jest lepsza, jednak jakby nie było smak tego napoju jest genialny. Często pijam go zamiast tradycyjnej porannej kawy i tak naprawdę jest wystarczająco syty, że starcza mi do drugiego śniadania :) Połączenie smaku kawy i banana jest uzależniające, a kiedy dodatkowo podamy napój z porcją bitej śmietany (w niezdrowej wersji, miłym popołudniem :D) to istna rozpusta gotowa :) Jeśli
Słodko-Słony Świat Ilonyrabarbaru sprawia, że jej smak jest wyjątkowo rześki i soczysty. Nadzienie idealnie przełamuje słodycz daktyli użytych do wykonania spodu. Można ją podać zarówno na deser, jak i na śniadanie. Jest niezwykle pożywna i pełna zdrowych kalorii. Tartę należy chłodzić minimum 2 godziny, jednak najlepsza jest na drugi dzień. Cytrynowa tarta jaglana z rabarbarem Danie Ciasto , Słodkie przekąski Kuchnia
Kucharzycaowoce, a w szczególności pomarańcze i truskawki. Mogłabym je jeść i jeść... Dziś zapraszam Was na zdrowe smoothie z truskawkami, pomarańczą i olejem kokosowym. Idealna szklaneczka na drugie śniadanie, zdrowy deser lub kolacje. Ja skorzystałam z porcji zdrowia w ramach deseru. Naturalnie słodkie połączenie, które wywołało uśmiech na mojej twarzy ;) Spróbujcie i Wy. Zachęcam do miksowania. Składniki
Słodkie okruszkiProsta propozycja na treściwe i smaczne śniadanie z moim ulubionym dodatkiem czyli szparagami. Polecam wszystkim tym, którzy lubią mieć świadomość tego co ląduje na ich talerzu i dbają o swoje zdrowie. Danie jest bowiem bogate w witaminy i składniki mineralne pochodzę z warzyw i kiełków. Składniki: 4 jajka 8-10 szparagów (odrywamy zdrewniałe końce szparagów i gotujemy je przez
Mango PapajaPrzepyszna i prosta owsianka. Bogata w błonnik, syci i dodaje energii na początek dnia. W taki sposób przygotowuje sobie moje śniadanie już od kilku tygodni, jedynie zmieniam dodatki, dzięki czemu owsiankowe poranki nigdy mi się nie nudzą! A Wy jakie owsianki i z czym lubicie najbardziej? :) Składniki: 20 g płatków owsianych 20 g otrąb owsianych
Zdrowie na języku :PSmaczny, prosty w przygotowaniu pudding czekoladowy z nasionami chia – kolejny pyszny hit „ Zdrowej Środy ”. Sycący, pełen witamin, wyśmienicie nadaje się na śniadanie. Możemy podać go z suszonymi owocami, orzechami lub pestkami. Z każdym bakaliowym dodatkiem dobrze smakuje. Polecam… (inspiracja ze strony skinnyms). Czekoladowy pudding chia Składniki na około 3 porcje: 2 szklanki mleka migdałowego (lub innego
Mała CukierenkaPyszne, pulchne, mięciutkie, rogaliki drożdżowe z powidłami śliwkowo-migdałowymi i marmoladą wieloowocową Orzech. W sam raz na śniadanie a także do kawki. Zapraszam do wypróbowania:) Składniki: 25 g drożdży 2oo ml ciepłej wody 4/5 łyżek cukru 1 cukier waniliowy 2 jajka 3 łyżki oleju 1 żółtko 500 g mąki tortowej Młynomag typ 550 marmolada wieloowocowa
Sama słodycz i szczypta chiliwielu odsłonach. Smażone na maśle są delikatne, aksamitne, lekko chrupiące. Połączone z jajkiem smakują wybornie. Kolejną ich cechą jest to, że czas przygotowania jest bardzo krótki. Zapraszam na historię śniadania z ich udziałem. SKŁADNIKI : (porcja na 2 osoby) szparagi ilość wedle uznania jajko 2 szt 2 łyżki octu pomidorki koktajlowe 1 ząbek czosnku
Basia w kuchniPorządny zastrzyk energii w postaci kwaskowatych porzeczek. Smak delikatnie łagodzi cynamon, migdały i orzechy. Polecam na śniadanie lub po treningu. 200 g czerwonych porzeczek 750 ml mleka 2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki migdałów w całości 2 łyżki orzechów arachidowych Do przygotowania smoothie użyłam mrożonych porzeczek. Dzięki temu jest ono mocno zmrożone. Możemy również użyć świeże porzeczki
VioletoweKucharzenieTarg Śniadaniowy wraca w plener i już po raz czwarty zaprasza warszawiaków do wspólnego, weekendowego celebrowania śniadań w parkach na terenie całego miasta! Artykuł WARSZAWA – TARG ŚNIADANIOWY POWRACA pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEpyszne bułki. Przygotowałam je z myślą o zrobieniu z nich hamburgerów, ale można je również wykorzystać w dowolny sposób i np. podać ze świeżym masłem i dżemem na śniadanie. Bułki są łatwe do przygotowania i zawsze się udają. SKŁADNIKI: 1 szklanka mleka, 500g mąki krupczatki pszennej MŁYNOMAG , 25g świeżych drożdży, 1 łyżeczka cukru, 1/2 łyżeczki soli
Tradycyjna kuchnia Kasidlatego, że szybko, że zdrowo, że to taki posiłkowy kompakt idealny właśnie na szybką przekąskę ;-) To te "bez wkładki", a te z dodatkiem sycącego wypełniacza doskonale nadają się na śniadanie. Tak jak ten, o którym tu dziś mowa :-) Z jednej strony lekki, z drugiej sycący, dostarczający energii na cały poranek. Spróbujcie koniecznie, bo to chyba jeden z najprostszych koktajli
Czary - gary w kuchniWiecie już dobrze, że omlety to jedne z moich ulubionych śniadań :) Tym razem wersja z pomidorkami koktajlowymi, serem feta i świeżą bazylią. Omlet jest pyszny i pachnący - i dietetyczny :) SKŁADNIKI (dla 1 osoby - 268 kcal) 2 jajka garść pomidorków koktajlowych (80 g) 30 g sera feta łyżka posiekanej bazylii 1/2 łyżeczki suszonej bazylii pieprz 1 łyżeczka
Moje Kuchenne RewelacjeSezon szparagowy w pełni i mogłabym jeść szparagi 3 razy dziennie, począwszy od śniadania, na obiad a na kolacji skończywszy. Mimo mojej szparagowej obsesji, oszczędzam moj ą rodzinę i przygotowuj ę je tylko raz dziennie ;) Wczoraj na kolacj ę przygotowałam quiche w sosie jajeczno-serowym z ricott
La grande e la piccola cuocachrupiąca bagietka na śniadanie. Z podanych w przepisie proporcji wychodzą 3 sztuki, o wadze ok. 220 g każda. Zaczyn: 150 g mąki pszennej, typ 550 150 g letniej wody 2,2 g drożdży instant lub 7 g drożdży świeżych Składniki zaczynu dokładnie wymieszać w misce. Miskę zawinąć szczelnie w reklamówkę/folię i zostawić w ciepłym miejscu
Przepisy na domowy ser i chleb