minut. Po tym czasie dodać pozostałe mleko i miód, zmiksować blenderem na gładki krem. Podawać z dżemem. Smacznego! Tak sobie myślę, że taki budyniek rewelacyjnie sprawdziłby się na śniadanie. Leniwe albo szybkie; jak kto woli
Pożeraczka, czyli raz adobrzekażdym razem. Żeby skrócić sobie czas przygotowania rano, wieczorem gotuję komosę, a rano wszystko miksuję i delikatnie podgrzewam. Spróbujcie nie tylko przed treningiem, ale też na zwyczajne śniadanie przed pracą. Składniki (na 4 porcje): 1 szklanka odsączonej i wypłukanej komosy (quinoa) 2 szklanki wody 1 szklanka mleka (migdałowego, owsianego lub krowiego) 1 dojrzała gruszka lub banan
Sto kolorów kuchniserową, warzywami i mięsem. Uwielbiam takie połączenia i zawsze wydawało mi się to bardzo trudne do zrobienia. Nic bardziej mylnego:) Ważne też, że taką tartę możemy odgrzać, jako drugie śniadanie w pracy, czy nawet zjeść na zimno. Zawsze smakuje świetnie! Dzisiaj moja propozycja quiche z kurczakiem, brokułami i kremowym mascarpone. Zapraszam do kuchni 50 minut 6 składniki: kruchy spód
Ania i Marcin gotująśniadanie, na podwieczorek czy kolację po treningu będą znakomite. Pożywne i dostarczają mnóstwo pozytywnej energii, polecam. Użyłam tutaj bardzo dojrzałych bananów wręcz brązowych wtedy są najzdrowsze i mają najlepiej przyswajalny cukier. Placuszki bananowo - owsiane. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieUwielbiam oscypka połączonego z konfiturą żurawinową, mogę go jeść codziennie dlatego postanowiłam przyrządzić zapiekanki z oscypkiem. Są bardzo pożywne i smaczne, polecam na śniadanie lub kolację.Do zapiekanek użyłam konfitury żurawinowej od firmy Fanex która ma wyjątkowy smak i aromat. Składniki: 4 bułki pełnoziarniste 1 duży oscypek masło zioła do pizzy konfitura żurawinowa Fanex Sposób przygotowania: Bułki kroimy
Bajeczna Kuchniaspodziewałam się, że te malutkie cudeńka będą takie pyszne. Są miękkie (jakby placuszek, wilgotna kokosanka), z chrupiącym kokosem i obłędnym aromatem. Idealnie nadają na smaczną przekąskę, a nawet i śniadanie. U mnie zniknęły w ekspresowym tempie i na stałe wpiszą się do moich częstych wypieków. (45-50 sztuk) 1 i 1/3 szklanki ugotowanego ryżu jaśminowego (z Lidla
Di gotujeUwielbiamy wszelakie pasty do pieczywa, zwłaszcza te rybne. Taka pasta ze świeżą bułką to najlepszy sposób na szybkie śniadanie, zwłaszcza, że możemy ją przygotować dzień wcześniej. Na blogu jest już kilka różnych przepisów na pasty kanapkowe ale ta wyszła chyba najsmaczniej ze wszystkich. A to za sprawą jednego małego dodatku- prażonej cebulki. Użyłam takiej jaką dodaje się
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniagryczano-amarantusowe placki z domowym dżemem z czarnej porzeczki i gorzką czekoladą 80% kakao~ Śniadanie z wtorku :) Mąka amarantusowa nie polubiła się z kokosową, ale za to z gryczaną tworzy świetny duet! Placki wyszły pyszne :) Do nich jeszcze trochę "słodyczy" w postaci czekolady i kwaśności w postaci domowego dżemu :) Mam również dla Was dzisiaj kolejny jadłospis w formie video
breakfast of dreamsŚniadanie zjedzone, biegnę do piwnicy po rower, we Wrocławiu dziś wiosna :) 2 białka 2 żółtka 1 banan zmiksowane truskawki 1 łyżka miodu starta gorzka czekolada olej kokosowy do smażenia Białka ubijam na sztywno, dodaję żółtka, smażę na oleju kokosowym pod przykryciem. Dodaję banany, polewam truskawkami z miodem i posypuję gorzką czekoladą. Pychota
Bike By LifeŻycie kołem się toczy . Kolejny rok , kolejne Walentynki. Kolejne Walentynki, kolejny dylemat ! Jak ją zaskoczyć ? Jak sprawić mu przyjemność ? Cóż, wielokrotnie sama postawiona byłam przed takim
Jem więc JestemMasło czy margaryna? Jeśli mam wybór, zawsze pada na masło. Gorzej, jeśli to poranek, pęd przed wyjściem, śniadanie w biegu – a masło wyjęte prosto z lodówki nie daje się rozsmarować. Można zrobić swój własny mleczno-oliwny mix do smarowania pieczywa . Zdrowszy i smaczniejszy niż to, co do kupienia na sklepowych półkach. Masło to skondensowany tłuszcz pochodzący ze śmietanki uzyskiwanej
Karo in the Kitchengrubą skórką.. najlepszy świeży z masełkiem i odrobiną soli. Prosty do zrobienia i nie wymagający wielkiego nakładu pracy. Można go przygotować, upiec wieczorem i mieć świeży na śniadanie. Na 1 bochen : 500 gr. mąki pszennej 20 g. świeżych drożdży 3 łyżki zakwasu razowego aktywnego ok. 330 ml ciepłej wody łyżeczka drobnej soli Sposób wykonania: Do miski przesiać mąkę
Niebieski kubek z kawagalerii zdjęć przepisu. Nie zastanawiajcie się dłużej nad ich zrobieniem. Wasze „Drugie Połówki” na pewno ucieszą się, gdy uraczycie ich taką drożdżówką i gorącą kawą np. podczas walentynkowego śniadania :) Składniki (na 10 sztuk): 500 g mąki pszennej 40 g świeżych drożdży 4 lekko czubate łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 100 g stopionego masła 1/2 szklanki ciepłego mleka
MyCookBook.plMąka kasztanowa jest obłędna. Jedyna w swoim rodzaju. Powstaje ze zmielonych kasztanów jadalnych. Pozbawiona glutenu, najbardziej zbliżona w konsystencji i zachowaniu do mąki glutenowej, lekko
Mam To Na Widelcu