sos do kurczaka - 9949 przepisów (strona:342/664)

Skrzydełka w miodzie i musztardzie 195

sposób można przyrządzić zarówno udka, jak i filety z kurczaka. Składniki: 1 kg skrzydełek z kurczaka Marynata: 3 łyżki miodu 3 łyżki ostrej musztardy 3 łyż ki sosu sojowego 2 łyżki oleju pieprz i sól  zioła prowansalskie słodka i ostra papryka suszony czosnek Składniki marynaty dokładnie wymieszać, posmarować umyte i osuszone skrzydełka. Włożyć do rękawa piekarniczego i piec

Czerwień i błękit
Pałki z kurczaka z miodem. 161

Składniki : 10 pałek z kurczaka  marynata : 3 łyżki naturalnego miodu 4 łyżki oliwy 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 płaska łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka sosu sojowego 3-4 ząbki czosnku ( przeciśnięte przez praskę lub drobno posiekani i zmiażdżone ) Sposób wykonania :   W ymieszaj dokładnie wszystkie składniki na marynatę i natrzyj ją dokładnie wszystkie pałki z kurczaka. Odstaw na całą

Przepisy i porady kulinarne
Młoda kapustka wiosenna 109

kilka pomidorów suszonych Poszatkuj kapustę i zlej wrzątkiem, duś do miękkości. Na patelni rozgrzej olej rzepakowy i podsmaż pokrojone na kawałeczki piersi z kurczaka, dosmacz solą i pieprzem. Przełóż do garnka z kapustką, dodaj pomidorowego sosu z butelki. Wymieszaj , dosmacz koperkiem. Cebulę pokrój drobno, podsmaż na oleju rzepakowym i dodaj do całości, duś. Jeśli lubisz , zastosuj zasmażkę, u mnie

Z Kuchni Do Kuchni
Kurczak w pomidorach z oliwkami 222

pomidorach wlać wodę, zamieszać i wlać do reszty składników na patelni. Gotować pod przykryciem przez ok. 35-40 minut- do czasu aż kurczak będzie soczysty i miękki. Powinien bez problemu odchodzić od kości. Jeżeli sos będzie zbyt gęsty, można dodać jeszcze trochę wody. Jeżeli będzie zbyt rzadki dusimy jeszcze kilka minut bez przykrycia. Smacznego

Pełny talerz
Ironstone – wina z Kalifornii i tajska kuchnia 108

cytrusów, zielonych jabłek, aż do owoców egzotycznych. Lekko mineralne, a dzięki temu orzeźwiające. To wino jest doskonałe do wegetariańskich dań z makaronu, pieczonego kurczaka z ziołami, grilowanego łososia, przegrzebek lub makaronu z owocami morza w sosie śmietanowym. Ironstone Chardonnay (56,0 zł) Wspaniałe białe wytrawne chardonnay. Główne nuty zapachowe: pełne orzeźwiających aromatów świeżych zielonych jabłek, cytrusów i owoców tropikalnych oraz

królestwo garów
Kanapka z łososiowym omletem i majonezowym sosem worcester 110

sosem majonezowym worcester, posypać ewentualnie prażona cebulką i ułożyć na niej omlet, pomidory, zieleninę (roszponkę lub sałatę). Przykryć drugą kromką chleba również posmarowaną sosem majonezowym worcester. Dla lubiących takie kanapki mam jeszcze  kanapkę z pieczonym kurczakiem lub   kanapkę z grillowanym łososiem

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pasta z Pieczonego Indyka w Towarzystwie Susoznych Pomidorków 116

pieczonego Indyka w towarzystwie ogórków konserwowych, czerwonej cebuli i suszonych pomidorków. Zapraszam :) SKŁADNIKI: 20 Dag fileta z Indyka może oczywiście być Kurczak  4 Ogórki Konserwowe 1 Cebula Czerwona 5 Pomidorków Suszonych z Zalewy  SOS: 2 łyżki jogurtu naturalnego , 1 łyżka ketchupu, 1 łyżka majonezu, sól i pieprz do smaku  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Filety z indyka wkładam do woreczka

Gotowanie Patki
Spaghetti z kurczakiem i świeżym szpinakiem. 186

przeciśnięty przez praskę czosnek, sól pieprz i szczyptę ziół. Gotujemy osoloną wodę na makaron i gotujemy go zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kiedy kurczak będzie już prawie gotowy dodajemy śmietankę i redukujemy całość. Do zredukowanego sosu dodajemy wcześniej ugotowany makaron i mieszamy, chwilę jeszcze podgrzewając aby smaki się połączyły. Smacznego

Wspólne smaki
Paluszki z kurczaka w parmezanowej panierce 155

najpierw w mące, roztrzepanym jajku i w parmezanowej panierce. Aby uzyskać grubszą "skorupkę" można jeszcze raz opanierować w jajku i bułce. Paluszki z kurczaka smażyć na mocno rozgrzanym oleju na złotobrązowy kolor. Podawać z ulubionymi sosami

Smakołyki Asi
Sałatka ziemniaczana z kurczakiem i winogronem 154

się ładnie zrumieni (tłuszcz zachowujemy). Rodzynki zalewamy wrzątkiem i odcedzamy. Ziemniaki kroimy w kostkę. Winogrona przekrawamy na pół. Olej pozostały po smażeniu kurczaka mieszamy z majonezem, śmietaną i łyżką curry. Doprawiamy solą i pieprzem. Sos mieszamy ze składnikami sałatki. Sałatkę schładzamy w lodówce

Pobite gary Barbary
Filety z udek kurczaka z kaszą gryczaną (porcja - ok. 400 kcal) 188

naczynie żaroodporne i parowar nie są niezbędne ;) Kaloryczność:  Porcja (zdjęcie) - ok. 400 kcal (bez kaszy - ok. 230) Udka w smaku przypominają maślanego kurczaka, którego kiedyś robiła moja mama. Zawsze maczałam chlebek w tym pysznym sosie... mmm... taka namiastka smaku dzieciństwa :) Smacznego! :)  Do zobaczenia wkrótce. Kolejny przepis: Marchewkowy a la tort z kremem cytrynowym

Malowane smakiem
Świat sosów - współpraca z firmą Folwark 176

smaku curry. Wyśmienity do jajek, wędlin, żółtego sera i grillowanych warzyw. Doskonale uzupełnia paluszki, chipsy, nachosy i świeże warzywa. sos barbecue - klasyczny ciemny sos pomidorowy roztaczający aromat dymu wędzarnianego. Wspaniale współgra ze smakiem grillowanych mięs, kurczaka w panierce, frytek, a nawet pizzy

Słodkie okruszki
Kurczak w marchewce z bobem 224

Wcześniej sparzone i obrane ze skórki. Poddusić i dodać paprykę słodką i curry. Wymieszać i dodać do kurczaka. Ponownie wlać trochę wody na patelnię i wymyć smaki. Mięso postawić na ogień i wlać mleczko kokosowe. Dusić, aż wszystko będzie miękkie, a sos marchewkowy zgęstnieje. Przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Na końcu dodać ugotowany bób. Podawać z ziemniakami albo ryżem. Smacznego

https:KKuchniaMniam
Hotel od kuchni. SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój 227

carte oraz codziennie nowe zestawy obiadowe i kolacyjne. Przygotowywane potrawy to ciekawe łączenie tradycyjnej kuchni z najnowszymi trendami kulinarnymi. Przykłady z karty wzięte: Kurczak kukurydziany podany na sałatce z soczewicy, boczniaków i warzyw korzennych z sosem Dijońskim Zupa z jagnięciny z młodymi warzywami i pęczakiem Filet z pstrąga z gospodarstwa rybnego z Feleczyna smażony z kurkami podany z puree

SzczyptaSmaQ
Naleśniki ala tortilla z kurczakiem i rukolą 162

wyglądały jak tortille. Placki usmażyłam z ciasta na białkach z dodatkiem otrąb i siemienia, a nadzienie zrobiłam z panierowanych w otrębach piersi kurczaka. Do tego świeże pomidory, ogórek, sałata, rukola i odrobina majonezu oraz sosu słodko-kwaśnego. Smacznie i zdrowo. Polecam.” Czytaj więcej

Wiem co jem

Proponowane wyszukiwania