smażona ryba - 1503 przepisów (strona:37/101)

Makaron. Pesto. Łosoś. 186

makaron odcedzamy i jeszcze gorący łączymy z pesto. Nakładamy na talerz. Pod koniec gotowania makaronu przygotowujemy łososia. Doprawiamy go delikatnie solą i pieprzem i smażymy na rozgrzanej patelni po 2 minuty z każdej strony. Usmażoną rybę makadamy na makaron

Przysmaki Karolki
Kotlety rybno- ryżowe 213

domu wystarczy kotleciki usmażyć...do tego ziemniaki..jakaś surówka ..i obiad gotowy.. 30 dkg ryżu 50 dkg ryby morskiej 2 jajka sól morska, pieprz przyprawa rosołowa koperek lub natka pietruszki bułka tarta i jajka do panierowania olej do smażenia Ryż ugotować w osolonej wodzie.Rybę również ugotować w osolonej wodzie,osączyć z wody i rozdrobnić.Do ostudzonego  ryżu

Moje domowe kucharzenie
Łosoś z piekarnika z kardamonem i imbirem 124

piekarnika to gwaracja na szybki,pyszny obiad.Już sam produkt- najszlachetniejsza z ryb o wykwintnym smaku to zapewni.Przygotowując rybę w piekarniku nie ma możliwości,by się nie udała.Na patelni łatwo ja przesuszyć,a i więcej ze smażeniem pracy.Łosoś z piekarnika jest zawsze jędrny i soczysty.Nie przepadam za swoistym,ostrym rybim zapachem, dlatego użycie aromatyczenej kolendry i imiru

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zapiekanka z łososiem i szpinakiem 151

Następnie robimy marynatę: 2 łyżki oleju, sos sojowy, tymianek, pieprz cytrynowy, sól, wino i wkładamy do niej pokrojoną na kilka dużych kawałków rybę. Zostawiamy na kilka godzin, najlepiej na noc. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na maśle aż się zeszkli, następnie dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i zamrożony szpinak. Po rozmrożeniu szpinaku dodajemy 1-2 łyżki śmietany, sól

Czerwona Porzeczka
Dieta śródziemnomorska - zasady diety 246

tłuste małe rybki – sardynki oraz sardele (czyli anchois), cenne ze względu na zawartość kwasów tłuszczowych omega-3. Rybki smażono na oliwie i podawano z zielonymi warzywami, czasem przygotowywano z nich zupę lub grillowano.W diecie śródziemnomorskiej rekomenduje się spożywanie ryb i owoców morza co najmniej 2 razy w tygodniu, szczególnie tych bogatych w kwasy omega-3: sardynek, anchois, łososia, śledzia

Chilli Czosnek i Oliwa
Karnawał trwa ,bawmy się smacznie. 151

łyżki keczupu Zielone.1jajko 10 dag mąki ½ szklanki wody 4 łyżki ugotowanego szpinaku lub świeże posiekane zioła Dodatki. Olej do smażenia, sól, pieprz. Wykałaczki. Papryka ,ogórek konserwowy, kukurydza mała konserwowa Pomidorki koktajlowe ,ser żółty ,oliwki ,kiełki ,szynka konserwowa ,salami, ryba wędzona itp. Wykonanie. Ciasto naleśnikowe w każdym kolorze przygotować w osobnej miseczce. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i nakładać łyżką

Kulinarny karnet Christophera
ZAPIEKANE NALEŚNIKI Z MAKRELĄ 181

postaci! Na słodko … i na ostro – każde uwielbiam! Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne naleśniki , chrupiące , smażone na masełku …. wypełnione po brzegi super farszem z wędzonej makreli. Wiadomo – połączenie nie dla każdego , ale wielbiciele ryb z przyjemnością sięgną po dokładkę! Polecam! SKŁADNIKI: NALEŚNIKI: * mąka – 0,5 szkl * mleko – 1 szkl * jajko(...)olej – 3 łyżki FARSZ: * wędzona makrela – 1 szt * cebula – 1 szt * przyprawy DODATKOWO : * masło SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: NALEŚNIKI: Składniki na naleśniki dokładnie mieszamy , odstawiamy an chwilę , smażymy duże naleśniki. FARSZ: Cebulę złocimy na odrobinie oleju. Dodajemy do obranej z ości makreli. Doprawiamy do smaku i dokładnie razem mieszamy. CAŁOŚĆ: Przygotowanym farszem nadziewamy naleśniki , zwijamy w krokiety. Rumienimy

Ostra na Słodko
Zapiekanka rybna 196

pokrojoną cebulę, po chwili dodać pokrojone w kosteczkę papryki, a na końcu pokrojone w paseczki pieczarki. Posolić i popieprzyć, smażyć do miękkości warzyw. Na koniec dodać śmietanę oraz posypać posiekanym koperkiem. Naczynie żaroodporne posmarować masłem,  ułożyć w nim kawałki ryby i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st na ok 15 minut.  Po tym czasie naczynie wyjąć - należy odlać

Fabryka pomysłów
Kotleciki z dorsza z sosem koperkowym 134

pszennejszklanka chudego mlekapęczek koperkusól i pieprzPrzygotownie:RYBA Dorsza myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Wyciągam ewentualne ości i wraz cebula i bułką mielę w maszynce do mięsa. Do zmielonych składników dodaje jajko i otręby oraz sól i pieprz. Dokładnie mieszam aby powstała zwarta masa. Formuję małe kotleciki, które obtaczam w bułce tartej i smażę na mocno rozgrzanej patelni przesmarowanej oliwą

Magiczna kuchnia Darii
Dorada królewska w sosie z białego wina z tymiankiem 136

ogniu rozgrzewamy łyżkę masła. Kładziemy dorady, rozgnieciony czosnek, 2 - 3 plasterki cytryny oraz kilka gałązek świeżego tymianku. Delikatnie solimy i pieprzymy rybę. 2. Gdy ryby się zarumienią od spodu, przekładamy je na drugą stronę. Chwilę smażymy, po czym podlewamy białym wytrawnym winem. Zwiększamy ogień, aby odparować nadmiar płynu. 3. Kiedy wino troszkę odparuje zdejmujemy z patelni dorady, po czym wrzucamy

W kuchni Katie
Pomysły na przystawki na imprezę – tradycyjne polskie przepisy! 207

laurowe, 1 łyżka musztardy sarepskiej, olej do smażenia, 4 łyżki mąki. Przygotowanie: Myjemy śledzie i osuszamy. Następnie każdy z kawałków obtaczamy w mące i smażymy, aż nabiorą złotej barwy. Należy uważać, aby nie uszkodzić kawałków ryby. W międzyczasie należy zagotować wodę w garnku z octem, cukrem i garścią ziela i pieprzu. Po zagotowaniu studzimy mieszankę. Kroimy cebulę w krążki

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Tuszki flądry z patelni 133

skórka otarta z jednej cytryny, sól, mąka do obtoczenia, olej Sposób przygotowania: Opłukane i osuszone tuszki natrzeć na zewnątrz i wewnątrz przyprawą do ryb, solą i skórką z cytryny. Każdą tuszkę obtoczyć w mące. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano (z każdej strony po około 5 minut

Nie tylko w kuchni
Ryba zapiekana z pieczarkami 337

skrapiamy olejem.W kostkę kroimy nóżki pieczarek, i cebulę. Posypujemy przyprawą warzywną.Kroimy też szczypiorek.   Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy rybę, dodajemy cebulkę a kiedy się zeszkli dokładamy pieczarki.   Przez chwilę smażymy i odstawiamy do przestygnięcia.  W misce roztrzepujemy jajka, dodajemy szczypiorek, ser i mąkę.Przyprawiamy do smaku.   Dodajemy zawartość patelni

Maminek kulinarny
Pstrąg z warzywami 112

oregano itd. Układamy na blaszce w piekarniku (nagrzanym do 180C) i pieczemy ok. 20 minut. W międzyczasie pstrąga myjemy, nacieramy masalą do ryb  i obtaczamy w rozbełtanym jajku i następnie w bułce tartej. Smażymy na oleju do zarumienienia

Emcia Pichci
Dorsz pieczony na jarmużu z rzodkiewką i kalarepą 139

dłużej mnie nie ma na blogu, tym trudniej mi wrócić i napisać coś sensownego. Dlatego przejdę do rzeczy, a raczej do ryby, którą proponuję Wam dzisiaj w wiosennej odsłonie. Najczęściej rzodkiewki i kalarepę chrupiemy na surowo, jednak dzisiaj wystąpią w trochę innej wersji. Składniki na 4 porcje: 600 g filetów z dorsza 1 łyżka soku z limonki 1 mała cebula(...)łodyg 2 małe kalarepy 1 pęczek rzodkiewek ½ łyżeczki świeżo mielonych nasion kolendry ½ łyżeczki cząbru sól według smaku 2 łyżki mąki masło klarowane do smażenia garść mieszanki kiełków np. brokułu i rzodkiewki Piekarnik rozgrzać do 180°C. Rybę opłukać, osuszyć, podzielić na porcje. Oprószyć solą i skropić sokiem z limonki, odstawić na bok. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Na patelni roztopić

Pełny talerz

Proponowane wyszukiwania