śniadanie - 17689 przepisów (strona:37/1180)

Jak działa szynkowar? 51

Uwielbiasz dobrej jakości domowe wędliny? Chcesz dowiedzieć się jak łatwo przygotować soczystą szynkę, karkówkę lub golonkę? Szynkowar to urządzenie, którego potrzebujesz. Opowiemy, jak działa i do

Kuchnia MagdaLeny
Pasta jajeczna 46

moich ulubionych past do smarowania pieczywa. Pasta jajeczna. Robi się ją błyskawicznie. W sumie najdłużej zajmuje gotowanie jajek, reszta to już z górki. Jak nie macie nic na śniadanie, a przypadkiem macie potrzebne składniki, to 15 minut i już macie pyszne śniadanie. Ja to w ogóle jestem fanem kanapek (niczym Joey z „Przyjaciół”) tak więc mi naprawdę(...)szczęścia nic więcej nie potrzeba. Na wierzch jakiś ogórek czy pomidor i w weekend mogę i godzinę przy takim śniadaniu spędzić. Zresztą tak właśnie u nas wyglądają weekendowe śniadania. Wystawiamy na stół co tam mamy i absolutnie bez żadnego pośpiechu spożywamy przez godzinę lub dwie miło sobie przy tym rozmawiając. Tak, za to właśnie lubię weekendy. Brak pośpiechu

Marder&Marder Manufacture
Kawowa krówka na biszkopcie 276

Ciasto krówka w wersji kawowej przygotowane na ciemnym biszkopcie. Jest to ciasto wielowarstwowe, składające się z kakaowego biszkoptu nasączonego kawą, masy kawowej na serku mascarpone, warstwy

Kuchnia MagdaLeny
Tagine z wołowiny i ciecierzycy 48

Tagine (tadżin) z wołowiny i ciecierzycy to przepyszny, niezwykle aromatyczny, jednogarnkowy obiad prosto z Maroka. Mięso wręcz rozpływa się w ustach, przyprawy idealnie się uzupełniają i

Na-talerzu.pl
3 proste przepisy na ciasta idealne na rodzinny piknik – zdrowo i kolorowo! 72

Piknik to idealny sposób na rodzinne spędzenie czasu na łonie natury. Już samo przygotowywanie wszystkich niezbędnych akcesoriów oraz jedzenia może być świetną zabawą. 3 proste przepisy

Kuchnia MagdaLeny
Lemoniada rabarbarowa 48

Lemoniada rabarbarowa to pyszny, orzeźwiający napój, idealny na ciepłe, wiosenne dni. Lemoniada jest zdrowsza i smaczniejsza niż gotowe soki i napoje, a jej przygotowanie zajmie Wam

Na-talerzu.pl
Ciasto Milky Way 83

Popularne ciasto Milky Way na kakaowy biszkopcie zwane też mleczną kanapką - w końcu postanowiłam je wypróbować! Składa się z dwóch, kakaowych blatów biszkoptowych przełożonych mleczno-maślaną

Kuchnia MagdaLeny
Słony karmel 51

Słony karmel to jeden z moich ulubionych dodatków do ciast, tortów, lodów, deserów, czy nawet popcornu. Z tym przepisem przygotujecie ten obłędny, karmelowy sos w domu

Na-talerzu.pl
Zdrowe żywienie – jak to w końcu jest? 48

Z każdej strony jesteśmy bombardowani informacjami na temat zdrowej diety, zrównoważonych posiłków, składników, które nam szkodzą i takich, które uzdrawiają. Faktów i mitów na temat zdrowia

Kuchnia MagdaLeny
Cytrynowa babka kisielowa 531

Babka wielkanocna o intensywnym smaku i aromacie cytrynowym, przygotowana z dodatkiem kisielów cytrynowych. Swój mocno cytrynowy smak zawdzięcza też skórce z cytryny. Podana z lukrem śmietankowo

Kuchnia MagdaLeny
Babka marmurkowa – najprostsza 58

Babka marmurkowa to klasyczne ciasto na Wielkanoc, ale jest tak pyszne, że można je przygotowywać przez cały rok. Babka z tego przepisu jest wilgotna , puszysta i

Na-talerzu.pl
Wiosna na talerzu – nowalijki i wiosenne ciasta 55

Wiosna to czas, kiedy w sklepach pojawiają się nowalijki. Niezwykle chętnie kupujemy chrupiące rzodkiewki, soczyście zielony szczypiorek i okrągłe pomidorki z nadzieją, że dostarczą nam wielu

Kuchnia MagdaLeny
Drewno czy stal nierdzewna – co najlepiej wybrać do swojej kuchni? 51

Drewniane szafki i blaty kuchenne kojarzą się z wysoką jakością, elegancją i dobrym gustem. Jako szef kuchni albo właściciel restauracji z pewnością chciałbyś być tak postrzegany

Kuchnia MagdaLeny
Kawosz z galaretką i wkładką orzechową 74

Ciasto idealne dla kawoszy... 5 pysznych warstw! Składa się z kakaowego biszkoptu z budyniową masą kawową z dodatkiem serka mascarpone, pomiędzy którą znajduje się wkładka w

Kuchnia MagdaLeny
Lasagne bolognese – klasyczny przepis 56

Lasagne bolognese , czyli lazania z sosem bolońskim – absolutny klasyk kuchni włoskiej. Chrupiąca góra z zapieczoną mozarellą i parmezanem, delikatny beszamel z wyczuwalną gałką muszkatołową i

Na-talerzu.pl