Spaghetti z wędzonym łososiem 287chilli, czosnek, bazylia,...) Wykonanie:Na łyżce oliwy lub oleju przesmażamy cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy się zeszkli dodajemy rozdrobnione pomidory, a następnie oliwki i łososia.Smażymy ok 2 minut, do momentu aż ryba będzie gotowa, wtedy dodajemy śmietaną i całość doprawiamy do smaku. Miejcie na uwadze, że łosoś jest słony.Wszystkie składniki mieszamy i wykładamy na wcześniej ugotowany, gorący
Taste Of My Day
Makaronowa zapiekanka z rybą i szpinakiem 292składniki:250 g makaronu400-500 g filetów z moszczuka1 opakowanie szpinaku mrożonego1 kubek śmietany 18%150 g sera żółtego1 łyżeczka soli czosnkowej2 łyżeczki czosnku granulowanego1 jajko
Monia miesza i gotuje
Filety z halibuta w panierce z płatków kukurydzianych 194specjalnych udziwnień do jej przygotowania, aby wybornie smakowała. Dobra świeża ryba to podstawa, reszta, to kwestia gustu kulinarnego. Składniki: 4 filety z halibuta 2 jajka, 1 szklanka płatków kukurydzianych sok z ½ cytryny 1 łyżeczka suszonego cząbru sól i grubo mielony pieprz do smaku olej do smażenia Sposób przygotowania: Filety z halibuta umyć i osuszyć papierowym(...)płatki kukurydziane. Do miseczki wbić jajka i dobrze roztrzepać. Filety najpierw moczyć w jajku, a potem przekładać na półmisek z płatkami aby dokładnie obtoczyć rybę panierką. Na patelni rozgrzać ole i ułoćyć filety. Smażyć na srednim ogniu po około 4 minuty z każdej strony. Podawać z ulubionymi dodatkami. U mnie tradycyjnie jest to kiszona kapusta i ziemniaki puree. Smacznego
Gosia gotuje
dorsz w sosie pomidorowym 201ryżu -dwie łyżeczki koncentratu pomidorowego -płaska łyżeczka ostrej papryki -łyżeczka kwaśnej śmietany 18% -sól, pieprz, maggi do smaku - 3-4 łyżki oleju do smażenia Przygotowanie: Przygotowanie potrawy zaczynamy od ugotowania ryżu zgodnie z przepisem z opakowania. Rybę jeśli była mrożona rozmrażamy i dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem a następnie kładziemy ją na rozgrzany olej. Smażymy około 20 minut, do momentu(...)rybka będzie zarumieniona i będziemy czuli że łatwo podzieliłaby się na kawałki. Uważamy żeby nie smażyć zbyt długo bo zrobi się sucha. Następnie na tej samej patelni przystępujemy do zrobienia sosu pomidorowego, możemy odlać trochę tłuszczu jeśli go nie chcemy. Na patelnie nalewamy około 1/3 szklanki wody i dodajemy do niej koncentrat pomidorowy. Dokładnie go rozrabiamy, dodajemy przyprawy (ilości przypraw
Tanie przepisy studenckie
Hairy Lemon 214Filety rybne rozmrażamy i odsączamy z nadmiaru wody kładąc je na ręcznikach papierowych. Każdy filet dzielimy na pół, co ułatwi nam szybsze i lepsze smażenie małych kawałków. Warzywa dokładnie myjemy a cytrynę sparzymy wrzątkiem. RYBA: Każdy z filetów obsypujemy przyprawą do ryb. Rozbijamy 3 jajka i ubijamy w osobnym naczyniu. Mąkę przesypujemy do naczynia w którym łatwo będzie nam obtaczać(...)filety. Ryba -> mąka -> jajko -> mąka. Na patelnię wlewamy olej z pestek winogron, dodajemy do tego sok z ½ cytryny, pieprz mielony ok. ½ łyżeczki i koperek. Na rozgrzany olej wrzucamy już panierowane filety z mintaja i smażymy aż nabiorą ładnego złotego kolory i paniera stanie się chrupiąca. PIECZARKI: Dokładnie umyte pieczarki kroimy na 4 części. Cebulkę drobno siekamy
ClauditteMissCooking
Ryba w sosie pikantnym z warzywami 256oddzielnych miseczkach przygotować mąkę i panko (bułkę tartą). Jajka wbić do trzeciej miski. Dodać do niej sól, pieprz, słodką paprykę oraz słodki sos chili. Roztrzepać. Rybę obtoczyć w jajku, mące, jajku i panko. Smażyć na rozgrzanym oleju. Sos: Czosnek posiekać. Zeszklić na odrobinie oleju wraz z pokrojoną w paski papryczką chili. Następnie dodać warzywa, smażyć chwilę. Wlać pomidory z puszki
Fabryka pomysłów
smażone świeże filety śledziowe w zalewie słodko-kwaśnej... 232tuszki oczyszczone bez głów opłukać i posypać solą, wymieszać i do lodówki na 4 godziny - następnie śledzie wyfiletować do woreczka wsypać mąkę z przyprawą do ryb i obtaczać filety na mocno gorącym oleju smażyć filety na rumiano z każdej strony z podanych składników zagotować zalewę - część śledzi wkładać do słoików /użyłam dwa litrowe i jeden 3/4 litra/ dodać cebuli
W Mojej Kuchni Lubię
Sandacz z Sosem Śmietankowo - Maślanym z Trawą Cytrynową i Limonką podany z Dzikim i Jaśminowym Ryżem 200normalnie jest kulinarną petardą! Mój syn miał problem z określeniem jak mu smakuje ten obiad. Dopytywał co to za sos, stwierdził, że w życiu mu tak ryba nie smakowała tak bardzo jak ta. A ja? Ja jadłam i momentami zamykałam oczy, odpłynęłam. Rzadko tak zachwycam się przed Wami daniami, ale to jest nieziemskie! Warto było też hodować trawę cytrynową(...)czemu nie musiałam się martwić, że ryż mi wystygnie. To teraz bierzemy się za rybkę. Rybkę miałam już przyprawioną. Na rozgrzanej patelni rozgrzałam sklarowane masło i smażyłam kilka chwil obracając co chwilę. Przesmażoną rybę położyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiłam na bok. Włączyłam piekarnik i nastawiłam go na 160 stopni. Na drugiej patelni przesmażyłam posiekaną cebulę, wlałam bulion
Blondynka Gotuje
Włoska zapiekanka z bakłażana z sosem pomidorowym – wegetariańska lazania 283zawdzięcza panierowanym i smażonym wcześniej plastrom bakłażana. Do tego domowy, klasyczny sos pomidorowy, bazylia, mozzarella i odrobina parmezanu. Zapiekanka z bakłażana w smaku momentami przypomina rybę po grecku, właśnie ze względu na panierowane i smażone plastry bakłażana oraz sos pomidorowy. Składniki zapiekanki z bakłażana: (6-8 porcji) 3 średnie bakłażany – (1-1.5 kg) 3 duże jaja L bułka tarta
Moja Delicja
Karp w ,, zapasowym " sosie greckim 251wstawiłam - z lekkim opóźnieniem przepis do wykorzystania po wieczerzy Wigilijnej lub w I dzień Świąt. Powiedziała bym , że to taka ,, zapasowa" wersja ryby po grecku akurat na Wigilię ( lub po ). Zwyczajowo smażę karpia ( filet) nawieczerzę wigilijną. I z reguły połowa tego karpia mi zostaje. Nie specjalnie mamy ochotę w Święta na jedzenie odgrzewanej ryby. Znalazłam więc sposób
Buniabaje w kuchni
Śledzie smażone w zalewie octowej wg Kuronia 496Post Śledzie smażone w zalewie octowej wg Kuronia pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przeboje
Wigilijny karp smażony 295Wigilijny karp smażony SKŁADNIKI: 1 karp wypatroszony 1/2 l mleka sól, pieprz bułka tarta do panierowania 2 jajka cytryna olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Karpia oczyszczamy z łusek, usuwamy płetwy i kroimy na kawałki dowolnej wielkości. Kawałki ryby przekładamy do garnka i zalewamy mlekiem. Ja moczę rybę w mleku kilka godzin. Następnie wyciągamy, osuszamy, delikatnie oprószamy solą i pieprzem
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Panierowane pulpeciki rybne 301SKŁADNIKI 600 g mrożonych lub świeżych płatów z dorsza, mintaja lub innej ryby 2 jajka ( jedno zużyć do panierki ) bułka tarta pół cebuli olej do smażenia nać pietruszki mąka SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Rozmrozić filety, zmielić razem z połówką cebuli i odrobiną natki pietruski . Do zmielonej ryby dodać 1 jajko i 4 łyżki bułki tartej, sól do smaku i dokładnie(...)wymieszać. W zależności od rodzaju ryby można dodać jeszcze więcej bułki tartej , aby wchłonęła nadmiar wilgoci. Uformować nieduże pulpeciki, każdy obtoczyć najpierw w mące potem w jajku a nastepnie w bułce tartej. Tak przygotowane kotleciki wstawić na kilka minut do lodówki, aby masa nieco stężała. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano. SMACZNEGO
zielonacukinka
Fish and Chips 230dziś przepis na Fish and Chips - z tego co wyczytałam w sieci - tradycyjnie powinno być z dorszem, w piwnej panierce podawane z pieczonymi frytkami - no dobra, frytki powinny być smażone, ale ja wolę nie dodawać do nich zbędnego oleju, jak dla mnie lepsze są bez niego :) Obiad eM się spodobał - to fajna odskocznia od typowych w naszym domu, włoskich smaków(...)podgrzewamy do około 180`C. Pokrojone kawałki ryby maczamy w cieście a następnie wrzucamy ostrożnie do oleju - małe porcje, aby olej nie stracił temperatury. Smażymy około 35-40 s z każdej strony.Tradycyjnie podajemy frytki i rybę zawiniętą w gazetę z kawałkiem cytryny.Choć w warunkach domowych, fish and chips można podać na talerzu.Smacznego
Słodkie Przyjemności
Potrawy wigilijne: Karp smażony 264Karp smażony (źródło: almamarket.pl)Składniki:karpjajkabułka tartasólpieprzoliwaSposób przygotowania: Rybę oczyścić, umyć, odciąć płetwy i głowę, podzielić na dzwonka i przyprawić.Panierować w jajku i bułce tartej i rumienić na oliwie.Następnie przełożyć rybę na blachę i wstawić do nagrzanego piekarnika.Opiekać do miękkości.Źródło: http://www.almamarket.pl/akademia-smaku/przepis/10223
WojnaNaSmaki.pl