Przepyszne, chrupiące, rozpływające się w ustach gofry których zrobienie zajmuje dosłownie chwilę. Pomysł na słodkie np. weekendowe śniadanie, z którym poradzi sobie naprawdę każdy a efekt na pewno zaskoczy i uraduje tego kto będzie miał przyjemność zjeść takie gofry : -) P.S. Gofry na zdjęciach zrobił mój mąż :-) Polecam! Składniki: (Z tej porcji wyszło 8 gofrów jak na zdjęciach
maniapieczeniaPyszne i mięciutkie drożdżowe rogaliki nadziane marmoladą. Idealne na śniadanie, przekąskę, podwieczorek czy dodatek do kawy. Najlepiej smakują zaraz po upieczeniu, ale kolejnego dnia są nadal pyszne i mięciutkie. Ja je uwielbiam;-) Ciasto nie jest bardzo słodkie ponieważ przepis zawiera mało cukru więc po upieczeniu polecam je polukrować lub obtaczać w cukrze pudrze. Zapraszam!!! Składniki: 1 kg mąki
Passion of Cookingsłodki chleb (ale w wersji glutenowej) jest bardzo popularny w społeczności amiszów w stanie Pensylwania. Spożywany głównie na słodkie śniadanie lub przekąska w środku dnia. Nie jest słodki jak ciasto, trochę przypomina chałkę, jest na prawdę pyszny. Wspomagałam się przepisem z książki The Homestyle Amish Kitchen Cookbook. SKŁADNIKI: - 0,5 mąki ryżowej (przesianej) - 0,5 mąki kukurydzianej (przesianej
Kuchnia bezglutenowa LoliSami przyznacie – nic tak nie cieszy pod koniec lutego jak soczysta zieleń na talerzu. Złaknieni światła i koloru, nieco wyprani z witamin i energii, potrzebujemy
Mam To Na Widelcujednak przywołać wspomnienia i upiec go samodzielnie w domu. Kolorowy, mięciutki, najeżony rodzynkami bardziej przypomina chałkę niż tradycyjne pieczywo. Kolor zawdzięcza dodatkowi melasy i kawy zbożowej. Sprawdzi się na śniadanie jak również do popołudniowej kawki. Przepis znalazłam tutaj i po wprowadzeniu nieznacznych modyfikacji bardzo polecam. Bardzo łatwy do przygotowania i możesz go uformować na kształt bochenka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Puszyste i delikatne bułeczki idealne na śniadanie do dżemu ale równie dobrze sprawdzą się z innymi np. słonymi dodatkami. Bułeczki nie zawierają jajek a w razie konieczności można mleko zastąpić wodą. Ciasto w trakcie wyrabiania jest bardzo lepkie dlatego zdecydowanie łatwiej i lepiej wyrabia się je przy pomocy miksera z hakiem do ciasta drożdżowego. Do ręcznego wyrabiania ciasta bardziej
Mohiellaparę chwil można zrobić pyszne batoniki energetyczne, bez glutenu, zbóż i pieczenia. Dobre, aby szybko odzyskać energię po treningu, bieganiu, na wycieczce rowerowej, albo zabrać do pracy, jako drugie śniadanie. Jestem fanem wszystkich przekąsek, które można zapakować i np. zjeść w samochodzie w tak zwanym miedzy czasie, po drodze z box’a lub z siłowni do domu. Można
PaleoLifeFajny przepis na sałatkę do pracy dla wszystkich, którzy mają problem co jeść zdrowego lub dietetycznego w porze lunchu, drugiego śniadania czy nawet obiadu. Jedno z najtrudniejszych dla mnie wyzwań było nie dać się skusić na szybką przekąskę, taką jak pączek, drożdżówka czy batonik. Standardowa sytuacja – koleżanka z pracy przynosi do biura sernik, albo inne ciasto, do tego
PaleoLifetylko przypruszone cukrem pudrem. Do takich serniczków można dodać jagody, maliny, rodzynki lub kawałki czekolady. Wszystko zależy od sezonu i Waszych upodobań. Serniczki z patelni można przyrządzić na śniadanie, obiad albo deser. Świetnie sprawdzą się również jako przekąska w pracy. My je pokochałyśmy! A Wy? Spróbujecie
two broke sisterstego zrobić rewelacyjny patent na domową imprezę, przygotować kilka porcji ciasta i co jakiś czas wstawiać do piekarnika kolejny placek zmieniając dodatki, albo przygotować wieczorem i rano upiec na śniadanie. Może też być zdrowszą wersją pizzy - wystarczy na upieczony placek rozsypać dodatki (ser, pomidor itp.) i zapiec. Tak czy owak placek jest przepyszny, bezglutenowy, wegetariański, prosty w przygotowaniu
SzczyptaSmaQwyciskarkę oprócz banana. Gdy mamy już cały sok wyciśnięty dodajemy banana, siemię, olej i całość miksujemy na jednolitą konsystencję. Sok jest pożywny i jest cudowny na pierwsze lub drugie śniadanie. Polecam również sok z buraków klik Sok pomidorowy klik A jakie są wasze ulubione połączenia warzywno- owocowe? Uściski
Basia w kuchniIdealna sałatka na kolację lub drugie śniadanie do pracy. Dzięki dodatkowi kaszy kuskus jest delikatna i bardziej sycąca. 2 garście roszponki 1 mały pomidor 50 g sera sałatkowo-kanapkowego 1/2 awokado 1/4 szklanki kaszy kuskus 1/4 szklanki wrzątku 2 łyżki oliwy pieprz czarny sok z cytryny sól Umytą i odwirowaną roszponkę rozłożyć na głębokim naczyniu. Kuskus zalać gorącą wodą
https:KKuchniaMniamDziś trochę inny hummus, bo z fasoli zamiast ciecierzycy. Do tego sporo sypkich dodatków, wyszła więc wersja na bogato. To świetny dodatek do chrupkiego chleba (zawsze
Powiedz dietom nieSzybka w przygotowaniu, smaczna a przede wszystkim zdrowa pasta :) Coś co przypadnie do gustu miłośnikom bezmięsnej diety i nie tylko. Zapraszam! Pasta z czerwonej
Tagebuch po polskunajwiększej zmorze początkujących wegusków - albo przepis nie ten, albo patelnia do bani, albo super przepis i super patelnia, a naleśniki i tak wychodzą do... kosza. Robiąc naleśniki na dzisiejsze śniadanie :) pomyślałam więc, że muszę, po prostu muszę napisać o nich jeszcze raz, ale nie podając przepis na kolejną ich wariację, tylko zbierając w jednym miejscu wszystko, co należy wiedzieć
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE