Udka kurczaka w pieczarkach z serkiem almette
Udka kurczaka w pieczarkach z serkiem almette
Jak zwykle chciałam coś zmienić i udało mi się. W potrawie wykorzystałam serek almette, który nadaje delikatności w smaku. Początkowo trochę się bałam, że się rozwarstwi i nic dobrego z tego nie wyjdzie. A tu miłe zaskoczenie. Koniecznie wypróbujcie. Składniki: 6 udek z kurczaka pozbawionych kości i skóry Sól Pieprz Mielona, słodka papryka 500 gram pieczarek 150 ml wody ½ opakowania serka almette śmietankowego Natka pietruszki Niewielka ilość oleju do obsmażenia Wykonanie: Udka przyprawiamy solą, pieprze i papryką. ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy
Autor
Ewa Górska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pieczarki, udka , papryka, sosy, mielone, kurczak, udka z kurczaka, dania mięsne, kurczak z pieczarkami, mielone pieczarki, kurczak z papryką , pieczarki w sosie, sos do kurczaka, potrawy z kurczaka, kurczak na parze, uda z kurczaka, dania z kurczakiem, sos mięsny
Inne przepisy z Smaki Ewy
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję