sos chilli - 2107 przepisów (strona:78/141)

Indyk Tikka Masala 132

muszkatołowej Pozostałe składniki: 1 łyżka masła 1 owoc kaki- pokroić w kostkę 350 g sosu tikka masala - więcej info tutaj KLIK KLIK produkt dostępny w Tesco 1 cebula - posiekana 4 ząbki czosnku- drobno posiekane 3 liście laurowe 10 orzechów włoskich 8 goździków 6 papryczek chilli- suszonych 1 łyżeczka czosnku mielonego 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki świeżo zmielony pieprz sól himalajska

ClauditteMissCooking
Sałatka Gyros ognista 23658

przykryć). Ostudzić. Jeśli mięso wyda się nam mało pikantne, można wtedy jeszcze dorzucić nieco chilli. Kapustę pekińską poszatkować. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Cebulę posiekać w drobną kostkę. Ketchup wymieszać z majonezem (Warto użyć majonezu i ketchupu lepszej jakości, co znacznie wpływa na walory smakowe sosu i całej sałatki). Ogórki i pomidory umyć, pokroić w kostkę. W misce układać sałatkę tworząc

Kulinarne Przeboje
Smażone pierogi z wołowiną na ostro /mięso 186

kminu rzymskiego i oregano. Chwilę smażymy, mieszając. Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek i papryczkę chilli, wszystko podsmażamy. Dolewamy wino, bulion, dodajemy szczyptę cukru, koncentrat pomidorowy i zmiksowane pomidory z puszki (bez zalewy). Mieszamy. Dusimy na małym gazie (pod przykryciem) około 1,5 godziny, aż sos bardzo zgęstnieje. Musi się prawie cały zredukować, aby można bez problemu nadziewać pierogi. Do gotowego

Oryginalny smak
Makaron w sosie pomidorowym 136

Składniki: 1 opakowanie makaronu kokardki Czanieckie, 250 g mrożonej zielonej fasolki, 1 cebula, 500 g mięsa mielonego, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 ząbek czosnku, rukola Fit

Aga w kuchni
[Wege grill] Szaszłyki z halloumi i warzywami 155

ziemniaki, grillowany chlebek. Bardzo lubię też grillowaną cukinię z sosem tzatziki. A jak to wygląda u Was? Dziś podrzucam Wam pierwszy z moich pomysłów na potrawę z grilla w wersji wege. Są to szaszłyki z serem halloumi i warzywami, zamarynowanymi w oliwie i soku z cytryny z dodatkiem cytrynowej skórki, chilli i świeżej mięty. Pyszne! Mam nadzieję, że aura będzie

Chilli Czosnek i Oliwa
Grzyby i warzywa jesienne - podsumowanie akcji 187

edytaha z bloga Kuchenne zapiski SOS Z MAŚLAKÓW czyli prosty sos grzybowy autorka: Na Dokładkę z bloga Na Dokładkę   Zapiekanka ziemniaczana z grzybami autorka: Kulinarna Arkadia z bloga mojakulinarnaarkadia.blogspot.com Placki ziemniaczane z cukinią autorka: stokrotka123 z bloga To i owo stokrotki "Buraki po burgundzku" autorka: chilliczosnekioliwa z bloga Chilli, czosnek i oliwa - blog o kuchni śródziemnomorskiej Pierogi z kaszą(...)kasztanami i warzywami autorka: Badylarka z bloga Weekendy w domu i ogrodzie Placki wielowarzywne autorka: Badylarka z bloga Weekendy w domu i ogrodzie   Jajka zapiekane na pikantnym sosie z bakłażana i pomidorów autorka: mojamamagotuje z bloga Moa Mama Gotuje Pęczotto z kurczakiem, jarmużem i suszonymi pomidorami autorka: JakSmakuje z bloga JakSmakuje Wegańska tarta szpinakowa z tofu i adzuki autorka

Weekendy w domu i ogrodzie
Greckie placuszki z pora i szpinaku 163

Dzień dobry, Dziś mam dla Was przepis na greckie placuszki Spanakokeftethes , przygotowywane ze szpinaku i białej części porów. Takie warzywne placuszki to świetna wegetariańska propozycja obiadowa

Chilli Czosnek i Oliwa
Krewetki królewskie tandori 152

przekąski kanapkowe. Krewetki są dodatkiem wielu gotowych dań mrożonych. Są też doskonałym składnikiem zup, sosów, past z makaronami, z ryżem oraz sałatek. Krewetki królewskie tandori. Składniki: - ok. 500g krewetek królewskich (miałam mrożone, bez pancerzyków, oczyszczone) - 4 łyżki jogurtu naturalnego - 4 łyżeczki przyprawy tandori masala - ½ łyżeczki chilli - 1 posiekany ząbek czosnku - 1 łyżeczka mielonej kolendry - sok z ¼ cytryny - olej kokosowy

mojewypiekiinietylko
ryba w sosie slodko - kwaśnym na ziarnie orkiszu 159

kostkę i zeszklić na tłuszczu. Do cebuli dodać ananasa pokrojonego w kostkę .Doprawić czosnkiem ,chilli,solą i pieprzem. Dusić na małym ogniu około 4-5 minut stale mieszając. Keczup wymieszać z syropem ananasowym i dodać do cebuli i kawałków ananasa. Dusić kilka minut do zgęstnienia sosu. Jajka rozbić z sola i pieprzem,namoczyć w nich kawałki ryby ,obtoczyć w panierce

w mojej kuchni
Cukinie faszerowane po meksykańsku 166

patelni do duszenia rozgrzewamy oliwę. Dodajemy posiekaną cebulę, czosnek i drobno pokrojoną papryczkę chilli razem z pestkami. Kiedy cebula lekko się zeszkli dodajemy mięso mielone, mieszamy i podsmażamy do momentu, aż mięso zmieni kolor. W tym czasie pieczarki kroimy w większą kostkę. Następnie do sosu dodajemy wodę, koncentrat pomidorowy, kukurydzę i pieczarki. Doprawiamy do smaku wszystkimi przyprawami i dusimy

Wędrówki po kuchni
WEGETARIAŃSKIE BURGERY 164

kotlety 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 2 marchewki 1 pietruszka 2 łyżki sosu sojowego 1/4 szklanki oleju 1/4 szklanki uprażonego sezamu 1.4 szklanki uprażonych pestek z słonecznika  1/2 czerwonej cebuli 1 łyżeczka posiekanej pietruszki  2-3 łyżki mąki 1/2 bułki tartej 1/2 łyżeczki chilli   pieprz i sól  ulubione bułki Składniki do środka burgera  mieszkanka

Kukuleczki
Chrupiące kąski kurczaka. 160

chrupiącej, aromatycznej panierce, to ten przepis jest dla Was! Ja podałam kąski z sosem czosnkowym i mówię Wam, pycha!!! Bardzo polecam! Składniki na chrupiące kąski kurczaka: podwójny filet z kurczaka 100 g jogurtu naturalnego 1 płaska łyżeczka curry 1 łyżeczka musztardy szczypta kardamonu szczypta chilli 2-3 garści płatków kukurydzianych sól pieprz olej do smażenia      Kurczaka myjemy

Rozpustne gotowanie
Krewetki z czosnkiem i pietruszką 192

tagliatelle.   Jednak polecam do nich bagietkę. Można ją maczać w maślano- czosnkowym sosie. Pycha!!!   Już mi ślinka cieknie na samą myśl o nich. Zapraszam!!! Składniki: 0,5 kg krewetek Tygrysich, 5- 6 ząbków czosnku, pęczek natki pietruszki, 0,5 kostki masła, 1 papryczka chilli, sól, pieprz   Wykonanie: Krewetki rozmrażany i dokładnie płukamy.   Masło roztapiamy dodajemy przeciśnięty

Passion of Cooking
Roladki z serkiem kremowym / Rolls with cream cheese 104

until golden brown two sides) 1 papryczka chili (kroimy ją w kostkę) / 1 chilli pepper (cut it into cubes) 2 ząbki czosnku (kroimy go w kostkę) / 2 cloves garlic ( cut it into cubes ) kilka zielonych oliwek (kroimy je) / a few green olives ( cut it ) sos pomidorowy / tomato sauce starty żółty ser / grated cheese   Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie

Projekty ze smakiem
Stek, pieczone ziemniaki i świeże zioła 118

oregano umieszczamy w pojemniku blendera lub moździerzu, dodajemy czosnek, odrobinę soku z cytryny, płatki chilli i trochę oliwy z oliwek - wszystko dokładnie rozcieramy / miksujemy. Na koniec dodajemy więcej oliwy z oliwek - zależy od gęstości jaką chcemy uzyskać - przyprawiamy solą i pieprzem. Stek podajemy z ziołowym sosem, z pieczonymi ziemniaczkami, u mnie dodatkowo roszponka z oliwą i sokiem z cytryny. Smacznego

Plate of Joy

Proponowane wyszukiwania