sos do kurczaka - 9949 przepisów (strona:351/664)

Złocisty kurczak faszerowany 294

pieczemy kolejne 30 minut do zrumienienia skórki. 6. Z powstałego, po pieczeniu mięsa, wywaru możemy przygotować sos. Przelewamy go do garnka, zagęszczamy mąką i zaprawiamy śmietaną. Na koniec dodajemy posiekany świeży koperek. Smacznego!   Kategoria: Dania główne , Przepisy Tagged: Boże Narodzenie , kurczak , Wielkanoc , wieprzowina , świąteczne danie

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Podudzie kurczaka ze śliwkami 109

kurczaka lecz podudzi. Osobiście wolę nogę kurczaka, bo mięso jest bardziej wilgotne, miękkie i trudniej je wysuszyć. Składniki: • 8 podudzi kurczaka bez kości • 16 śliwek suszonych • sól, pieprz do smaku • olej do smażenia • 3 łyżki sosu sojowego Wykonanie: • Mięso rozłożyć, posypać solą i pieprzem. • Na każdym kawałku ułożyć po dwie śliwki suszone

To co kocham
Udka pieczone 177

ochotę na inne dania mięsne to zapraszam do zakładki mięsa, gdzie znajdziecie wiele pomysłów na różne rodzaje mięs. Składniki 4 udka z kurczaka 2 łyżki masła 5 łyżek oleju 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki tymianku 2 łyżki sosu sojowego 1/2 1 łyżka octu balsamicznego 1/2 łyżeczki papryki słodkiej sól pieprz Udka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. W miseczce wymieszać olej

O kuchni z uczuciem
MAKARON Z KURCZAKIEM I KURKAMI 189

studzimy. Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy olej, podpiekamy pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dodajemy mięso kurczaka i przyprawy. Chwilkę smażymy aż mięso się trochę podpiecze, następnie wlewamy bulion i dusimy sos około 15 minut.  Do sosu dodajemy umyte kurki , mieszamy i doprawiamy do smaku. Mąkę, śmietanę i 1/4 szklankę wody mieszamy trzepaczką

Kulinarne Fantazje Marioli
Makaron FIT z cukinią i pomidorami 210

cukinię i paprykę oraz pomidory w puszce. Doprawić, dodać zmiażdżony czosnek i dusić pod przykryciem około 30-40 minut. *aby zagęścić powstały sos możemy dodać odrobinę siemienia lnianego (zmielonego) *kiełbaskę możemy pominąć lub zastąpić np. filetem z kurczaka

Tradycyjna Kuchnia
Polędwiczki miodowo-musztardowe 449

Połączenie miodu z musztardą jest jednym z moich ulubionych. Kurczak w takiej marynacie wychodzi naprawdę wspaniały, dlatego postanowiłem poeksperymentować i zrobić polędwiczki wieprzowe w sosie na bazie miodu i musztardy. Wyszło coś wspaniałego! Polędwiczki były bardzo mięciutkie, soczyste, a ich smak po prostu zachwycał. W kolejny raz upewniłem się, że takie połączenie smaku (miód+musztarda+mięso) smakuje w każdym wydaniu

Kuchnia Łukasza
ROSÓŁ DROBIOWY / CHICKEN BROTH 143

ROSÓŁ DROBIOWY / CHICKEN BROTH Rosół, podstawa podstaw. Baza do wszystkich zup, przydatny przy gotowaniu sosów, pieczeniu mięs. Dzisiaj klasyczny, drobiowy, z którego powstaną dwie zupy – pomidorowa i kokosowa z kurczakiem, ale to w najbliższej przyszłości – dziś rosół gra główną rolę. Przepis niewiele się różni od przepisu na rosół wołowy , który gotowałam jakiś czas temu. Broth, the base

Martyna Cooks
Wołowe klopsiki w sosie pomidorowym z kukurydzą 463

Szkoda, że wołowina nie jest tak popularna jak kurczaki, czy wieprzowina, bo mięso to jest bardzo smaczne. Klopsiki ze zmielonej wołowiny w pikantnym sosie ze świeżych, smażonych pomidorów smakują wyśmienicie. Dodatek kukurydzy osładza i jednocześnie łagodzi ostrość pikantnego sosu. Dobór i ilość przypraw zależy od gustu, ale to danie, aż się prosi żeby dodać więcej chilli ;) Polecam! KLOPSIKI

https:KKuchniaMniam
Wiosenna sałatka gyros 270

Gyros w wersji light Składniki: 1 filet z kurczaka + przyprawa gyros 1/2 sałaty lodowej 1 pęczek rzodkiewki 1 ogórek 3-4 pomidory olej sos: 3-4 łyżki oliwy 1 łyżka octu … Czytaj dalej Wiosenna sałatka gyros

czarrna od kuchni
Sałatka z ryżem, kukurydzą i fasolką flażoletka, z dodatkiem pieczonego kurczaka 254

delikatnie wraz z fasolką, kukurydzą i posiekanym niezbyt drobno szczypiorkiem. Na końcu dodać w całości lub pokrojonego na mniejsze kawałki pieczonego kurczaka. Mięso można wymieszać z resztą składników lub podać bez mieszania.  Taką sałatkę podawać z sosem, ma przykład majonezowym, jogurtowym lub mieszanym. sos: 4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 2 łyżki majonezu 2 łyżki dobrego ketchupu ulubione zioła

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kurczak o smaku koperkowym z cukinią i pieczarkami 209

rozgrzanym piekarniku) około 50-60 minut w 180 stopniach - pod przykryciem. 10 minut wcześniej na wierzchu ułożyć cukinię - pokrojoną w plasterki. Następnie kurczaka odkryć i zapiekać przez kolejne 20-30 minut. (W międzyczasie całość polać wytwarzającym się sosem, aby pieczarki i cukinia nie były suche

Di gotuje
Udka kurczaka w pieczarkach z serkiem almette 182

zamarynowania na chwilę a w międzyczasie kroimy pieczarki w plasterki. Na patelnię wlewamy niewielką ilość oleju i obsmażamy z obu stron kurczaka. Do udek dodajemy pokrojone pieczarki. Całość dodatkowo przyprawiamy solą i pieprzem. Gdy pojawi się sos, przykrywamy na chwilę i dusimy parę minut. Do naczynia miksującego odlewamy trochę sosu, dodajemy 150 ml wody i serek almette. Mieszamy. Następnie ponownie

Smaki Ewy
Warsztaty kulinarne z kurczakiem kukurydzianym – relacja 207

piersi można zostawić z kostką. Potrenowałam i faktycznie nie jest to takie trudne. Następnie zabraliśmy się do przygotowywania 2 dań: pierś kurczaka kukurydzianego gotowaną metodą sous-vide, podaną z pęczakiem z lubczykiem, karmelizowanym pasternakiem i sosem śmietanowo-kasztanowym: pieczone dramstiki drobiowe polane pikantnym sosem barbecue, podane z domowym colesławem z własnoręcznie robionym majonezem: Po wszystkim, zgodnie z tradycją zasiedliśmy

karmelowy
Finał konkursu Taste the Summer by Almette Fruit - relacja 145

ciasteczka z kremem z serków, karmelizowanymi truskawkami i letnimi owocami w towarzystwie prażonych migdałów oraz danie, które zachwyciło wiele osób: roladki z kurczaka z szynką oraz serkiem z wiśnią i żurawiną, duszone z warzywami a podane z sosem z suszonych owoców i cytrusów oraz nutką cynamonu.   Wszystkie potrawy przygotowane przez uczestników były tak wspaniałe i oryginalne, że zachwytom

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
SAŁATKA Z MIĘSEM W SEZAMIE 145

chcemy bawić się w gotowanie.Uwielbiam pierś z kurczaka w sezamie,mogłabym jeść taką sałatkę codziennie Składniki:   2 spore piersi z kurczaka sałata karbowana pomidor sezam z bułką tartą jajko sól,pieprz ziołowy,2 ząbki czosnku   Sos:   6 łyżek oliwy po 1 łyżce musztardy i soku z cytryny szczypta bazylii,sól,biały pieprz Piersi lekko rozbić,posolić,natrzeć

Niespełnione zdolności kulinarne