Biało-czarne sezamki według Grzegorza Łapanowskiego

Biało-czarne sezamki według Grzegorza Łapanowskiego

Biało-czarne sezamki według Grzegorza Łapanowskiego

Składniki: 4 łyżki białego sezamu,4 łyżki czarnego sezamu,3 łyżki domowego syropu z pigwy (lub sok z 1/2 limonki),2 łyżki cukru trzcinowego,1 łyżeczka miodu Wileńskich.   Przygotowanie:  Sezam prażymy na suchej patelni. Dodajemy cukier trzcinowy i mieszamy, aż do rozpuszczenia. Następnie dodajemy syrop z pigwy i mieszamy ok. 3 minut. Dodajmy miód i mieszamy jeszcze chwilę, aż masa będzie gęsta. Przekładamy taką masę na papier do pieczenia. Przykrywamy drugim kaw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.