarty;) Kiedy mamy ochotę na coś słodkiego, a jednocześnie chcielibyśmy dostarczyć organizmowi kilka witaminek, warto wyciągnąć z zamrażarek
Kuchnia Pełna PasjiMoja "przygoda" z daniami z dyni zaczęła się dopiero rok temu. Pomyśleć, że tyle dobrego mnie ominęło:-P Składniki: 500g dyni, 6 ziemniaków, 0,5l bulionu
Kuchnia Pełna Pasjiogniu rozpuszczamy Następnie wrzucamy mąke i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystęcji Trzepaczką mieszamy i powoli dodajemy mleka, cały czas mieszając Sos powinnien mieć konsystęcje podobną do gęstej śmietany Lasagne: 9 płatów makaronu do lasagne(...)żółty nadzienie mięsne sos beszamelowy Makaron gotujemy ok 4 min aż lekko nie zmięknie, pozostawiamy do ostygnięcia W naczyniu żaroodpornym układamy 2 warstwy pokoleji : makaron, sos beszamelowy. nadzienie mięsne, ser żółty i znów makaron, sos beszamelowy, madzienie mięsne, ser żółty i na sam wierzch makaron i jeśli zostanie sos beszamelowy ( który ładnie nam się na wierzchu
Klaudynkowa kuchniamoim potraw na wigilijnym stole. Moje dzieciaki uwielbiają go z twarogiem z cukrem oraz masłem. Wersje z makiem podaję na zimno, również sos jest podawany na zimno. A czy u was podaję się również makaron na słodko na święta?SKŁADNIKI:makaron cynamonowy klik jak go zrobić (w zależności ile roladek chcemy zrobić) nadzieniemak 200 mlulubione orzechy (użyłam(...)wyszedł nam gęsty kisiel) dotujemy jeszcze minutę i odstawiamy do wystudzenia.Makaron gotujemy do miękkości odsączamy, na rozłożone płaty makaronu nakładamy farsz z maku i delikatnie makaron zwijamy. Tak przygotowujemy kolejne. Sos również będzie podany na zimno. Ja podaję go w sosjerce, aby każdy sam mógł sobie dozować ilość sosu. Przepis ten można również znaleźć w magazynie "Pasje i Smaki
Basia w kuchnimakaron z niewielką ilością soli. Makaron ugotować al dente. Przy odcedzaniu nie przelewać zimną wodą! („nieprzelany” makaron lepiej otacza się sosem; z ostudzonego i przelanego wodą makaronu sos po prostu spływa). Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojonego kurczaka – jeśli używacie i obsmażyć delikatnie. Delikatnie posolić i doprawić pieprzem. Gdy kurczak jest w połowie usmażony, dodać łososia (jeśli(...)się roztopi i szpinak lekko zmięknie – wlać śmietanę, wymieszać i dodać gałkę. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Wrzucić ugotowany makaron i dobrze wymieszać, tak żeby sos pokrył wszystkie składniki. Makaron z łososiem i szpinakiem i sosem gorgonzola podawać na gorąco. Post Makaron z łososiem i szpinakiem i sosem gorgonzola pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni
Pociąg Do Kuchni