gruszki, śliwki, jabłka itd itp.Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 40 minut, do suchego patyczka.Jeszcze ciepłe ciasto polewamy lukrem z cukru pudru, cynamonu i soku z cytryny.Smacznego
Z butelką mleczka w tlenależy tylko pamiętać, że mango ma być maxymalnie dojrzałe, jeśli kupimy w sklepie jeszcze zielone, to należy pozwolić mu dojrzeć w domu, nie w lodówce, ma być mięciutkie a sok ma nam przeciekać przez palce podczas krojenia, w ten sposób unikniemy sztucznego dosładzania i osiągniemy smak idealny!Na koniec główny bohater: chlebek naan.1 łyżeczka cukkruok 3 g suchych drożdży150
Z butelką mleczka w tleokoło pól godziny.Piekarnik nagrzewamy do 180°C i pieczemy ciasto około 30 minut. Od razu po wyjęciu z pieca smarujemy lukrem zrobionym z 60g cukru pudru i 2 łyżkami soku z limonki
Z butelką mleczka w tleawansował na jedno z pierwszych miejsc na liście „ulubionych owoców i warzyw”. Na pierwszym nadal jest gruszka. Na gruszkowy tydzień przyjdzie nam jeszcze poczekać, bo teraz pławię się w soku z granatów. (A moja kuchnia
Gotuj z Blue Ravengoździków, zgniecionychsól, pieprz do smaku1 łyżka oleju arachidowegoSkładniki na sos z kolendrą:1/4 szklanki posiekanej świeżej kolendry2 łyżki majonezu2 łyżki jogurtu naturalnego1/2 łyżeczki czosnku granulowanego1 łyżka drobno posiekanej cebuliodrobina soku z cytrynyświeżo mielony pieprz do smakusól do smakuCZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINCZAS WYRASTANIA CIASTA: 60 MINPOZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI1. Zaczniemy od przygotowania sosu, ponieważ musi on najdłużej poleżeć w lodówce, żeby się
My Culinary ArtRyba w galarecie (źródło: almamarket.pl)Składniki:1 i 1/2 kg rybywłoszczyznaliść laurowyziele angielskiesólpieprzjajkacytrynaSposób przygotowania:Rybę oczyścić, odciąć głowę, płetwy i ogon, resztę pokroić na dzwonka i skropić sokiem z cytryny.Włoszczyznę obrać, opłukać i zalać 1,5 l wody, dodać głowę, płetwy i ogon ryby oraz przyprawy i gotować 30 minut.Do wywaru dodać pozostałą rybę i gotować kolejne 30 minut
WojnaNaSmaki.plNastępnie podgrzewając je w kąpieli wodnej dokładnie rozpuszczamy.Zlewamy syrop brzoskwiniowy. Brzoskwinie miksujemy blenderem, dodajemy rozpuszczone galaretki i dokładnie mieszamy.Syrop brzoskwiniowy rozcieńczamy ok 3/4 szkl przegotowanej zimnej wody, dodajemy sok cytrynowy do smaku i opcjonalnie mocny alkohol.Na paterze układamy zamknięty rant tortownicy, w której piekliśmy tort. Do środka wkładamy pierwszy blat biszkoptu i nasączamy przygotowanym płynem. Wylewamy na niego lekko
Malinowe Pocałunkiprzez 7-9 minut. Kiedy ciasteczka ostygną możemy ozdobić je lukrem i posypkami.Aby przygotować lukier mieszamy ze sobą dużą ilość cukru pudru z małą ilością wody lub soku z cytryny. Cukru i wody dajemy tyle, aby uzyskać pożądaną konsystencję
Smakowity Blog KulinarnySkładniki: 4 łyżki białego sezamu,4 łyżki czarnego sezamu,3 łyżki domowego syropu z pigwy (lub sok z 1/2 limonki),2 łyżki cukru trzcinowego,1 łyżeczka miodu Wileńskich. Przygotowanie: Sezam prażymy na suchej patelni. Dodajemy cukier trzcinowy i mieszamy, aż do rozpuszczenia. Następnie dodajemy syrop z pigwy i mieszamy ok. 3 minut. Dodajmy miód i mieszamy jeszcze
Aga w kuchniskładniki nie przypaliły się. Do garnka wrzucić paprykę, chwilę smażyć, po czym połączyć z pomidorami i dusić pod przykryciem przez ok. 3 minuty. Następnie dodać marchew, ananasy, starte jabłko, sok z cytryny, cukier i dusić wszystko przez ok. 30 minut. W połowie duszenia dodać musztardę, ocet, syrop z ananasów, pół łyżeczki słodkiej papryki, odrobinę papryki ostrej oraz szczyptę soli
Słodka Stronaskładniki nie przypaliły się. Do garnka wrzucić paprykę, chwilę smażyć, po czym połączyć z pomidorami i dusić pod przykryciem przez ok. 3 minuty. Następnie dodać marchew, ananasy, starte jabłko, sok z cytryny, cukier i dusić wszystko przez ok. 30 minut. W połowie duszenia dodać musztardę, ocet, syrop z ananasów, pół łyżeczki słodkiej papryki, odrobinę papryki ostrej oraz szczyptę soli
Słodka Stronaszklanki mąki pszennej1/3 szklanki mielonych migdałów1/4 szklanki cukru pudru90 g schłodzonego masła masa serowa:500 g sera ricotta330 g twarogu sernikowego1 i 1/3 szklanki cukru pudru4 jajka20 ml soku z cytrynyłyżeczka otartej skórki z cytryny1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii1,5 łyżki mąki kukurydzianej + 1,5 łyżki wodySernik z Ricottą Donny Hay z MasterChef Australia - Sposób przygotowania:Spód:Wszystkie składniki umieścić
Słodka Stronaszaszłyki mogą być dowolne. Ważne, aby były dość twarde, tak aby bez problemu trzymały się na patyczkach. Poza tym należy pamiętać, że niektóre owoce (np. banan) warto skropić sokiem z cytryny, aby uniknąć nieestetycznego ciemnienia owoców.Szaszłyki Owocowe - Składniki: (na moją wersje szaszłyków)borówki amerykańskieczerwone winogronakiwibananymangotruskawkipatyczki do szaszłykówSzaszłyki Owocowe - Sposób przygotowania:Wszystkie owoce dokładnie myjemy. Kiwi, banany i mango kroimy
Słodka Stronamarshmallow, biszkopty itp. (opcjonalnie)Fondue Czekoladowe - Sposób przygotowania:Wszystkie przygotowane owoce myjemy. Te, które tego wymagają obieramy i kroimy na dowolnej wielkości kawałki. Owoce szybko ciemniejące (np.banan) warto skropić sokiem z cytryny, aby uniknąć nieestetycznego brązowienia.W kąpieli wodnej podgrzewamy śmietankę. Następnie dodajemy masło i połamaną czekoladę. Zdejmujemy z ognia. Mieszamy do rozpuszczenia składników i otrzymania gładkiej, błyszczącej, czekoladowej masy.Je
Słodka Stronasię mleka dodać rozrobioną kaszę i gotować ok 5 minut na niedużym ogniu.Całość należy niemal ciągle mieszać, tak aby kaszka nie przywarła.Podawać z owocami, puddingami, sokami, sosami owocowymi itp.Moje posty
Słodka Strona